• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    IORETH
    IORETH --- ---
    SELLIGAN: jo, chvilku dokonce i s licencí :-).
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    IORETH: jo tak, ty mas ten programek na delani predloh :) Tak to ja ti urcite poslu enjake obrazky a budu chtit predlohy. Juchuu
    IORETH
    IORETH --- ---
    SKAEN: ale já vyšívám do šuplíku! :-)
    SKAEN
    SKAEN --- ---
    SELLIGAN: Ja se jenom koukam, predlohy vytvarela Ioreth! :DDD
    IORETH
    IORETH --- ---
    SELLIGAN: nechci se tím živit... baví mě to... zatím jsem "účetně" v mínusu :-))
    IORETH
    IORETH --- ---
    SELLIGAN: To ne :-). Hodlám vyrábět předlohy lidem na přání a prodávat ty, co jsem vytvořila. Překupník být nechci, maximálně, pokud o to bude zájem, budu k těm svým předlohám dodávat látku a bavlnky. Ale jestli se to rozjede a já to budu na mateřské stíhat, nevylučuju nic (politicky řečeno) :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    IORETH: jestli tomu spravne rozumim, hodlas se zivt dovazenim veci na krizikovou vysivku?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SKAEN: ty hambatice, to je ti podobne :))
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: koukám, docela široký záběr... a spousta věcí je fakt povedených :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    SKAEN: to je schválně, potřebovala jsem, aby se to vešlo do sedmi barev, resp. do perlovek, které jsem měla doma. Ten poslední je osmibarevný. Dneska by mi to už nepřišlo jako dobrý nápad a nechala bych těch barev víc.
    SKAEN
    SKAEN --- ---
    IORETH: Hezke :] Skoda jen ze ty prechody barev/sedi jsou vzdycky tak ostre... Ta posledni se mi asi zamlouva nejvic ;]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jé, koukám, že křížková výšivka dorazila i na nyx :-)

já střídavě oblačno vyšívám nějakých 12 let, začala jsem v době, kdy jsem žila ve Státech, na farmě mezi poli, kde se fakt nedalo nic jiného dělat. Hned od začátku jsem se víc orientovala na zahraniční produkci, takže v českých látkách se nevyznám, ale v zahraničních mám docela přehled :-)

jinak docela dobrý zdroj informací tady lokálně je na okounu - v záhlaví klubu je toho docela dost jak o českých, tak cizích látkách, technikách a tak podobně.
    IORETH
    IORETH --- ---
    SKAEN: jo, dobrej způsob, v tomto případě i proto, že ta výšivka bude ve výsledku volnější, což je u pružného trička potřeba.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SKAEN: ty jo teda s těma nitkama je to dost dobrý!!! :o)
    SKAEN
    SKAEN --- ---
    VERONIKA22:
    Moje mama resila problem jak vysivat krizkovym stehem na tricko. Nakonec to udelala tak, ze na tricko v danem miste prichytila nejakym jednoduchym stehem kus panamy, vysila obrazek a pak tu panamu nitku po nitce z pod toho obrazku vytahala... zbyla trickovina s obrazkem ;) Tak treba by to slo i na ubrus.

IORETH:
    Nechces se o ty nahate predlohy podelit? Nejak mi chybi zajimave obrazky ktere bych si po vysiti i povesila. ;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PERTAKOIN: no jo našít to je taky řešení.....no zmenšení stehů tak to nějak nevim co je - já furt dodržovala jeden a ten samej počet nitek panamy mezi křížkama
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    VERONIKA22: Já jsem to našívala na povlaky na polštáře na sedačku, jako obrázky na zeď mi to vždycky přišlo divný. Ale kdyby to nemělo takovou tendenci se zatrhávat, tak bych možná zkusila i nějaký přehoz... Ale to jde asi vyřešit jenom zmenšením stehů, co?

Čas jsem řešila jednoduše, nosila jsem všechno v takových A5 deskách na patentku a vyšívala ve škole, v metru, při čekání na autobus... Vtipný byly reakce okolí, párkrát jsem si i dobře popovídala s úplně cizíma lidma :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    IORETH: tak to já vždy vyšívala jen za cílem někde to pověsit nebo to vystavit. přece jenom práce to dost dá tak ať to taky někdo ocení :o)
    QUERER
    QUERER --- ---
    IORETH: dobře ty :) ty předlohy chci vidět :))
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: já mám většinu věcí zaházených někde ve skříních u rodičů, ale vím, že jsem si mnohokrát říkala, že by to chtělo KONEČNĚ zarámovat... nebo vyhodit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam