• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CROME: No říkal jsi že brexiťáci chtějí jiné podmínky než Norsko. Tak řekni jaké jsou brexiťácké a jaké norské popř. švýcarské, nějak nevím co chce kdo.

Tak či tak, EU se dohodne s UK na pareto-optimálním řešení, které bude přínosné pro obě strany. UK se nebude muset podílet na věcech v EU se kterými nesouhlasí.. Nějaký výkyvy na burzách jsou nepodstatné, jak dnes UK jako že ztratila miliardy liber přes noc, tak už jich od rána zase 3/4 získala zpět (FTSE je na -2.5% od včera, ráno ~ -10%).

Neviděl bych tohle nutně samo o sobě pesimisticky, ale otázka je, jaký bude fallout té nejistoty - rozpad UK, další exity, další rozklady, pokles důvěry v EU a euro..
    CROME
    CROME --- ---
    E2E4: volny pohyb zbozi a pracovnich sil /to je nejvetsi no no
    Plneni vsech norem potrebnych pro prodej zbozi v EU, odvody do spolecne pokladny atd.atd.
    Prakticky to znamena, ze by se nic nezmenilo jen by Britanie nemohla mluvit absolutne do niceho.
    Svycarsko je Svycarsko, s Britanii nema nic spolecneho.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CROME: řádově podobné. a rozveď to s těmi podmínkami?
    CROME
    CROME --- ---
    E2E4: ne nebudou v podobne pozici,proti podminkam jako ma Norsko jsou brexit fans rozhodne proti
    E2E4
    E2E4 --- ---
    No ale berme to optimisticky - az horke hlavy vychladnou, vztahy eu a uk budou zalozeny na tom, co obe strany doopravdy chteji. uk bude v podobne pozici jako norsko a svycarsko, zadny konec sveta.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: No hlavne si ted uz nemusej delat starosti, ze kdyz odejdou z uk nebudou v eu. :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    XCHAOS: Tesat do kamene.
    Pár postřehů a mých názorů:
    1) Nejsem odpůrce EU jako takové, jsem odpůrce EU v současné podobě! Tedy pouze hospodářská spolupráce, ne integrace a další politické stmelování (ve zkratce).
    2) Výsledek v Severním Irsku a Skotsku:
    - Severní Irsko nyní uvažuje o sjednocení s Irskem.... No, kdo by to byl řekl před 20 lety, že někdo by tohle mohl chtít :)
    - Skotsko Tenhle výsledek velice nahrál příznivcům odtržení od monarchie. Požadují opakování referenda. Skoro se mi chce divoce spekulovat, že těch z 62% hlasujících pro setrvání byla i část pro odtržení, ale odtržení od UK má pro ně větší prioritu, tak hlasovali pro setrvání v EU s tím, že doufali, že celkově to takto dopadne a mohou tedy požadovat nové referendum.
    Opakuji, divoce spekuluji, ale mám takový pocit. Ve Skotsku jsem nějaký čas trávil, mám tam i spolužáky, co tam nyní bydlí a pracují, a nikdy jsem nenabyl dojmu, že by skoti nějak extra EU milovali.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: No to pak ale neni konsensus, kdyz je to vynuceny, to je diktat. EU je cargo kult konsenzu. :)
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    osobne se tesim na vsechny mozne analy od odborniku na slovo vzatych.

E2E4: jasne ze zacne, zvysi se byrokracie a navysis se pocet nicnedelajich ouredniku, vymysli se dalsi ptakoviny
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Snad abychom Britům vyhlásili Bůrskou válku, nebo nevím. Churchill by si tohle líbit nenechal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: no že by se mělo dělat jen to, na čem je konsensus, to je základ EU. problém skutečně je, že konsensus je vynucován.

já teda radost nemám, z čistě praktických důvodů. odtrhla se mi významná kolonie z impéria, jehož jsem občanem! :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: Kez by se EU chytla za hlavu a zacala neco delat - napriklad delat jen veci na kterych se shodnou vsichni a netlacit neco co nechteji vsichni.

Jinak bude z ever closer union ever smaller union.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    No, z výsledku mám radost. Ale první, co mě napadlo, tak je, že místo aby došlo k sebereflexi EU, čehož součástí bude i výrazné snížení byrokracie, nastane naopak nárůst počtu úředníků, protože bude potřeba zvládnout agendu exitu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    victory!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jak správně učit o Říši.. Sovětském....evropské unii. Zdalipak již proběhlo u kantorstva PŠM ?
    ZPRÁVA o vyučování o EU ve škole - A8-0021/2016
    http://www.europarl.europa.eu/...s/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2016-0021+0+DOC+XML+V0//CS
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LONESTAR: to je snad taky nacasovane, aby ti v referendu dosud vahajici meli jasneji :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam