• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    BANSHEE: např. https://www.nytimes.com/2016/06/20/world/europe/britain-referendum-brexit-european-union.html?_r=0
    nehledě na mnohá prohlášení čelních EU představitelů před i po hlasování
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ERGOSUM: Pomstít? To vidíš kde, prosím tě? Na internetu, viď?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: jako střelbu a ostnaté dráty a zavírání za pokus a tak? To je hodně nepříčetná hloupost.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DANCHEZ: Když sleduji dění kolem Brexitu, tak mi to připomene hranice kolem ČSSR a všechnu tu snahu aby nikdo neutekl a když už utekl nějak se mu pomstít.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMOUT: No to vidím. Jak na základě Bruselských "znalostí" je rozmrdaná energetická soustava. Jak se všechno musí dělat nesmyslně draho, nebo vůbec...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Pritom tohle vsechno vznikne az v momente, kdy se do toho prestane srat stat.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: Jsem na mobilu..

„nejdynamičtější a nejkonkurenceschopnější ekonomiku světa založenou na znalostech, schopnou udržitelného hospodářského růstu, vytváření více kvalitních pracovních příležitostí a zachovávající sociální soudržnost“
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Moment - o par postu niz pises, ze cilem lisabonske agendy bylo udelat nej ekonomiku sveta. Co myslis tim "nej"?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: Cilem lisbonske agendy ale nebylo udelat nejvetsi ekonomiku, precti si o cem byla a jak uspela..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Takze ty tvrdis, ze nej ekonomika dnesniho sveta je Katar, nasledovany Lucemburskem a Macau, protoze ty maji nejvetsi GDP na hlavu? Opravdu si myslis, ze cilem Lisabonske smlouvy nebylo udelat nejvetsi ekonomiku, ale ekonomiku z nejvetsim GDP na hlavu?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: No je to zavadejici protoze eu ma asi 3x vic obyvatel..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Dyk EU je nejvetsi ekonomika na svete. http://www.businessinsider.com/charts-eu-economy-is-bigger-than-the-us-2015-6

Nebo je to zavadejici graf, protoze fakta v nem obsazena neodpovidaji pranim?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GREATDRAKE: No, ale lisabonska agenda (udelat z eu nej ekonomiku sveta) jaksi nevysla ne?

Lisbon Strategy - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lisbon_Strategy

Krome toho, jak vypada graf hdp a nezamestnannosti eu vs usa (nebo oecd) za poslednich 20 let / a ceho jineho nadprumerneho zeme eu dosahly?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: Well, nikdy se nevrati pohadka mladi. Tak uz to chodi.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GREATDRAKE: mohl bys to a) vysvětlit i MAKROUSEK? :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: Chapu, kam miris, ty se proste snazis naznacit, ze ty sracky, v kterejch tady zijem, jsou to nejlepsi, co muze tahle planeta v soucasne chvili nabidnout. Jiste, ale to neznamena a) ze to nejsou sracky (pouze ty cinske vic smrdi), b) ze neni potreba proti tomu bojovat. Pokud se ptas na system, v kterem bych rad zil, tak treba USA mezi WWII a Vietnamem, ocistene o nabozenstvi a rasismus.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: Maji to Anglicani, Americani, Australani, Kanadani, Norove, Brazilci, Japonci. Naopak to NEMAJI Cinani / Kubanci / Severokorejci. Tam zivot cloveka nema cenu, naopak funguje autoritarska vlada. Chtel bys takovou vladu tady? Nebo radsi tu liberalni demokracii po vzoru zemi, ktere to maji?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: Neni, jisteze ne. Ale nebudeme k tomu pristupovat zpusobem "mají to Cínani / Kubanci / Severokorejci, tak si to pojdme taky poridit taky, ze ne.

GREATDRAKE: Mne to vysvetlovat nemusís, ja jen shodou nahod neskoncil ve zvlastni skole za to, ze jsem oslovoval nasi tridni pani ucitelko (a pak jsem si jeste dovolil poznamenat, ze prvni ceskoslovensky perzident byl Masaryk -> pulhodinovy rev a navrh na reditelskou dutku, kterou jsem nejakym podivnym rizenim osudu nakonec nedostal). Btw, ta bolsevizace se projevila i tim, ze ta to, co pises, nebyl nikdo obesen.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: A takovouhle bolsevizaci si predstavujes, ze je jenom v EU a v zadne jine zemi na svete?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam