• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    Křížková výšivka a vše, co s ní souvisí.
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: Tady je reakce na tu druhou variantu:

    "Ty vyšívky - nejsou ty stehy vidět. co tak udělat několik zákrutu (na tužce) a pak už tradiční dírku smykovacín stehem a propíchávat do toho kolečka.Tu mřížku nerozpoznám.Otočené nitě vodorovně a svisle?

    Zákruty - no myslím otočit okolo tužky - dookola (přízi) - kolečko s příze :-)"
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: jasně :)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    IORETH: mohla bych poprosit ještě o jeden? Získala jsem fotku novější verze, která nemá tak výrazný ten uzlík. Přesto jsem ho nedešifrovala :(


    moc děkuju
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: ještě by to mohlo být něco jako "diamond eylet", ale to je podle googlu podstatně placatější.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    IORETH: moc děkuju :o) Dostala jsem ještě nějaké tipy, tak možná se na tohle vykašlu a použiju novější typ uherskohradišťského zdobení. Tam je to střídání krokvičky, saténového stehu a obyč uzlíkového :D
    IORETH
    IORETH --- ---
    První polovina alegórie zemského elementu :)

    IORETH
    IORETH --- ---
    Anděl podle staré předlohy. Dokončila jsem to, i když bych tu předlohu nejraději překopala od základů.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Dlouho jsem se nechlubila :-)

    Polštářek pro dceru, zadání znělo "modrej".


    Polštářek pro syna. Chtěl allosaura, takže je to allosaurus, jasný!? :-))


    A hotová díla:
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: Tož konkrétní odpověď nemám... Přeposílám jednu reakci, možná z toho po prohnání googlem něco vypadne.

    "No kopečky
    dělám něčím co se jmenuje Rhodes - ale ten nemá uprostřed dírku.
    Možná, že by se to dalo udělat jako husté alřírské očko, kdyby byl silný materiál nebo k tomu přistoupit jako k rišelié - udělat čtverec tlustou nití a přes to to očko, aby to bylo vystouplé.
    Nebo Jessicu."
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    Ahoj, mám další dotaz - pracovala jste prosím některá s lesklým kordonetem? Ať už při vyšívání nebo háčkování. Jde mi o to, že přestali vyrábět barvy které potřebuju (sytě žlutá, tmavě modrá, tmavě fialová, tmavě zelená). Jde mi o to, jestli mi neporadíte, čím to nahradit. Perlovka a další vyrábí správné barvy, ale jde mi o to, aby to bylo co nejvíc podobné tomu lesklému kordonetu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: Tak to netuším, ale zkusím se zeptat se na okounu...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    dámy, prosím, věnujete se tu některá nekřížkové výšivce? Potřebovala ybch se naučit tohle:
    http://www.siti-kroju.cz/inshop/catalogue/products/pictures/vysivka-pr.jpg
    v detailu: http://img6.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/8662/8662296-prodam-vysivku-ke-kroji-2.jpg

    za jakýkoliv návod nebo nasměrování bych byla vděčná. Děkuju
    _ERENDIS_
    _ERENDIS_ --- ---
    IORETH: Má to být trénovací podklad, takže nic speciálně skvělého, jinak nevím, dostala jsem to jako návrh na dárek pro někoho k Vánocům :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    _ERENDIS_: hustěji tkané lněné (nebo bavlněné či směsové) plátno. Jen bych ověřila, jestli není moc žmolkové. Jinak, "plným" způsobem jde vyšívat skoro na všechno, co je hladké a není to moc pružné. Záleží spíš na tom, co by z toho mělo být.
    _ERENDIS_
    _ERENDIS_ --- ---
    Lehce OT, ale snad ne zase až tak moc - nevíte někdo, jakou látku koupit jako podklad na plnou výšivku? Případně kde (v Brně)?
    IORETH
    IORETH --- ---
    FRAKIRA: jojo, obouruč, to je velká výhoda. Navíc tak člověk nenamáhá šlachy v zápěstí, což bych poslední dobou taky ocenila. Já takhle vyšívala jenom jednu větší věc, když jsem ještě bydlela u rodičů a můj ručně zbudovaný rám přesně pasoval na opěradla křesla. Vyšila jsem věc cca 170x200 křížků za pár měsíců, šlo to vážně rychle.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    FRONEMA: Výšivku na rámu se stojánkem si neušmudláš tím jak ji držíš a zároveň můžeš vyšívat oběma rukama - jedna je pod rámem, druhá nad (každopádně já se to nikdy nenaučila, asi je potřeba si na to chvilku zvykat).
    IORETH
    IORETH --- ---
    FRONEMA: tisk nakřivo je důvod k reklamaci a stávat by se to rozhodně nemělo :/.

    Rám je super na větší věci, pokud máš v bytě nějaké svoje stálé vyšívací místo. Bubínky jsou klasika, používám je běžně. Látku to občas trošku sežvejká, zvlášť, pokud nějak vehementněji dotahuju, ale jde pak zase rozžvejkat. Na větší věci ho doplňuju skřipcem do vlasů, kterým k bubínku připnu srolované větší kusy látky, které by jinak plandaly a překážely

    Ještě jsou hodně chválené q-snap rámy, látku nežvejkají a obdélník je, aspoň podle mě, podstatně inteligentnější tvar než kruh. Jediná stížnost je na jejich váhu - ty větší jsou prý docela těžké.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    mam dva dotazy,

    poridila jsem si predtistenou predlohu od coricamo, a je natisknuta trochu nakrivo. v absolutnich cislech to neni moc, ale vychazi to po cele delce na posunuti asi o krizek a pul (o kolik je levydolni roh vys nez pravy dolni roh) je to normalni, nebo jsem chytla nejakej kazovej kus? vsimla jsem si toho samozrejme az potom co jsem mela kus hotovej, takze to vracet nechci, nejak to dovymyslim do ctverce, ale zajima mne jestli je to bezne.

    druhy dotaz, pouzivat nekdo vysivaci ramy tohohle typu? http://www.vysivaciramy.cz/ ja mam doma akorat malej bubinek, a bojim se jestli tim tu latku nejak nesezvejkam, na druhou stranu si nechci porizovat nejakej zbytecnej a velkej kram, poradte...
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: Já na okounovi zachytila jedinou opravdu zprasenou zakázku, už je to nějaký čas zpátky... tak ty dva roky by to mohly být. Dneska jsem mluvila s panem Kladivou, abych se poptala na cenu a on mě ukecal tak, že jsem sbalila děti a udělali jsme si výlet do Benešova, heh :-) V úterý budu mít zarámované dvě výšivky, tak je potom sem hodím.
    30x40 cm, antireflexní sklo, široká pasparta a obyč levný rámeček vyšel na cca čtyři stovky. Přesně nevím, protože si přesně nepamatuju, kolik stála ta druhá výšivka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: ještě pořád je pan Makový dobrý? Já u něj dřív rámovala, ale někdy cca 2 roky zpátky jsem na něj četla hodně špatných referencí (že to nechává někomu dělat a je to zprasené hodně). Tak nevím, jestli už se to zlepšilo, nebo jestli šlo o nějaký úlet...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    IORETH: jo, to vypada dobre, dekuju za radu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam