• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: mě problém "EU (ať je to kdo je to) něco chce, ale voliči ne" přijde relevantní - třeba politická nutnost obejít německé voliče aby se zachránilo euro za německé peníze, je hodně zajímavé téma i pro eurooptimisty, ne?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: jo. to neni spatny. nasledne se pak tohle tady muze prejmenovat na "kupredu, leva, ale kurva, rychle, rychle!!!"
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Jo, vyprávěj mi chvíli o tom, kde už jsi to viděl - prosím:-)

Jak jistě vidíš, auditko není moje a jeho název měnit nehodlám. Nezištně jsem pouze nabízel hezký název, kdyby si ta vaše, ehm, eurorealistická skupinka chtěla zřídit auditko svoje....

A ad bany - vaše názory jsou vaší vizitkou, není důvod je banovat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    navic ta eurorealisticka skupinka co sem prispiva si dovolim trvrdit je prave o te integraci BEZ prikras ;)

OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Copak, uz se ti zajidaji nazory z druhe strany tak nejdriv zmenis nazev auditka, pak zacnes banovat vsechny nazory nesouhlasici s tvym ?

Kde jsem to uz jenom videl .... ;)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    "Evropská integrace bez příkras - zkušenosti, vědomosti, doporučení do budoucna" by se to auditko mohlo jmenovat...:)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    No co - navrhy na harmonizaci danove sazby uz tu jsou, proc by se nemohly harmonizovat i datumy voleb ?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Že vy si nezaložíte svoje auditko, poslyšte;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: já bych ty volby rovnou zakázal... :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ony vubec porad neklde v evrope jsou volby a tak enjak to narusuje budovatelske usili Evropske unie .. ja myslimz e v ramci evropske harmonizace a politicke unie bude treba zavest jednotne datum pro volby aby meli pak v Bruselu ty 4roky klid na praci :)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    OTAVA: Nejsou ony v Německu příští rok parlamentní volby ....? ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Merkelová: Poučte se z NDR. Sociální Evropa bude těžko konkurovat světu | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
    http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-58983180-merkelova-poucte-se-z-ndr-socialni-evropa-bude-tezko-konkurovat-svetu
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    JACOB: Nene, to je tajny plan jak byrokraticky silny Brusel tresta staty z nichz zni kritika, hazenim klacku pod nohy byrokracii. Propaguji oznaceni pro tento fenomen Kafkakrieg.
    JACOB
    JACOB --- ---
    BANSHEE: To neni neschopnost. To je tajny a genialne propracovany plan ceske euroskepticke elity jak Evrope rict, ze o jeji penize vlastne vubec nestojime.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    E2E4: EFSM není do řeckého programu angažován. Navíc bych tak odhadl, že i kdyby došlo na z kolaterál rozpočtu EU, byl by podíl české ztráty IMO menší než peníze, o které se ČR připravuje z rozpočtu EU sama svou neschopností...
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: Tak nejakou formou se nas to samozrejme tyka - hlavne bych rekl tim, ze je-li eurozona v receci, budeme tam pravdepodobne taky. A to je ve vysledku rekl bych nakladnejsi nez cela ta "pomoc", na ktere se neprimo muzeme podilet.
    S vedomim tohoto je uzasne, s jakou gracii ted prechazime fakt, ze o nasi ekonomicke budoucnosti budou rozhodovat jine staty, protoze my se z recese sami rozhodne nevykopeme. Dobre, ze chceme pryc z te Evropy, protoze nase ideologie je zrejme dulezitejsi nez prakticka moznost rozhodovat o ekonomickych otazkach :) Vid? :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: hele neručí náhodou za EFSM rozpočet Evropské Komise ? Takže bych řekl že se nás to docela týká.. Protože oškubání oficiálního sektoru bude potřeba už kvůli Řecku, a nevím proč by se tomu EFSM mělo vyhnout. Tedy je v našem pragmatickém zájmu házet klacky pod nohy dalším zbytečným záchranám.. Nebo se smířit s tím že se na nich budem taky podílet.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: no sáhnou si na lepší zemědělský dotace, si myslej. haha.
    JACOB
    JACOB --- ---
    OTAVA: Porad to, co by mohli chtit udelat Polaci mi prijde smysluplnejsi nez kritizovat neco, co se nas v podstate netyka a co tim padem nemuzeme defakto ani ovlivnit (euro17).
    Resp. pokud se rozhodneme stat mimo euro (coz bych ja sam v teto chvili mozna preferoval), meli bychom alespon prestat tvrdit, jak vsichni co do toho jdou jsou hlupaci a jenom Cesi na to vyzrali, protoze maji patent na rozum.
    A to co je pro tebe "strkani hlavy do americkeho zadku" by pro jine mohla byt "smysluplna zahranicni politika", protoze na rozdil od vsestranne nadanych Cechu - kteri dokazi vsechno sami - mozna Polaci nechteji stat uplne sami a chteji se s nekym paktovat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JACOB: Nalasd si radio Maria ;)

Ale ted vazne - Polaci jsou velky narod ktery by jiste rad hral vetsi roli v evrope, o coz se nejvic zatim snazili strcenim hlavu do americkyho zadku a kdyz je nikdo nebral vazne, zkousi posilit svuj vliv v ramci unie tim ze se tesneji integruji .. no, budiz jim prano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam