• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: no je tam větička .....Na jejich nákup přispěje výrazně i Evropská unie.

chybí detailnější info
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Fascinující článek:-) Hele, kde tam přesně figurují ty evropské dotace?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Zemek upřednostnil čínské autobusy před českými. Dostane na ně dotace - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...akupil-cinske-autobusy-deo-/ekoakcie.aspx?c=A130703_212416_ekoakcie_brm

ROFLMAO
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: No, vzhledem k tomu, v jakém stavu je společná bezpečnostní a obranná politika Unie, nemluvě o společné zahraniční politice, a jaké pravomoci má Unie v oblasti vzdušného prostoru, jsem celkem klidný, pokud jde o možnou účast orgánů Unie na celé akci:)

Ale prožívej dál svou noční můru, chceš-li;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: samozdrejme s tim unie nema nic spolecnehoi - pokud dojde na sracky, tak za to muzou jednotlive staty a pokud jde o neco uzitecneho, mzue ze to unie ... zij svuj sen :)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Hm, nějak jsem si nevšiml, že by pokyn k nucenému přistání toho letadla dal Barroso nebo Schulz a opírali se přitom o nějaké ustanovení Lisabonské smlouvy:-))

Upřímně, informace o celé té akci jsem zatím viděl jen ty, které vycházejí z prohlášení bolivijské strany, takže se mi nechce moc spekulovat. Pokud to chápu dobře, několik členských států (kupodivu těch, které nebývají většinou označovány za poskoky USA) odmítlo otevřít tomu letadlu svůj vzdušný prostor. Unie s tím nemá nic společného. Jestli byly porušeny mezinárodní smlouvy, to se teprve ukáže. Jestli jo, je to pro ty státy blamáž...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    OTAVA: podle prava SILNEJSIHO (v tom okamziku) ...treba
    no jestli jsem tomu rozumel dobre,tak letadlo donutili prostat pod zaminkou technickych problemu,respektive zakazali prelet
    tedy vedomoou lzi, nasledne prohledavani-no je otazka zda k nemu skutecne doslo,predstavit si to totiz skutecne nedokazu
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    OTAVA: good point - to mi nedocvaklo, kdyz jsem to cetl...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Venujme se evrope - podle jakeho pravniho ramce prosim je zadrzeno letadlo s vrcholnym predstavitelem suvereni zeme a nasledne je prohledane ? Ja to nejak nemuzu nikde najit ...

Mozna by jsi mi mohl dohledat nejake usnenseni EK, nebo prislusnou pasaz v Lisabonske smlouve, nebo tka neco .. diky moc !
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ITCHY: V tom souhlasim, ale teda ze by to bylo ze Tveho prispevku jasne, to ne...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ANARCHY: ja jsem take netvrdil ze ona je xenofobni,ona je populistka, ktera vyuziva xenofobini stavy nekterych obcanu
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ITCHY: To je ale uzkostna porucha - nemam pocit, ze by Marine LePen trpela uzkostnymi stavy - to je akorat smesovani terminologie...
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Hlavně si, kluci, ty xenofobní bláboly sbalte a odneste si je do příslušného auditka. Díky!
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LEXIK: ale di ty....
    Někteří lidé rádi mluví o druhé světové válce a okupaci. Tak mluvme o okupaci – protože to je to, co se tady teď děje. Nejsou tu žádné tanky, vojáci, ale pořád to je okupace, která dopadá na lidi.“

je jedno jeslti to je řečeno přímo či oklikou, neslovíčkař a dovozuj
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ANARCHY: xeno-fobie
    fobie=psychická porucha=chorobný stav
    Fobie – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Fobie
    a dost...
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ITCHY: Když se podíváš to textu... o nacistech tam není ani slovo. Mluví se zde o okupantech... tzn. = skupině lidí, která po svém okolí važaduje, aby se bezpodmínečně chovala podle její víry...

A jestli ale chceš najít odkazy, ve kterých je Le Penová označná za fašistku, nacionalistku atd. těch ti můžu najít spousty.

ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ITCHY: Mas nejake zduvodneni, nebo treba link na nejaky hodnoverny zdroj, ktery to nejak doklada (myslim to, ze je xenofobie chorobny stav)?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LEXIK: existujícího stavu?????
    muslim=nacista?????
    nezlob se na mě ale urážení na základě etnické příslušnosti prostě v pořádku není¨
    xenofobie je mimochodem chorobný stav
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ITCHY: A proč to tak je? Není to náhodou pouze důsledek "politické korektnosti" a strkání si hlavy do zadele před pravdivým pojmenováním existujícícho stavu?

Pak už jen obvykle stačí každého politicky nekorektního a vyčnívajícícho činitele označit za "populistu", nebo ještě lépe za "fašistu" ...

PS: Velmi dobrým příkladem je např. cikánská otázka v ČR ..... průběh je prakticky identický, průser také.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LEXIK: ale tohle je víceméně v pořádku
    největším nebezpečím současné doby jsou totiž populisté a extrémisté, lze snadno pozorovat i v domácích luzích a hájích kdy se už občané neštítí pochodovat s fašouny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam