NJAL: o ty "názory" ale fakt nejde. Ta pravidla se týkají všeho možné, jistě, u obsahu je v EU normou nějaká běžná cenzura nejextrémnějších stanovisek, ale ta se plus minus stejně děje. Twitter vyšel vstříc cenzorním požadavkům všech možných nedemokratických režimů všude na světě... je teda docela paradoxní, že zrovna požadavky EU by si mohl dovolit ignorovat.
Argumentace dobrovolností se dá aplikovat na ledacos, ostatně intenzivní snaha většinu funkcí Twitteru zpřístupnit za nějaký víceméně symbolický poplatek (vzhledem k výši dluhů za nákup Twitteru) je i snahou prezentovat to jako běžnou placenou službu uživatelům (což automaticky znamená, že jakékéliv funkce, které Twitter zrovna má, ti platící uživatelé poptávají - což je u služby poskytované zdarma celkem nesamozřejmé...)
Obecně mi kritika EU regulací přijde krátkozraká. Nevidím, co je tak těžkého pochopit, že občanství EU je asi nejsilnější pozice, na kterou většina z nás má šanci dosáhnout. Občany USA se většina z nás nestane ani náhodou a obstát sami za sebe v džungli amerických právních kliček nemáme žádnou. Naše kupní síla jako světoobčanů je zanedbatelná a něco mi říká, že za 8USD měsíčně si žádná extra velká práva asi nekoupím. Jako za občany ČR za nás jedná marginální národní stát, který prohrává jednu mezinárodní arbitráž za druhou... tak co je nám asi tak schopen zajistit? Takže pokud moji pozici formuluje nějaký přiměřeně silný subjekt, který se minimálně teoreticky zajímá o můj názor (volby do EU parlamentu, apod.), tak nakonec můžu být rám.. a akorát si teda musím dát pozor, jestli mým jménem nepožaduje nějakou pitomost.
Faktem je, že jakýkoliv zákaz Twitteru by byl velmi obtížně proveditelný. Současně ale užitečná hodnota téhle sítě pro mě tak jako tak obrovským způsobem klesla. Připomíná to hromady odpadků po skončení nějakého festivalu. Ano, ještě se pořád nacházím v areálu, ale vlastně hledám spíš jen kudy z něj odejít....