• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    E2E4: Ze téhle sady slaboduchých & lehce vyvratitelných argumentů, mě přeci zvláště zaujal ten " cost- efficient". To je přesně to vidění světa, které já asi těžko pochopím.
    PS. Ještě mi řekni, co přesně si pod pojmem " cost- efficient" představuješ? :o)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    TEDDYBEDDY: když by byla tak špatná, tak by se již nejspíš nepoužívala, ne? Nebo snad na železnici vidíš hromady parních lokomotiv?

Argument proti zákazu je ten, že jde o zbytečný zákaz
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TEDDYBEDDY: A Proc ji zakazovat?? Pouzivas spoustu 100 let starejch a zastaralejch technologii..
    Zarovka ma lepsi svetlo.
    Je cost-efficient.
    Ma nektera specialni pouziti.
    Spotreba energie ze zarovek je zlomek procenta, celkovy podil osvetleni na spotrebe energie vc prumysloveho a verejneho je jen par procent, a tam kde na tom zalezi jsou uz davno nahrazeny efekivnejsimi zdroji. Navic odpadni teplo je v zemi ve ktere je topna sezona vetsinu roku neni odpadni.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mohl by mi někdo z milovníků žárovek s vláknem vysvětlit, proč tolerovat x století starou technologii, na jejíž udržení musí na kontinentu pracovat xx elektráren navíc & mj. spálit xxxxx fosilních paliv= dýchat sračky.
    Aspoň jeden racionální argument proti zákazu žárovek, někdo snad?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: Jj i zarovky se daj koupit - v kazdy vietnamsky vecerce. :)
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    JIMIQ: teploměry,naopak ppodporuje rtuťová ostvětlovací tělesa..typická schíza
    JACOB
    JACOB --- ---
    JIMIQ: Jasne. Ja jen, ze kdyz jsem to kupoval, tak jsem pravdepodobne rekl "klasicky neelektronicky teplomer". Asi jsem dostal proste tohle. A jestli je v tom rtut nebo galium me netrapi
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    vždyť to má i v názvu, že je bezrtuťový :-) já říkal, že EU zakázala rtuťové...
    JACOB
    JACOB --- ---
    JIMIQ: Aha

Teploměr lékařský bezrtuťový EXACTO Classic : Lékárna.cz
    http://www.lekarna.cz/teplomer-lekarsky-bezrtutovy-exacto-classic/

Ono ja vlastne asi nevim, zda to neni neco takoveho. Nemam tuseni, co je uvnitr. Vypada to jako normalni teplomer.. vic nevim zejo ;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ITCHY: ne všechny - některé odstíny už ne... právě kvůli neschválené receptuře (ergo složení, porušující směrnice EU) je jejich dovoz zakázán...
    (dtto některé Surfacery a Primery)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Co pajku, ale oloveny broky !

SME.sk | Pri love na mokradiach budú zakázané olovené broky
    http://www.sme.sk/c/5665817/pri-love-na-mokradiach-budu-zakazane-olovene-broky.html
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LONESTAR: modelářské barvy gunze lze běžně koupit...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JACOB: no, to jsou celi oni. vodu kazat, vodku pit :-))
    JACOB
    JACOB --- ---
    JIMIQ: Pockej, jak zakazala? Ja si ho asi 3 mesice zpet normalne koupil v lekarne
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JIMIQ: ... a pájku... a barvy Gunze... a suřík...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    aby se furt neříkalo "žárovky" a "banány", tak si vzpomeňte jak nám EU zakázala rtuťové teploměry
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: zamer vcelku OK, ale dal podle schematu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam