• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHMilostná literatura a všechno co s ní souvisí
    MRWN
    MRWN --- ---
    ZUZKAOU:
    nahodou - moje maminka pracuje v pradelne a pere to tam taky horky jo :))) prijde domu uklidni se javorickou a pak se vecer douklidni u serialu ... jen mam obcas starost aby toho klidu nebylo az moc:)

    vis co je zvlastni? kdyz se o tom s zenskejma bavim, tak mi vetsinou tvrdi, ze je to relax a to uklidneni - clovece, sedel jsem takhle na baru v saune (telku doma nechci a nemam ...) a pani tam mela pustenou nejakou tu ordinaci apod. - me to o klidu teda moc neprislo - ty baby tam permanentne neco resily a vecne byly jako certici na gume ... no, nervy jsem mel z toho v riti uz po 10minutach a nebyt neskutecne trapnych dialogu a neuveritelne spatnych hereckych vykonu, tak si asi taky koupim cokoladku a zacnu nosit podprdu :)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRWN: tehdy literatura pro služky, teď je to literatura pro administrativní pracovnice ;-)
    MRWN
    MRWN --- ---
    my mame v knihovne harlekyny bez autoru - a berou se na metry nez na kusy ... :)

    re zuzkaou:
    -nas zase na vs ucili , ze konkretne javoricka a ty romanky z prvni republiky spis spadaji do kategorie ktere se rika "literatura pro sluzky" (to neni hanlivy ani pejorativni vyraz - ten termin sefakt pouziva :) ) a imho dost sedi ...

    - cervena knihovna a divci romanky pro me osobne nepredstavuji literaturu - je to neco ve stylu telenovel - kdyz jsem tyhle knihy katalogizoval, tak jsem mel moznost srovnavat - jsou nasekany jako na bezicim pase - maji dokonce stejny nebo podobny pocet stran a kdyz clovek musi precist zalozku, tak jsou to v podstate vsechno sladkobolne pribehy o trpitelkach (zajimave nad cim se zenska duse dojima a cim se hecuje :) ) anebo o popelkach (coz je snad jeste vetsi klise ...), anebo idealne oboji dohromady. imho to neni ani oddychovka - je to spis nekvalitni oblbovadlo, protoze ctivych a dobrych pribehu s milostnou zapletkou je hodne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHa - někde v sextě, nebo v septimě jsem měla těžkou úchylku na českou, prvorepublikovou červenou knihovnu. A děsně jsem zajásala, když učitelka přišla se seminárkou napište kýč. I sedla jsem si k počítači, nahodila základní strukturu klasického milostného románku a zjistila, že pokud z toho nechci udělat velmi krátkou povídku, tak je to děsná dřina, protože se musí obalit spoustou vaty základní princip potkají se, zajiskří to, pohádají se, políbí se, pohádají se pořádně a na konci se vše vysvětlí. Tak jsem raději psala o vztahu Demla a Váchala.

    Jinak jako vymývací četbu mám spíš detektivky, červená knihovna ve svém základu (konzumní čtivo) mě nebaví, protože prostě postavy pro mě nejsou věrohodné a pokud v té knize není nic jiného, než postavy a jejich nevěrohodné vztahy, tak co s tím? A když to v základu má milostný příběh a je to uvěřitelné, tak to je už velká literatura a nikoliv červená knihovna ;-)
    Třeba Zem pod jejíma nohama od Rushdieho.

    A na fantazie (prava spíš takové ty dětské, nikoliv masturbační) mám historické romány. A slabost pro Vlastimila Vondrušku, protože sice má papírové postavy a zápletky, ale tím jak je erudovaný, tak jeho historické prostředí je báječně plastické.

    To mi připomíná, že jsem taky na gymplu dost aktivně čelta Vaňkovou - a to je červená knihovna par excellance, ale ještě tedy historická a uvěřitelná. Nutno přiznat, že má fascinace českým vrcholným středověkem je přímo spojená s romány Vaňkové.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A můžeme si dát pro začátek na zahřátí takový hezký kontroverzní článek na Novinkách o telenovelách. Co vy na to?

    http://www.novinky.cz/zena/styl/208274-telenovely-jsou-pro-zeny-stejnou-relaxaci-jako-pro-muze-hospoda.html
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Vítám všechny příznivce a odpůrce červené knihovny v tomhle zbrusu novém audítku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam