• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    profizkušenosti jsou taky k nezaplacení:
    a) zkušenosti kolegy, který provozuje studio, dávají jasný důkaz, že někdo je opravdu schopen slyšet i trávu růst, když tak jednou míchal nahrávku bicích, točil korekcemi na pultu při vypnutém EQ, až bubeník prohlásil "teď je to OK !!!". Dnes má na tyto věci připravenu stupnici od 1 do 10. Pseudojednotka = JEDNO PLACEBO

b) Z hlediska fyziky jsou v té bedně tři kusy drátu v serii, nejdřív asi tak 1m x 1,5mm2, pak asi tak 30m x 0,1mm2 a pak zase ten metr x 1,5mm2. Tedy pokud tam není žádná výhybka, s tou je to ještě například dalších 30m x 1mm2. Pokud budeme uvažovat vliv oteplení za provozu, tak zdaleka nejvíc se ohřívá ten o 0,1mm2, pak ten o 1mm2, takže efekt rozdílu 1,5mm2 a 4mm2 se zmenší. Já neříkám, že to není žádný rozdíl, ale jestli ho někdo slyší, tak jde skoro s jistotou o autosugesci.
    KYN
    KYN --- ---
    Ahoj, chtěl bych poprosit o doporučení:

Potřebuju mikrofon na nahrávání mluvenýho slova do podcastů a sháním co největší kvalitu v ceně do 2000,-.
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Kdyby to někoho zajímlo, tak v Praze proběhne první ze seminářů ve spolupráci s australskou zvukařskou školou SAE - doporučuju!
    Seminář domácího nahrávání - Roey Izhaki, certifikovaný lektor SAE!
    http://www.music-city.cz/press/225/seminar-domaciho-nahravani-roey-izhaki-certifikovany-lektor-sae.html
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    Deiksac_ ok díky :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    "The reason you want to use a high resistance in the network is that the stereo separation depends on low source impedance and high mixing impedance to keep the source channels separated. There will always be some mixing with these resistive networks and it becomes a matter of experimentation or calculation to tradeoff the signal attenuation in the mono channel against the loss of stereo separation in the stereo channels. Higher mixing resistance equals more separation but less mono signal. A quick off the cuff calculation shows that with 100 ohm source Z and 47 K mixing and mono load resistances the stereo cross channel mixing will be below -57 dB. This also shows that the attenuation of each stereo channel signal into a mono load of 47 k will yield a loss of 9.5 dB for each channel but since the two channels add in the mono circuit the overall loss is 3.5 dB. This can easily be compensated if the mono circuit has reasonable gain."
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    hele akorat asi s tema 5k jsem to podstrelil, zkus radej zacit vejs, rekneme na 47kOhm a dolu jdi jen kdyz by ti nestacila hlasitost
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    jo tak nějak, akorát že levej pujde pres jeden odpor a druhej přes druhej odpor, takže mezi těma kanálama bude ve skutečnosti 10 kiloohm
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC: no přesně o tohle mi jde. právě mi popisoval že tam má nějaký odpory v tom kabelu ale nedokázal říct nic bližšího protože to nedělal.

takže jestli tomu dobře rozumim tak signál z rca spojim a napájim přes odpor do 2 na xlr? a zem normálně přímo do 1+3?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    no tak to by se ti nakonec moh spíš hodit kabel, kterej ti ze dvou stereo cinchů udělá jeden mono xlr. ty cince spojíš přes odpory (třeba 5 kOhm nic nepokazíš) na hot pin xlr, cold stále zůstane spojenej se zemí
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    jen jedna bedna. .. ok takže je nebudu řešit a napájim to natvrdo :)
    díky za info
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    do odposlechu nebo odposlechů? :-) odpory ti v jádru jen srazej úroveň signálu
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DOKKTOR: no chci právě aby mi lez do odposlechu stereo kanál a ne mono jako teď :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LAKSYMO: jo sry, já sem to špatně pobral, ty chceš stereo, já myslel, že mono, pak je jedno esi jack nebo xlr a lze to udělat jak píšeš.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DOKKTOR: je mi to celkem jedno, ale mám tu pár volnejch xlr a stereojack žádnej nemám.. tak proto xlr.. :)
    a napájení je imho uplně stejně "náročný".. alespon pro mě :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LAKSYMO: neni pak jednodušší to napojit na ten jack?
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    výstup je rca na mixu. jde to jednou linkou do odposlechu kde je hybridní xlr/velkej jack..

takže na nějaký odpory mám v klidu zapomenou řikáš? :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    záleží co je zdroj, pokud je xlr výstup tak nedává smysl spojovat cold a zem, pokud opačně, tak ano, cold přizemnit
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC: ten rodec sem už pochopil a za to dík.

ale ten kabel by mě zajímal.. potřebuju takovej udělat na odposlech.. rca-xlr aby to jelo do jedný bedny stereo signál a ne mono jako to jedem ted.. takže nějaký odpory nemám vůbec řešit a normáln klasicky oba signály z rca na 2 a 1+3 spojená zem?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    odpor vazbu nemůže z principu řešit, to co se dává do toho rodecu je plošňák s konektory a s budičem symetrický linky, to nejni jenom vyvedení signálu z cinche na jinej konektor
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC:
    BURAN:

tak to jo :) sem čekal že koupim dvě xlrka a budu pájet aneb viva le diy , a oni k tomu prodávaj speciál sadu pri neumětely :))

díky za info. brzy ho budu kupovat a signál chci tahat symetrickej tak proto ty dotazy :)

ale měl bych ještě jeden dotaz. kámoš má udělanej kabel od jednoho zvukaře. jde o 2xrca na xlr a prej mu tam zapájel kvůly vazbení nějaký odpory.. neměl byste někdo nejlíp cz info o tomhle vyřešení problému? nejsem sice elektronik ale když nebudeu vědět tak si zagooglim :) jen ted nevim pod jakým heslem tohle hledat abych se tu nemusel ptát-..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam