• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ČR nezíská dodatečnou miliardu eur z rozpočtu EU, nejedná se o nové prostředky | 2020 | Ministerstvo financí ČR
    https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/v-mediich/2020/cr-neziska-dodatecnou-miliardu-eur-z-roz-37952
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Symbolicky zavrenejma hranicema.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    dnes slavíme 25 let Schengenu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SCHWEPZ: vida, clovek by myslel, ze bezpecnost jednotlivcu je jaksi na zodpovednosti tech ultrasuverennich statu, co se snazi omezovat pracomoci EU, a ejhle, ono je to imperium. Na druhou stranu, lepsi okamzik pro znovunastoleni otazky federace uz dlouho nebyl.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SCHWEPZ: jediny co vir po celym svete zpusobuje je kognitivni dizonance rozlicnich komentatoru a "odborniku".
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zvláštní způsob uvažování :

Pandemie podle polského odborníka na geopolitiku Jacka Bartosiaka nejen obnažuje základy geopolitiky, ale jde o dějinotvorný fenomén.
    Pandemie může způsobit konec Evropské unie (EU), která zcela selhává v základní povinnosti každého impéria ‒ nedokáže zajistit bezpečí svých obyvatel.

Koronavirus Covid-19 a konec impéria Evropské unie | ArmadniNoviny.cz
    https://www.armadninoviny.cz/koronavir-covid-19-geopolitika.html

a návazný článek:

Teoretickým řešením je dle polského odborníka vznik skutečného impéria Evropské unie, mimo jiné tedy imperia se společnou armádou a plnou kontrolu nad svými periferiemi (Českem, Polskem, Řeckem atd.). Chceme-li vznik Evropských spojených států.

Covid-19: Starý svět je pryč | ArmadniNoviny.cz
    https://www.armadninoviny.cz/...fbclid=IwAR2ZqunbkAw_lILZJ_-ph8xwMg8i_it9OC-ffnInDGLyzTikBhXqVG74ckE
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JONAS3: ne, toho mam zjevne v ignoru, spis kolegy Ergosuma a spol., co tu za posledni dva tydny rozjizdi prehlidku neznalosti posilene vlastni frustraci. Tady zapadne spousta zajimavych prispevku jen kvuli vykrikum, jak je ta EU zla, bez schopnosti se alespon poucit, co to ta EU je, jak funguje a poukazat na konkretni problem.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    DOBYTEK: To mluvíš o tomhle LONESTAR?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Lidi nekrmte ho, ten clovek vubec netusi, jak EU funguje, uz mu to tu vysvetlovalo asi deset lidi. On jenom prudi, protoze trpi nedostatkem pozornosti, je fakt skoda tenhle klub takhle zabit.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ERGOSUM: coze? protlaci silou znamena ze to schvali evropsky parlament poslancu zvolenych ve volbach, a ratifikuje to narodni parlament zvoleny ve volbach.

to vase knourani je vazne dost casto uplne bezpredmenty...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SCHWEPZ: "EU je dohoda! Dohoda států. Aby věci fungovali."
    Původní myšlenka snad taková byla. Dnes se to protlačí silou a když je to průser, tak nikdo nenese zodpovědnost. Třeba ti co prosazovali jezdit na palmový olej.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NELLI: EU je dohoda! Dohoda států. Aby věci fungovali.
    Nadávat na EU je něco jako kdybychom říkali že naše rodina je špatná, ale já, tát, máti, strýc a sestřenka jsou v pohodě.
    Nebo si snad myslíš že mají někde ve sklepeních Bruselu tisíce tun zdravotnické pomoci a zdravotníků a jen to "rozmrazí" a pošlou?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    NELLI: Achbože, zase jeden, co si idealizuje EHS! Sice o něm víc celkem houby, ale vzpomíná na ně jako na zlaté časy... Kupodivu i za EHS byl už Evropský parlament i ta armáda ouřadů v Bruselu. A pokud jde o kvalitu tehdejší legislativy, tak si s tou současnou fakt nezadala...
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    NELLI: slusne vychazet nebudem, dokud budou v EU lidi jako Baba a podobny svinstva. proti nim se EU musi branit. tobe se euro mozna nelibi, vetsine evropskych vyrobcu a zamestnavatelu se ale libi a obchodujou s nim, na to aby se udrzelo euro v chodu potrebujes co?

hele ja taky tvoje kydy poustim hned prvnim otvorem ven, a ucho to neni.. a je mi jedno jak do EU picujes ty jako entita na nyxu, v moji socialni sfere je dost lidi, jejichz kariera byla nakopnuta diky programum v ramci EU, tihle lidi ted tvori EU.

neco mi rika, EHS exla taky, takze pokud se snazis vyvolavat nejaou regresi EHS z EU, tak ses na tom stejne jako KSCM s Leninem.
    NELLI
    NELLI --- ---
    SUMAC:

1) co bych chtěl místo toho? No to je jednoduchý - úplně spokojenej bych byl, kdyby došlo k návratu do stavu EHS. Nepotřebuju mít evropskej parlament, nepotřebuju mít evropskou hymnu a nepotřebuju mít armádu evropskejch ouřadů vymejšlejících kolo. Bohatě mi postačí, když spolu budem v Evropě obchodovat a slušně vycházet.

2) sorry, ale tyhle s prominutím pindy o tom, jak my všichni jsme EU, to je ale pekelnej bullshit. To, jak moc berou orgány EU v potaz názory široký veřejnosti, jsem si okusil na vlastní kůži :)

3) řeknu ti to asi takhle: Třetí říše tady měla bejt tisíc let a vydržela 12. Se Sovětským svazem jsme dokonce měli bejt na věčný časy a nikdy jinak, a na držku to šlo po 40 letech. Něco mi říká, že ani ta EU a Bába nejsou věčný jako Lenin ;)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    NELLI: no a co bys chtel/la misto toho? nejaky vize, navrhy? tve ses prvni, od koho jsem slysel, ze EU je kocnentrovany dobro, tohle mi nerekl zatim nidko, ani EU komisar pro vzdelani co jsem u nej byl kdysi na audienci.

hele dokud si neuvedomime, ze CR i EU jsme my vsichni, a to, jaky tyhle veci jsou nebo nejsou, to utvarime my sami, tak budem akorat slapat na miste, placat kraviny a nechat Babu s Juniorem rozhodovat o vsem.

a smir se s tim, ze ani EU ani Baba ani nikdo jinej do riti nepujdou, takze pokud neco chces, neco s tim delej.
    NELLI
    NELLI --- ---
    SUMAC: no EU je pro každýho evidentně něco jinýho. Někomu šlápla na kuří voko, tak pro toho je to velkej Satan, a tomu, komu na kuří voko (ještě) nešlápla, tak pro něj je pro změnu koncentrovaný dobro.
    Já ale pouze poukazuju na argumentační nekonzistenci - pokud teda EU nemá v jurisdikci vnitro a zdravotnictví (což afaik nemá), pak asi dozajista chápeš, že jsou lidi právem kyselý, že se hrabalo na kvéry. Nevšiml jsem si ale, že by se svýho času bojovníci za EU nad tím pozastavili.

"je fascinujici, jak se furt picuje o EU ale nad svinema, co sedi v Praglu a maj na vase zivoty vetsi dopad, se mavne rukou." - nevim, jestli se mi tenhle vyzasebijetečernochysmus chce vůbec komentovat. Jsme v klubu o EU, komentuju EU. Ale ok...kde prosím přesně vzniklo to rovnítko mezi odpůrci EU = milovníci Tomia a Klause (případně dosaď libovolnýho oblíbence)?
    Protože mám-li mluvit za sebe, EU mě sere úplně stejně, jako Babiš, Klaus jr. a Tomio. Kdyby bylo po mým, tak se můžou všechny tyhle čtyři entity chytnout za ruce a táhnout do řitě.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    NELLI: hele a co je EU podle tebe? nejaka superstruktura superefektivnich nadlidi, jejichz naplni zivota je diktovat co maj clensky staty delat a myslet? a pak je tahat z pruseru???

EU se ti sere do zivota uplne stejnym mechanismem, jakym se ti do nej sere namestek na vnitru. 95% je to neschopnost a nekompetence a naivita. EU je to smesice politiku a jejich poradcu.je fascinujici, jak se furt picuje o EU ale nad svinema, co sedi v Praglu a maj na vase zivoty vetsi dopad, se mavne rukou... zkurvenej klaus co zprznil na co prisel je naraz statni hrdina, naramny divadylko.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NELLI: Po těch zkušenostech jsem radějí, že se do toho moc praktivně zatím nesrala. Na představu co za nemysl by mohla vymyslet nejsem dost šílený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam