• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    FLUO
    FLUO --- ---
    BANSHEE: Hodit do jednoho grafu cisty (celkovy) outflow a inflow z EU muze mit opodstatneni, ale pak bohuzel vznika nebezpeci, ze to nekteri lide spatne pochopi, jako treba autor clanku tady: [ COMODOR_FALKON @ Pluralismus, Multikulturalismus a přistěhovalci ] ( https://www.euro.cz/byznys/vychod-eu-piketty-1390549 )
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LEXIK: Tak samozřejmě ekonom nejsem, školy na to nemám, ale chápu dobře, že kdyby se tyhle hezké grafy udělaly třeba ve vztahu k Japonsku, Jižní Koreji nebo třeba i oblíbené Číně, bude ten rozdíl mezi zeleným a výhrůžně červeným sloupečkem ještě větší?:) Jako že z jejich státních rozpočtů nedostáváme nic, ale záludní soukromí investoři z naší kotlinky vyvážejí kapitál?
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Zajímavé povídání, co říkáte .....?

2018, the year of Europe | Le blog de Thomas Piketty
    http://piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANCHEZ: Ano přesně tak, tím odkazem jsem se dokonale odkryl :D

mmmmmmmm
    mmmmmmmmmmaaaaaa
    mmmmmmmmmmmmaaaaaaagggggooooooooorrrr
    :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ADAMIRA: já věděl že jsi Marxista
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ADAMIRA: jaká je podle tebe definice dělníka?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ERGOSUM:
    tak si dle potreby ty sichty v konkretnim provozu upravej. Neni potreba aby se tim musela ridit cela spolecnost.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: *řádově míň lidí než ve dne
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JIMIQ: Tak v noci chodilo do práce VŽDY řádově míň lidí než v noci - o tom žádná.

Jde mi o ten typ lidí, který žijou vě světě ve kterym se svět vypíná v 22:00 a v 06:00 zase zapíná a dělník je pro ně někdo, kdo má zástěru a slejvá ocel.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ADAMIRA: v noci chodí do práce řádově míň lidí než přes den, to totiž chodí do práce opravdu jenom lidi co tam fyzicky musí být. Pokud by stejné množství jezdilo do práce i přes den, tak MHD můžeme opravdu zrušit
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKROUSEK: To je ovšem nerozbitná logika - enjoy :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ADAMIRA: Ano. Jak casto chodim ve 3 rano na pohotovost? Rekl bych, ze nikdy. Zlodeje ani kurvu jsem taky nikdy ve 3 rano nepotreboval. Ergo kladivko kvuli me nikdo do prace v noci nemusi.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Připomíná mi to Žaka Rupnika kterej svojí tezi o tom, že již neexistuje dělnická třída obhajoval slovy "kdy jste naposledy viděli na ulici člověka s lopatou?" :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKROUSEK: Vždycky hrozně závidim lidem co žijou v takovymhle světě :)

Tak až půjdeš ve 3 ráno na pohotovost (nebo budeš potřebovat zloděje/kurvu) tak si užívej svojí chvilku v industriálním věku :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ERGOSUM: And yet vic a vic lidi chodi do prace ne na nejakou hodinu, ale tehdy, kdy se jim chce nebo zustanou na home office. Chozeni na smeny do fabriky bylo vysadou minuleho, industrialniho veku.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCHAOS: Dnes už to celoevropské být musí. I kdybychom nebyli v EU. O možnosti zrušit "zimní" tj správný čas jsem také četl a slyšel(a považuji to za kravinu). Luděk Niedermayer třeba nezmínil, že kdo má noční, nevidí často slunce, na odpolední jdeš v létě v největším pařáku a obědová pauza je vlastně v deset hodin. Jako někomu kdo chodí do práce na devátou může vadit nechodit půl roku na osmou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Skončí střídání času? Zabývejte se tím, úkolují europoslanci Evropskou komisi | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/zmena-casu-zruseni-evropska-unie_1802081229_mos
    (zajímavé, tady to má hlavu a patu... přitom zmínku, že "nevědí, jestli zruší zimní nebo letní čas", jsem slyšel v autobuse z rádia... asi to nebyl ČRo)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Evropská Komise podle všeho chce zrušit střídání letního/zimního času. Potud dobré (akorát já bych na toto téma uspořádal referendum - klidně celoevropské).

Akorát nevědí, jestli chtějí zrušit letní nebo zimní čas!

(přiznám se, že jestli nakonec zruší zimní, tak asi vstoupím do zdejšího klubu EU haterů :-)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ty negativní úrokové sazby najednou začínají dávat smysl:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam