• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    FANAE
    FANAE --- ---
    XCHAOS: Jeste tam nebejt toho napisu pres celou stranku "connect with facebook" :) I kdyz, kde dneska takovej napis neni
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    moje poznámky z jiného fóra:

    facebook používá kritické množství lidí, kteří se navíc často představují sami za sebe, jako reálné (min. neanonymní) osoby. jestli se tohle bude někdy opakovat na nějaké příjemnější platformě je otázkou a imho už se to nezopakuje, protože se lidi opět rozdělí do různých platforem, pak to bude otázka integrace platforem (podobně jako u kecálků) a v tom vidím budoucnosti. Za druhé myslím že kouzlo být pod svým jménem a sdílet info podle svých preferencí jen tak nezmizí.

    já mám proti facebooku jednu výtku, i když chápu obchodní model za ním, zákaz masivního crawlování a vytváření interpretací takto získaných dat např. z akademických instuticí apod. - facebook je zlatej důl na dolování informací ale jen pro plátce, přitom ta datábaze informací má i neobchodní využití pro studium skupin, chování, vlastní percepci apod. ale facebook těží co může, dokud je v takovém postavení.

    facebook není veřejná platforma, ale komerční projekt, který se hlídá zdroj svého zisku - imho na úkor výzkumu.

    vlastní repost odjinud: [ RUDOLF @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    [ RUDOLF @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    právě jsem za zaregistroval na novém Diggu, který svojí funkčností co se týče vkládání odkazů nápadně připomíná právě Facebook... více informací později, až si to pořádně nastuduju.

    jinak subjekty, které jsou populární na Digg-u jsou vesměs sympatické i mě.. takže doufám, že zdejší alternativa, která se často schází právě na NYXu, si postupně vybere ze západního/světového Internetu postupně to lepší, co se na něm dá najít.. a neskončí u hraní Farmville.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mark Zuckerberg byl v bezvědomí hospitalizován. Předběžné zprávy hovoří o tom, že jej Chuck Norris šťouchnul na FaceBooku! (via Twitter)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.justit.cz/wordpress/2010/10/30/facebook-nejrychlejsi-linkedin-nejspolehlivejsi/ ... hmm, budoucí decentralizovaná řešení, co budou chtít FB nahradit, to budou mít dost složité... ještě před rokem se FB vlekl jako šnek, ale pak ta PHPka nějak překompilovali. s dostupností to už ovšem už tak slavné nebude...
    OTZ
    OTZ --- ---
    VDFLAT: dyt jo, uz to tak mam. doufam:) me ani nenajdes podle emailu..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Facebooku se nelíbí Faceporn * Daniel Dočekal * POOH.CZ *
    http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016531
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VDFLAT:
    OTZ: tady ale vůbec přece nejde o to, jestli si to někdo umí nebo neumí nastavit. přece špatně používat šlo všechny dosavadní info a telco technologie ... lidé si odjakživa ukládají soubory pod nesmyslnými jmény na nesmyslná místa, mažou si jejich jediné nezálohované kopie, zapomínají hesla, nebo je říkají někomu, kdo je nemá mít, apod.: toto samo o sobě není nic nového pod sluncem, že to jde používat špatně.

    co je extrémně špatné je to, že sice vzniká skrze klikání na "to se mi líbí" jakási pěkná iluze demokracie - ale ve skutečnosti: jde o demokracii omezenou výhradně na dění v "podhradí", ze které je zcela vyloučena šlechta majitelů a provozovatelů FB. o tom, co na FB bude smazáno a co ne, rozhodují výrazně skryté zákulisní síly, a ne jeho uživatelé. a stejně tak o tom, kolik stojí reklama a jak se rozdělují příjmy z této reklamy, apod.: prostě to, že vzniká jakási iluze "hlasování" mě na tom štve asi nejvíc, protože o skutečně podstatných věcech v tomto ohledu hlasovat nelze.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    OTZ: No kazdej rozumnej clovek to ma nastaveny tak, aby se cizi prispevky na jeho zdi zobrazovaly pouze jemu a autorovi...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WANAH: a co teprve až ti zrušej účet, aniž by se ti obtěžovali říct proč... to teprve "poznáš výhody".
    OTZ
    OTZ --- ---
    WANAH: Nejlepsi je kdyz se dozvis veci, ktery bys ani vedet nechtel. Nebo napises neco v podstate nevinnyho nekomu na zed a jeji kamos nebo partner te zacne otravovat v poste.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FANAE: nemyslím, že je nutný odstřihnout kabel s internetem; rizika zneužití informací se vyskytujou s určitou pravděpodobností mezi na určitých místech, třeba FB je nástěnka pro každýho..
    FANAE
    FANAE --- ---
    Trochu se vsechno to spatny na facebooku da vztahnout proste na celej internet. I na Nyxu lidi davaj fotky svejch bytu a muze si je s trochou snahy nekdo vycihnout. Pokud chci absolutni soukromi a bezpeci, proste neni jina cesta nez odstrihnout kabel s internetem a idealne se naprosto nesocializovat.

    (Kdyz clovek nepocita extremy co o sobe napisou fakt vsechno, ti si pak vylozene koledujou)
    FANAE
    FANAE --- ---
    PALEONTOLOG: Tak tak, nekteri se ani neboji ty off facebook lidi na tech fotkach oznacovat jmenama, takze si clovek moc nepomuze, jedine bejt zavrenej doma s vypnutym internetem
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    APIN: to používám často a kolikrát jsou na fotkách jen dva lidi z FB a zbytek off-fb, já teda nevím jak eticky, ale imho si takhle navzájem narušujou soukromí lidi co se znají :)
    APIN
    APIN --- ---
    FANAE: aby sis mohla prohlížet něčí "zabezpečenou" galerii nemusíš být její přítel ani přítel přítele....
    FANAE
    FANAE --- ---
    (Ale jinak me samozrejmne facebook stve, jsou to lemry neschopny, co kdyz chtej sbirat data, tak to ani neumej udelat dostatecne uzivatelsky pohodlny a funkcni, to abych nebyla uplne OT:)
    FANAE
    FANAE --- ---
    APIN: A co se tyce toho, ze by miminka treba nechtela na tom FB fotky mit, tak stejne tak by je treba nechtela mit na rajceti.cz (ktery mi prijde jako minimalne stejny zlo) a co my vime, treba by nechteli ani aby je nekdo vubec fotil, to uz muzeme zacit rovnou nadavat na fotaky:)
    FANAE
    FANAE --- ---
    APIN: Napisu komentar sem - mas v podstate pravdu (navic kdyz jsou lidi stupidni, pridavaji si do pratel kazdyho, nemaji nastaveny zadny soukromi), jenomze normalni clovek ma v "pratelich" jen lidi, ktery treba pravidelne domu zve a o vsech vecech jako nemoci miminka by s nima pokecal treba jindy v parku nebo po telefonu...

    (to, ze ty zabezpeceni nejsou uplne v pohode je sice pravda, ale to se tyka spis tech reklamnich spolecnosti a CIA:D nez obycejnejch domovnich zlodeju a uchylu - ty si tam muzou pustit lidi vetsinou jenom blbosti)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam