• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    OTZ
    OTZ --- ---
    Dneska je prazvlastni den..na zdi si lidi pisou kde to maji radi (nevim jestli jenom u me:)..nejdriv jedna osoba..pak druha co tu druhou prvni nezna..pak neco napisu ja..pak ctvrta..to je ve 4 odpol kdyz jdu z prace..ted dorazim dom koukam a dalsich cca 10 lidi ma ve statusu "Mam to rad tam a tam." Tak si rikam jestli je to spontanni lavina nebo nejaka akce:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: nic proti, ale opravdu to nemusis postovat do kazdeho klubu ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Decentralizovaná verze Webu 2.0
    http://teckacz.cz/1056
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: já teď zkouším identi.ca, ale to je spíš jen náhrada twitteru.

    jinak souhlasím - ale ta cool alternativa musí především jaksi vzejít tak nějak sama od sebe - ale tedy ne, že začne tím, že vykrade lidem e-mailový účet ! sázím spíš na kompatibilitu s existujícíma služba, a nějaký "síťový efekt". spíše bych věřil na více vzájemně propojených služeb, které se přitom tváří samy o sobě svébytně (ale content je samozřejmě provázaný, i uživatelé...) (a také absence cenzury by v síti, kde si nikdo nemusí nikoho přidávat do kontaktů, nemělo moc vadit...)
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    facebook nemam, ale kdybych mel hodne kamaradu po svete tak by to byl asi dobrej nastroj jak byt s nima v kontaktu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SKYLAR: ale to je trochu nepochopení situace... chápeš, mě je FB ukradený a jsem rád, že tím už nebudu zabíjet čas... ale osobně se mi dotklo hlavně to, že vůbec někdo má právo mi ten účet takhle zcela smazat (bez nějaké možnosti hlasování mých přátel, či aspoň zdůvodnění, varování nebo šance něco změnit).

    pak mi ovšem ale samozřejmě nepřestává udivovat, že lidi z toho FB neodejdou, na protest proti tomu, že jejich známým někdo zablokuje účet.
    SKYLAR
    SKYLAR --- ---
    XCHAOS: tak to je celkem srandovni, vzhledem k tomu jak o tom porad brecis :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    když nad tím s odstupem dvou dnů přemýšlím, tak ze zrušení svého účtu na FB mám podobný pocit, jako kdyby mi hospodský "zrušil účet" v hospodě, a nechal mě odejít bez placení :-) ještě že to dopadlo takhle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Facebook Account Disabled ? - ESDS - Data Centers Forums
    http://www.esds.co.in/forum/f21/facebook-account-disabled-1218/

    • You posted countless messages on a wall or in a group

    Even one of my close friend had his account disabled for "excessive evangelism."

    tedy, v podstatě: pokud FB používáte k tomu, k čemu byl určen, můžete být zablokován. (a to, že se lidem vaše příspěvky třeba líbí, to zřejmě není polehčující okolnost..)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Facebook Account Disabled | Why your Facebook account will be disabled | Facebook Disabled | UK Dedicated Servers | SEO Web Hosting | Cloud Computing
    http://contactdubai.com/tips/why-your-facebook-account-will-be-disabled
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZUZU: ano, to asi ano. mě každopádně zajímá, jestli je někdo, komu se přihodilo to samé - tedy, že mu zrušili účet, který si vedl pod alespoň částečně pravým jménem (tedy max. s přezdívkou jako prostředním jménem), když přitom nepoužíval Facebook pro otevřeně komerční aktivity (typu ty různé fake fanouškovské stránky, co se pak prodají pro komerční účely, když mají více jak 100 000 členů, apod.).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANONYMOUS: toto je zde offtopic, sám o tom nemám přesnější informace. odkaz se ke mě dostal přes FB, a tam mám teď zrušený účet. a jinak viz [ NYX @ AntiFacebook ]
    NYX
    NYX --- ---
    ANONYMOUS: pokud si dobre vzpominam, oni naridili stazeni z trhu a pak uhradili zpusobene skody, ne ze by to regulerne koupili :)
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    XCHAOS: Neni to trochu nonsens? Tak by za vydělaný $ udělali druhý vydání, ne?
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XCHAOS: jen OT drobnost k té možnosti změnit jméno, i když je v podmínkách, že musíš uvádět své pravé jméno - jako agent diaboli můžu namítnout, že to je proto, když se někdo vdá (ožení) a přejme příjmení manžela(ky), příp si nechá úředně změnit jméno anebo se nechá pokřtít...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TLOUDEV: myslím, že je to celé složitější. hodně se dá vyčíst z hesla "ostrakizace", které zmiňuji jako odkaz na wiki ve svém textu ( viz [ XCHAOS @ AntiFacebook ] ).

    ve starověkém Řecku ovšem o procesu ostrakizace musela rozhodovat širší komunita: tedy, např. lidé, kteří mám na FB v přátelích, by hlasovali, jestli mě má být zablokován účet. to by byla jakž-takž demokracie (i když i takové hlasování je zneužitelné, a kdyby ho někdo inicioval příliš často, tak to všechny zprudí - takže by to mohlo fungovat jako pozvánky na NYX, ale reverzně - tzn. že jednou za čas má člověk právo vyvolat hlasování o vyloučení jednoho konkrétního člena komunity). dovedu si představit jednoho (více fakt ne, i když štve mě tu víc iD) uživatele FB, u kterého bych třeba takovou možnost využil - tzn. vyvolal bych referendum o jeho loginu, možná :-) ale nevím.

    na FB, jak jsem ve svém textu psal, jsou porušeny nejen principy jakékoliv demokracie (moderní i starověké), ale snad i principy římského práva, na kterém stojí celá euromerická civilizace:

    - člověk není o hrozbě zrušení účtu informován předem a nemá možnost zjednat nápravu (podle mě jde o nějaký detail, který by klidně smazal, kdyby věděl, že to bylo přes míru)
    - o zrušení účtu nerozhodne žádný dohledatelný člen komunity, ale jde o svévolný proces poskytovatele
    - člověk ztratí přístup ke svým datům - i když by zjevně bohatě stačilo, aby k nim ztratili přístup ti, které údajně ta data uráží (takže by si je uživatel třeba mohl vyzálohovat, apod.)
    - proti zrušení účtu evidentně není žádné odvolání (a to ani v případě, kdy jde o snadno napravitelnou věc - jestli mi někdo práskl, že jsem jako prostřední jméno použil svojí přezdívku, a jestliže FB tak jako tak umožňuje ZMĚNU JMÉNA - wtf? - které ale přitom předtím i potom nesmí být falešné ! - lol!)

    Celkově mi to připomíná prostředí typu prodej hulení někde v Indii nebo Thajsku - tedy nejdřív vám ho prodají a pak vás prásknou policii a vy se musíte vykoupit úplatkem. v podstatě je vytvořeno prostředí, kde je NESMÍRNĚ snadné docela přísná pravidla napsaná drobným písmem pod čarou porušit - a přitom je kolem vás porušuje kdekdo - a pak vás za porušení těch pravidel najednou bez varování "zastřelí". pro koho FB byl business model, ten pak vysolí těch 400-600 000 za reklamu (viz Dočekal - http://www.lupa.cz/clanky/facebook-jistota-o-vsechno-muzete-kdykoliv-prijit/ ) - kdo propagoval pouze svůj letitý nekomerční projekt, jako já, ten prostě zatne zuby a nasere se na ně.

    každopádně FB je svého druhu letadlová hra - pokud si u nich neplatíte reklamu (a mě se tam objevil butonek "propagovat", u mých příspěvků, to zas jo), tak vás po čase vykopnou - když usoudí, že na nich vyděláváte více, než oni na vás. důvodem pak může být téměř cokoliv (člověk by např. ani neměl propagovat vlastní webovou stránku - ale může ovšem dělat fanclub webové stránce někoho jiného - apod. nesmysly). ovšem já se ještě snažil o jakousi úroveň, řekl bych... a pořád jsem psal, ať si mě lidi, co mě neznají, do přátel nedávají a tak. stejně se našel někdo, komu přišlo zábavnější mě prásknout (u všeho je button "nahlásit") - místo si mě prostě škrtl z přátel, když mu vadím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TLOUDEV: no já jsem někdy předevčírem nebo kdy sharoval nějaký odkaz, že americká vláda snad skoupila všechny výtisky nějaké knihy o válce v Afghanistánu (něco jako Wikileaks) a spálila je.

    no a dnes už mám zablokovaný účet. nejvtipnější je, že ten link byl na tom FB a už se k němu ani nedostanu :-)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    TLOUDEV: vždyť to říkám - FB dělá z lidí retardy :c(
    Připomíná mi to jeden film... http://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Jak být odejit z Facebooku ...
    http://teckacz.cz/1053
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam