• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XCHAOS: no pricinou te ankety byla ma zvedavost.

ale k tve otazce - referendum je nepruchodne, protoze vyhodny / nevyhody nejsou zrejme. Takze kdybych byl v pozici tech co nechocou byt v EU, tak se spise zamerim na narodni volby a tlacim zmeny prez narodni parlament.
    imho volby do nejakeho parlamnentu nekde daleko od cr predbihahaji dobu, protoze neexistuje neco jako evropska identita. organizace mezi staty eu by mela zatim probihad na uredni urovni. Co tech 22 lidi vlastne predstavuje v tuto dobu??? Me to prijde jako divne divadlo legalizujici transformaci eu do federace se vsim vsudy.
    HIKY
    HIKY --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MRAKY: ano - tohle znevýhodňuje Svobodné :-) jestliže EU dlouhodobě diskreditují, tak současně budou mít problém zvednout svoje voliče ze židlí (korektní pro euroskeptickou stranu by spíš bylo snažit se zorganizovat jednostranné národní referendum o vystoupení z EU, ne?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: tohle je složitější :-) spíš mi překvapuje, při tom, co všechno ostatní hlídané být má, že zrovna tohle by se liberalizovalo. asi si dovedu představit typy potravin, které vydrží téměř věčně... přesto je tam nějaká psychologická hranice. u těhle potravin bych to zmírnil třeba na "doporučený rok spotřeby", že jo :-)

tak koneckonců - já kandiduju do EU parlamentu - viz [ XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - ne abych ho zrušil, ale abych dosáhl toho, aby skrz něj neprocházely nesmyslné (ale pro členské státy závazné) právní normy. moje představa EU je skutečně spíš bližší něčemu jako jednotná zahraniční politika (ovšem vycházející nějak demokraticky z vůle občanů EU, tedy opět - z voleb), než dnešní "kartelová dohoda zelinářů".
    MRAKY
    MRAKY --- ---

planujete jit k eu volbam?

14 hlasy od 14 respondentů
    • 71.4% / 10 hlasů
    • 28.6% / 4 hlasy
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    XCHAOS: I ty chces plytvat jidlem ? hamba ti !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: tzv. věčné potraviny :-))) tohle teda fakt přijde jako pitomost i mě.. není teda potravina jako potravina, konzerva je něco jiného než kelímek jogurtu.. no, ale snad nebude zakázané tam to datum nechat, ne? většina lidí bude chtít nějaké orientační datum i potom...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Z trvanlivých potravin možná zmizí datum spotřeby – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/336729-z-trvanlivych-potravin-mozna-zmizi-datum-spotreby.html

srsly ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: teda doufam, ze problematice eu rozumis lip nez do-it-yourself psychologii
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Stare dobre ad hominem ;-)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LUBOB: Dík!:-)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    E2E4: OTAVA ti potvrdí, že já žádný argumenty nemám:-) A ani teď nemám chuť, popravdě řečeno. Jen mne prostě pobavilo, jak jste se během půlhodinky úplně rozvášnili. Jako rozumím - cítili jste přetlak, muselo to ven:-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: toto je kvalitni prispevek :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: notuj si s náma, nebo máš nějaký sladký argument na téma

+334 mld pofidérního čistého přínosu vs -450 mld nezpochybnitelných přímých nákladů na klimakterickou politiku EU?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    A kdyby tu někdo chtěl mluvit o tom, jak jsme takhle zalevno vlastně zachránili planetu a tím na EU vydělali, tak prosím vemte na vědomí, že emise CO2 klesly nejvíce v těch zlých USA - prakticky bez dotací, prostě se začalo z cenových důvodů přecházet na zemní plyn, který má menší objem emisí CO2 na jednotku výkonu/tepla..
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Teda, kucí, jak vy si tu notujete, to je úplně dojemný:-))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    E2E4: To vsechno by nam urcite vynahradil prestup na Euro !

jinak ta repka je fak strasna sracka, nechapu ze to porad nekdo podporuje, diky ni nemuzes skladovat naftu dyl jak pul roku. Kdyz nechas auto delsi dobu stat, ani nenastartujes.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: hm, tak podle tabulky v http://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=79061 jsme dali za posledních 10 let na podporu OZE 445 mld Kč jen formou příplatku za OZE od spotřebitelů (plus jeho dotaci ze státního rozpočtu).

K tomu když přidáme dotace na pěstování řepky, zpracování řepky atd (ne, Babiš kecá, i po vstupu do EU je řepka dotovaná, viz např. http://www.agronavigator.cz/service.asp?act=email&val=41810), dotace na další OZE, jsme jenom z tohodle v pěkném mínusu několika set mld Kč.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LUBOB: Jeste ze nas neplete marmelada nebo arasidove maslo.

Taky jsem rad ze nas neotravuje rtut ze vsech tech usporek ktery urcite kazdy zodpovedne odnasi k reyklaci a nemrskne je do kose.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam