• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: myslím, že klíč k utajení nebude ani tak v šifrování, jako spíše 1) ve skrytí identity komunikujících stran 2) v kreativním routingu, který budoucím P2P komunikačním layerům umožní vyhýbat se potenciálním místům odposlechů, kryptoanalýzy, nebo prostě man in the middle útoků všeho druhu.

    přijde mi, že řešením není snažit se jezdit po ulici "v tanku" s co nejsilnějším pancířem (šifrování) - ale řešením je spíše jet jinudy (někudy, kde se nestřílí) a hlavně utajit samotnou skutečnost, že vůbec někam jedu (a případně pokud jedu, tak utajit, že jsem to já)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KRMELEC: no právě viry by mohly fungovat jako zlodějina soukromých dat. Ale proč tak nelegálně když máme facebook že:-)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RUDOLF: Vím že to je trošku mimo mísu, ale bezpečnost skypu a icq mě zajímá už vcelku dlouho. Že je FB demence a kšeft se soukromím mi nikdo nerozmluví. Že je NYX jakej je... mailem nic neposílat, jasné... telefon stejně nebezpečná věc jak ten FB účet, budiž... jen ten Skype a ICQ se nějak moc hlasitě nepřidává k aférkám... Snad jen tradičně jednou za dva roky přijde hromadná schíza, že se po Skype rozesílají automaticky viry.. Zažila jsem to období ve firmě... Něco pravdy na tom fakt je, ale to jsou viry ne zlodějina soukromých dat.
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    bejvalej kolega z prace mel furt v mobilu fejzbook. Cumim do rozvadece, neco mu vysvetluju a von si datluje do mobilu nejaky nesmysly.
    Tak sme si z nej zacli delat prdel a rikat mu "zavolej mi na fejzbook". No nejak to nechapal, tak nam rikal, ze to je standart.
    Cili ja na to mam nazor takovy, ze to muj "standart" neni, nebude a obecne internetove diskuze jsou jak by rekl Miroslav Moravec nizke a pivni. A Mirka Spacilova by dala 50procent. A basta
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JINDRICH: nedávno jsem četl že skype jsou schopní odposlouchávat i český cajti, maj dohodu se skype - pokuď ip telefonie, tak přes nějakou lepší šifru.. na druhou stranu nevím, jestli nepoužili keylogger či rootkit:-) pak si můžeš šifrovat jak chceš..

    hele a s tím skype chatem taky opatrně: viděl jsem teď webovej skype a nějakejou historii neweb chatu si tam pamatuju, ale možná jsem vedle.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    CYBERWOLF: no vsak to xchaos, snad i tady, psal. udelat to dobre zabezpecny je dost slozity a pro to to jeste nikdo nevytvoril. ale treba chat na skypu se taky uklada jen na tech dvou compech co spolu komunikují. a jabber taky funguje tak nejak. - vice soukromi by bylo v tom, ze by tam nebyl ten vsemocny admin s moznosti libovolne mazat/menit...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JINDRICH: jo, diskuse ulozne na pc uzivatelu, to je primo ztelesneni soukromi a anonimity :D
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    CYBERWOLF: no a proto jsem tak zvedavej na to, kdy xchaos dotáhne ten projekt decentralizovaný socialní sajty. bez centrálního serveru, bez adminů, jen se správci diskusí ulozenych na pc uzivatelů, kteri je sleduji. - budeli to mit takove parametry, pak to bude jak imuni vuci pokuseni adminu, tak vuci utokum policie (zásahovkou zabavené servery slovenské kyberie). A to pak bude možné soukromí, anonimita a důvěra.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JINDRICH: smutne je, ze pak nelze mit duveru k nicemu, kde se vyskytuje vice alespon jeden admin po primerene dlouhou dobu :)
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    BINARY_PARANOIC: Připadá mi, že Stejkova kritika nebyla vo tom kdo s kym jak (ne)vyjebává. ale vo nějaký důvěře... kterou k nyxu nelze mít, když znáš konkrétní případy zneužití pozic admina. (a je jedno jestli to bylo jen jednou, či jak dávno).
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    S_TEJK: já myslím, že jsi docela pěkný důkaz, že Nyx nevyjebává úplně se všema, co mají jen trochu jiný názor než on :) Dokonce tě tu očividně nechává i přesto, že dosti otevřeně Nyx (potažmo Nyxe) kritizuješ. :)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: ...ale pepicek to delal taky!

    Nejsi to i ty, kdo kdesi propagoval neco jako 'vlastnik si se svoji strankou muze delat co chce'?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Brusel chce donutit Facebook mazat data uživatelů - FinančníNoviny.cz
    http://www.financninoviny.cz/zpravy/brusel-chce-donutit-facebook-mazat-data-uzivatelu/551762

    Sice si myslim, ze se facebook jako americka firma na brusel z vysoka vyprazdni, ale bylo by to fajn
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WANAH: To víš, jaké si to uděláš, takové to máš se neříká nadarmo ;c)
    WANAH
    WANAH --- ---
    KRMELEC: Ale k narozeninám a vánocům toho od ní moc nedostávám :(
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Jsi málo schizofrenní !
    Pořádná schíza je potřeba, protože se schízou nejsi nikdy sám :c)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: hmm, já tolik nestavím na přímých vztazích mezi lidmi. chápu, že i fotka, natož pak screenshot nebo copy+paste clipboardu se dají zfalšovat.... ale i lidské vztahy můžou být zatížené předsudky... "us" and "them"... "sparta" a "slavia"..

    FB si dal kritérium, že jedna osoba má mít jeden účet. já to tak čirou náhodou na většině webů mám - ale pokládám to za omezující pravidlo, protože třeba já se snažím chovat slušně, a někdo jiný bude švindlovat... a jaká autorita dohlédne na to, že někdo jiný nešvindluje ? nechci vymýšlet takovou autoritu, tak nevymýšlím ani ten zákaz, ne ?

    NYX mi nezakazuje založit si druhý účet, pokud vím. max. budu dohledatelný přes pozvánku... ale i na tomto se stačí s někým domluvit, nebo pozvat řetězově více lidí... mám zde dostatečnou anonymitu, kdybych o ní stál. a to mi stačí ...zatím jsem si nedal práci si větší anonymitu vyzkoušet, zatím mě baví být sám sebou.. i když občas mi anonymita i láká...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: doporučuji ti pro začátek zkusit případy zneužití evidovat na nějakém jiném serveru, než je NYX - tak, jako to odpůrci FB dělají zde. klidně ti pomůžu s hostingem nějaké stránky, která by jasně a transparentně dokumentovala případy zneužití autority správci NYXu - samozřejmě by to muselo obnášet asi archivaci nějaké komunikace, která s tím souvisela, nebo nějaký důkazní materiál.

    (jaký já vlastně mám důkaz, že můj FB profil někdy existoval, že ? :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: tak zrovna rozdělit unicode na dílčí regionální znakové okruhy a prudit lidi, kteří je kombinují - to fakt jde strojově VELICE jednoduše, tomu věř.

    ale díky za info - pokud tě pouze prudí a nezablokovali ti rovnou účet, tak je to další stopa, že mi asi zrušili účet za něco jiného, než přezdívku ve jméně. dodnes totiž pořád nemám sebemenší info o tom PROČ to udělali - a bez této informace rozhodně nebudu plýtvat svým úsilím a časem a zakládat si účet nový.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: ano, možná v nějakých začátcích, kdy to byl uzavřený klubík pro pár pozvaných. dnes má odhadem tak 30 000 aktivních uživatelů - a je už někde jinde, chová se seriozně.

    FB naproti tomu se mnou takhle vyjebal v době, kdy má snad miliardu uživatelů. (možná, že se choval slušněji v dobách, kdy to byla akademická síť kam uploadovalo fotky pár studentů... kdo ví).

    na rovinu říkám, že o implementaci palcování příspěvků na NYXu, které by zmírnilo tvrdé nekonečné flejmwary a razantní moderátorské cenzorské zásahy, jsem před časem žádal i já osobně. jestli jsem byl sám - to nevím. ale "měkká" moderace podle mě úplně změní styl debaty, oproti "tvrdé" (ano, i já občas dostávám palce dolů... ale není to to samé, jako cenzura...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam