• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Baví mě jak se už teď politici alibisticky vymlouvají na Ebolu, že ta může za začínající novou krizi (když ve skutečnosti jde pořád o tu samou krizi, kterou politici řešili obráceně, než ji řešit měli)
    JORIM
    JORIM --- ---
    JORIM: (Asi abysme to stihli dřív, než přijde další krize, kterou už by přežít nemuselo.)
    JORIM
    JORIM --- ---
    Kuš! Jan Macháček psal, že euro krizi přežilo, to je důkaz, že je silné a v pořádku, takže se k němu musíme co nejrychleji připojit!
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: třeba by jim mohli zkrouhnout podporu pro agrosektor :D to by asi Hollande už vytahoval bílou vlajku
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: Motor integrace si je rovnejsi. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EK muze co chce, ale jde o kolik bude rizikova premie k dluhopisu.
    A to nemluvime o tom co bude za rok, dva pet nebo deset.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    já jsem zvědavej na EK vs Francouzský deficit. Jestli z toho něco bude, nebo se to ututlá :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: Ok, upgraduju situaci z hrbolku na hrboly. Mozna z vozu kvuli tomu i neco vysplouchne. :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    a řecký dluhopis máme nad hraničními 7%
    Grécka nočná mora ožila. Opäť straší Európu | Finweb.sk
    http://finweb.hnonline.sk/...zo-sveta-financii-126/grecka-nocna-mora-ozila-opat-strasi-europu-633216
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: tohle asi ještě není otřes, jen hrbolky na cestě :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    E2E4: otřes už začíná, řecká burza krachla (pokles 10% v jeden den, pak to pokračovalo nevím o kolik, začlo to 15.10.), Španělsko nedokázalo prodat všechny dluhopisy co chtělo (chybí jim asi 300M €, výnos stoupl o 0,2%) atd
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: Jak by rek Spidla, zdroje tady jsou.. :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    E2E4: Mě na tom článku fascinují 2 fakty:
    1) Stav HDP zemí, které způsobují krizi v porovnání s rokem 2010
    2) Věta o budoucím zneužití ESM ("Can we use the ESM to stimulate growth?")
    - původně jsem chtěl napsat o "bezprecendentním zneužití ESM", ale to už dávno není pravda. V EU není žádné výraznější pravidlo, ujednání, smlouva, která by se okamžitě za blahosklonného přitakávání z Bruselu neporušovala, nezneužívala, nepřekračovala, nedodržovala atd...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: I Merkelová říkala že krize eura není ještě zažehnána.. Mezitím si Francie a Itálie změkčují podmínky snížení deficitu.. IMHO stačí až přijde nějaký další otřes a máme to tu znovu - otázka pak je, jestli se pak opět podaří kopnout plechovku před sebe prázdnými summity (Rumpoy se už jistě těší :), nebo jestli už bude třeba oholit ty Němce doopravdy..
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Mezinárodní Žofínské fórum: Dny EU a USA | PALÁC ŽOFÍN
    http://www.zofin.cz/cs/zofinska-fora/mezinarodni-zofinske-fofum-dny-eu-a-usa/

E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: každopádně pokud to není mléčný výrobek, může se to klidně jmenovat máslo i v EU ne ? Podle vzoru peanut butter..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: dlouho už ale nevydrží.....
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Británie postaví jaderné elektrárny. Rakousko a Německo podá žalobu | HN.IHNED.CZ
    http://ihned.cz/c1-62923000-britanie-postavi-jaderne-elektrarny-rakousko-a-nemecko-poda-zalobu

Musíme tam hned poslat zástupce Strany Zelených, aby Britům vysvětlili, jak jsou hloupí!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: A jak víš že to přejmenovávají?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam