• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: Porad to nechapu. Jaky to ma vliv na muj zivot? Co bych mel nebo nesmel kvuli tomu delat?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: Protoze pokud chteji poskytovat sve sluzby do eu, musi tam to varovani mit
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: A jaky vliv na muj zivot ma fakt, ze v nekterych pripadech ma stat pravo veta a v nekterych rozhoduje kvalifikovana vetsina? Neutocim, snazim se dostat fakta.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: Nechtel jsem nazor, nechci se hadat. Naopak, chtel jsem tvrda fakta. Zatim jsem zadna nedostal.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: A kdy potkam konecne sveho prvniho uprchlika, abych si s nim mohl popovidat?
    Tu zpravu z idnesu nechapu. Co budu ted delat kvuli tomu zakonu jinak?
    Spis mi prijde, ze se snazis to pruserove obdobi privolat.
    A jaka zpetna vazba? Taky nechapu. Co konkretne mas na mysli? Se mnou mluvi akorat ti poslanci, ktere znam osobne a rikaji, ze zadny vliv na zakony nemaji, at uz je EU nebo neni EU.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Proc odklikavam, ze souhlasim s cookies i na americkych webech? Proc se v Americe ani v Australii uz zarovky neprodavaji? Pomazankove maslo se jmenuje "pomazankove" a maji ho v Tescu asi deset druhu. Co je na tom ilegal?
    Kdyby nebylo EU, nebylo by dotaci na Capi hnizdo? Kam by tedy sly moje dane?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: Musis odklikavat na webech ze souhlasis s cookies a pomazankovy maslo, rum a zarovky jsou ilegal. :-)

Taky palis potraviny v aute a mas drazsi elektrinu, kvuli boji s klimatem, davas svoje penize z dani na capi hnizda, golfovy hriste apod.

MRAKY: V mnoha oblastech se jiz nehlasuje jednomyslne, ale kvalifikovanou vetsinou. A samozrejme ve vecech ktery jsou politicky natlaceny (kvoty) a v oblastech kde jsou nejasny kompetence.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: Dyk kvoty chciply a neaplikujou se.
    Jaky zakon z EU ma vliv na muj zivot? Aspon jeden prosim...
    Ja zil dlouho v Australii a NZ a zadnych negativnich jevu jsem si nevsiml. Jake mi unikly?
    Co to znamena "zlepsil by se po strance demokracie?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY:
    - vzdyt v EU ma kazdy stat pravo veta
    - EU parlament nema na muj zivot zadny vliv
    - ja se identifikuju sam se sebou a jsem s tim stastny

Co to znamena "zlepsil by se po strance demokracie"? Nechapu.

Chapu, ze bych mel min penez a to se mi vubec nelibi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Protoze mi bylo poukazano, ze jsem byl ve spatnem auditku, rad bych zde polozil svou otazku. V cem konkretne ma Evropska unie spatny vliv na muj zivot, a v cem konkretne by se muj osobni zivot zlepsil, kdyby se EU rozpadla? A poprosil bych fakta, nikoli jenom nejake blaboly a dojmy.
    GOONER
    GOONER --- ---
    LEXIK: zaujalo mě, že většinou se nejvíc vtipkuje o sousedech, jen Maďaři se rádi trefují do Skotů. :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ERGOSUM: Ty z recyklovanejch materiálů ale budou mít vyjímku, ne?
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    :)))

The Int'l Spectator ‏@spectatorindex 1 hod.před 1 hodinou
    Víc
    GRAPHIC: European countries by which nation they joke most about

(Credit: bezzleford)

The Int'l Spectator on Twitter: "GRAPHIC: European countries by which nation they joke most about (Credit: bezzleford) https://t.co/hOVbft750o"
    https://twitter.com/spectatorindex/status/822459172306427904

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    V Evropské komisi leží návrh na zákaz šlapacích autíček.
    Předkladatelé chtějí novou direktivou zabránit teroristům předělat dětskou hračku na zbraň hromadného vraždění, smrtící automobil.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    HANT: tak ja to zas tak moc nesleduju, ale obecne se tradovalo aspon v dobach, kdy jsem se o to zajimal, ze Nemecko melo jednu z nejvyssich mer korupce na svete... Trba uz je to lepsi, nebo to jen treba lip umi zahladit (CPI)...
    HANT
    HANT --- ---
    CEPAL: To beres podle ceho, ze je mira korupce vyssi v Nemecku nez v Madarsku? Treba CPI ma Nemecko vyrazne lepsi nez Madarsko.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    XCHAOS: tak to se celkem ví, že Maďaři jsou jednou z nejzkorumpovanějších zemí v EU. Taky podle toho vypadá jejich ekonomická situace (a podobně Slovensko) - překvapivě ve srovnání s HU/SK je ČR na tom velmi dobře. Jak korupčně, tak ekonomicky (ony to jsou spojené nádoby, žejo...). Spíš nikdo (no, hlavně já) nechápe, jak dokáže fungovat Německá ekonomika tak dobře, když u nich je míra korupce dlouhodobě ještě snad několikanásobně vyšší než v Maďarsku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jó, není nad národní svrchovanost, když chcete krást bez dohledu... :-)
    Europe's anti-fraud office identifies metro 4 fraud - Daily News Hungary
    http://dailynewshungary.com/europes-anti-fraud-office-identifies-metro-4-fraud/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DANCHEZ: Nevím, ale verze s českými titulky na YT je. ;-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANCHEZ: Nevim :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam