• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOTASH: To s tim nesouvisi.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    A teplá voda by byla studenější, jezdící schody pomalejší, a pneumatiky na autech, ty by se ojíždely rychlejš...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: To je pravda, veci by byly drazsi, takze udrzet si nejakou civilizovanou zivotni uroven by bylo tezsi, jako to je v jinych rozvojovych zemich treba v Africe.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: Neprodáváš, ale třeba chceš kupovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TRAVIX: Nemam zbozi ani kapital, prodavam licence na software, takze by mi to bylo jedno. Jako jasne, CR by byla mnohem horsim mistem k zivotu, priblizila by se Ukrajine.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: A king of the hill, but you would never climb the mountain.
    Nezapomeň na omezení volného pohybu zboží a kapitálu.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DANCHEZ:
    btw
    democracy 1-3
    Democracy 3 | Take Control of your Country!
    http://www.positech.co.uk/democracy3/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DANCHEZ: No ale je v tom kus pravdy.
    Když zvýšíte daně, vzroste kriminalita, nepokoje, znečištění, poklesne chuť investovat a nikdo vás nebude mít rád.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mimochodem, kdyz jsem si o tom uvazoval, pro me osobne by asi czexit byl prinosem. Znamenalo by to sice vetsi byrokracii a votravu na hranicich, ale zase by oslabila koruna a spadly by platy lopat, takze se svymi prijmy, ktere mam vsechny v eurech a dolarech bych byl king.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    o nové hře zaplacené EU jste už slyšeli?
    Soudruzi z Bruselu vydali počítačovou hru, která děti učí danit a rozdělovat dotace | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/...bruselu-vydali-pocitacovou-hru-ktera-deti-uci-danit-a-rozdelovat-dotace.html
    JORIM
    JORIM --- ---
    Z britských nemocnic prchají zahraniční lékaři i sestry, bojí se brexitu - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...avotni-sestry-brexit-11e-/zahranicni.aspx?c=A171123_132427_zahranicni_ert

Ti jsou ale hloupí! Copak nevědí, že díky Brexitu teď půjde na jejich platy o 350 milionů liber týdně víc???
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    XCHAOS:
    Bratislava je prostě malý a neznámý město v Evropskym měřítku, bohužel, jakkoliv k tomu můžeme mít spoustu sentimentu jako Češi, Čechoslováci, Slováci. Existuje něco co Bratislava má speciálního oproti spoustě dalších jinejch větších měst v EU? Nějak mě nic nenapadá, opravte mě pokud se mýlím. Jediný co jí činí speciální, je že je hlavním městem jednoho ze států V4, která se často proti EU staví a dělá jí problémy.
    Takže mě až tak nepřekvapuje, že se nenajde politická vůle, která by jako jediná byla schopná přebít nevůli pracovníků agentury se stěhovat, přihrát velkou agenturu Bratislavě, když to co se většinou vrací je ta nebo ona forma fuckoffu proti EU na politický úrovni. (ačkoliv to Slováci asi schytávaj trochu neprávem)
    Amsterdam je superatrakce přitahující obrovský množsví turistů sama od sebe, tak asi logicky lidi chtěj spíš tam. (jakkoliv pak můžou bejt rozčarovaný z toho že na život to až taková pecka nemusí být)
    + stará východní evropa je pořád pro spoustu lidí ze západu, bohužel, podezřelá a naše politická reprezentace a její postoje který do EU často vysíláme tomu vůbec nepomáhaj. Jinými slovy to jak se v EU chováme nám nepomáhá ty předsudky oslabit. Následný kňourání nad tím, že nás nemaj rádi taky ne.

MAKROUSEK: To srovnání je trochu přehnaný.
    KYO
    KYO --- ---
    EU na summitu ve Švédsku přijala evropský pilíř sociálních práv | ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/...eu-na-summitu-ve-svedsku-prijala-evropsky-pilir-socialnich-prav/1551677
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LOPIK: Málo platné, předsudky jsou předsudky. Když se mělo Galileo stěhovat do Prahy, vzbudilo to mezi zaměstnanci agentury taky nelibost;)

Zábavné je, že Vídeň by pro ně byla v pořádku - přičemž Bratislava i hodně argumentovala právě blízkostí Vídně, jejího letiště atd. Docela jsem Slovákům držel palce, protože EMA je fakt veliké sousto. To není malá evropská agentura se stovkou zaměstnanců jako třeba ta bankovní agentura. EMA je zcela zásadní pro (nejen) evropský farmaceutický průmysl, točí se kolem toho opravdu veliké peníze. Jen pro zajímavost - třeba za rok 2015 EMA v Londýně uváděla 36 000 návštěvníků (vědci, zdravotníci, zástupci farmafirem) a rezervovala 30 tisíc hotelových nocí. Amsterodam si může gratulovat...

Tady docela fajn shrnutí co kdo nabízel: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/ema-relocation-general-assessment-summary.pdf

A nizozemská nabídka:) http://www.netherlandsforema.eu/continuity
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MAKROUSEK: Asi tak.. já si taky moc neumím představit, jak jezdí úředníci na jednání jakýkoliv evropský agentury někam do Bratislavy..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: To je prirozeny. Predstav si, ze zijes v Praglu a prijde pokyn, ze se mas stehovat do Mukaceva na Ukrajinu. Taky jim reknes, ze ne. A Bratislava se ma k Londynu asi jako Mukacevo k Praze.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEXIK:
    BANSHEE:
    LUBOB: myslím, že to je celé jiné. Oni založí novou EU bez nás - v podstatě nás vyloučí. nebudou po nás nic chtít, ale ani nám už taky nic nepřispějou.

neříkám, že je to konec světa. samozřejmě, k předchozímu příspěvku.. zajímavé by bylo srovnat to číslo, kdyby se měla nějaká EU instituce stěhovat třeba do Mnichova nebo Vídně (nikdo nechce být na periferii.. de facto se Bavorsku a Rakousku vyplatí si nás platit, aby periferie nebyli oni...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle je ... smutný.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LUBOB: Jo, já to chápu, ale v tom s ním nesouhlasím. Je to možná hezká hříčka pro různé právnické moot courty, ale to je tak všechno... A přiznejme si, že ESD by v případě nějakého takového fiktivního sporu asi páně Koudelkův mezinárodněprávní obyčej zakládacím smlouvám nenadřadil:)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: ja to pochopil tak, ze pise o zavazku. ktery byl & ted (podle nej) uz neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam