• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    IORETH
    IORETH --- ---
    SHINJU: doporučuju nechat zarámovat každý obrázek zvlášť, v rámařství ti bez problému udělají tvar podle tvého přání.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONELLE: jojo. Máme doma modře vyšívanej ubrus, kterej vytahujem jenom na Vánoce. Pokaždé na něm přibude aspoň jeden flek od polívky, vína, nebo kapra na černo. Kdybych k těm flekům bývala psala letopočty, mám dneska slušnou kroniku.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    IORETH: jo na ubrus se zmůžu až odrostou dítka, škoda rajský na takové práci.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IORETH: Fakt bys to pro mě udělala? :-) Mně se to těžko shání, všechny možný vyšívací časopisy nabízejí právě realistický předlohy, počínaje srdíčkama a medvídkama až po třeba akty slečen. Takže tím spíš bych ti byla vděčná. No, ubrus, to je taková užitečná věc :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    IDENTITY: ráda ti ji vytvořím :). Potřebuji jen specifikovat, zda to má být na ubrus, kapesníček, kalhoty, nebo jen tak k zarámování. Ten pocit, kdy člověk něco vytvoří a ono to vydrží dýl než půl hodiny, se v domácnosti realizuje dost těžko, tak to taky dokážu ocenit :-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IORETH: No, já sama nejsem tak kreativní, abych si předlohu sama vytvořila. Vyšívám ráda a miluju ten pocit, když dílo dokončím a není to ani zanedlouho sežráno, ani jinak zlikvidováno :D Líbí se mi takový ty etnoidní vzory bez ohledu na to, odkud by případně pocházely.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IDENTITY: jeden čas jsem se zabývala kopanickou výšivkou... tamto vypadá na cosi slovenského, je to dost podobné. V tomto duchu se dají sypat předlohy celkem snadno, pokud člověk pochopí "ducha"... máš nějakou konkrétnější představu o rozměrech a určení?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Můžu se zeptat, jestli někdo křížkem vyšíváte jiné než konkrétní realistické obrázky? Např. toto, když tak vezmu první příklad z Googlu. Chybí mi předlohy a líbí se mi právě takové ty "etnoidní"... Díky.
    popis
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONELLE: good, to vypadá na dlouhé letní večery :-)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Zatím hotova pouhá desetina Poslední večeře od DaVinciho, předlohu zpracovala
    IORETH.

IORETH
    IORETH --- ---
    TIFFANY: to není problém :-). Máš to ve větším rozlišení?
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    IORETH: Jé tak to by bylo fajn, ale je tam malý problém, je přes obrázek nápis, jde to nějak odstranit ?

IORETH
    IORETH --- ---
    TIFFANY: Nejlepší je imho PCStitch, ale nedoporučuju stahovat crack - svého času jsem nenašla nezavirovanej. Free verze nedovoluje ukládat výstupy, ale pokud člověk potřebuje něco malého pro svou potřebu, dá se použít printscreen. Nebo ti můžu šablonu vytvořit já :)
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    Nevím jestli už se tady probírali programy na křížkovou výšivku, potřebovala bych nějaký poradit...
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    MIMISEKU: Jo je trochu jiný, ale děkuji za ochotu :-D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    TIFFANY: já pořídila tento rám i s nohama, je podobný tomu, který hledáš: http://www.nbvysivani.cz/ramy-a-kruhy-na-vysivani/?pageno=2
    Ale moc ho npoužívám, vadí mi, že nemohu látku ohýbat v ruce dle potřeby, blbě se mi leze jehlou ven..
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    IORETH: Tak to by bylo fajn, měla bych zájem :-D
    IORETH
    IORETH --- ---
    TIFFANY: tyjo, nikde jsem ho neviděla, ale zkusím se poptat, kdo by ho zvládl vyrobit. Vypadá geniálně.
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    Nevíte tady někdo,kde sehnat tento rám na vyšívaní ? Dík http://krestik-stanok.narod.ru/how_do.html
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MIMISEKU: naprosto úžasné!!!
    tohle byhc nezládla, pro mě je tam prostě jen modrá :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam