E2E4: pokud někdo nesouhlasí s přerozdělovací politikou EU, tak má být aktivní v autentickém soukromém sektoru - a ne "v sektoru rozkrádání veřejných financí".
já rozhodně nerad platím zbytečně vysoké daně, a není mi cizí libertariánské uvažování, že by se mělo přerozdělování omezit. ale na druhou stranu: jestliže se ty peníze už jednou na daních od evropských občanů vybraly, např. v tom Nizozemí - tak se jim vůbec nedivím, že je sere, když se tm)o u nás rozkrade.
peníze ve veřejných rozpočtech podléhají demokratickému rozhodovacímu procesu - ne šikovnosti jednotlivých "kmotrů" zadat si nějaký "tunelovací projekt", a zakázku pak přihrát nějakým kamarádům. (ty dílčí projekty BTW vznikají často u nás a pouze se z EU financují).
prostě schvalovat to rozkrádání s tím, že EU je stejně zlo, to je cynismus nejvyššího kalibru - stejně jako ledacos jiného (od lidí spoléhajících na dumpstering až po finanční spekulanty) je to prostě spekulace na kolaps systému. já jsem ochoten část svých peněz skutečně dávat do nějakého veřejného rozpočtu (i když asi ne s velkým nadšením) - ale v tom případě to neznamená, že jsem se s nima rozloučil, ale nadále chci sledovat, co se s nima děje, protože jsou v tom balíku pořád moje vlastní peníze.