• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    Pro lidi, kteří nemají facebook:)
    rozbalit záhlaví
    WANAH
    WANAH --- ---
    KRMELEC: Ale k narozeninám a vánocům toho od ní moc nedostávám :(
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Jsi málo schizofrenní !
    Pořádná schíza je potřeba, protože se schízou nejsi nikdy sám :c)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: hmm, já tolik nestavím na přímých vztazích mezi lidmi. chápu, že i fotka, natož pak screenshot nebo copy+paste clipboardu se dají zfalšovat.... ale i lidské vztahy můžou být zatížené předsudky... "us" and "them"... "sparta" a "slavia"..

    FB si dal kritérium, že jedna osoba má mít jeden účet. já to tak čirou náhodou na většině webů mám - ale pokládám to za omezující pravidlo, protože třeba já se snažím chovat slušně, a někdo jiný bude švindlovat... a jaká autorita dohlédne na to, že někdo jiný nešvindluje ? nechci vymýšlet takovou autoritu, tak nevymýšlím ani ten zákaz, ne ?

    NYX mi nezakazuje založit si druhý účet, pokud vím. max. budu dohledatelný přes pozvánku... ale i na tomto se stačí s někým domluvit, nebo pozvat řetězově více lidí... mám zde dostatečnou anonymitu, kdybych o ní stál. a to mi stačí ...zatím jsem si nedal práci si větší anonymitu vyzkoušet, zatím mě baví být sám sebou.. i když občas mi anonymita i láká...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: doporučuji ti pro začátek zkusit případy zneužití evidovat na nějakém jiném serveru, než je NYX - tak, jako to odpůrci FB dělají zde. klidně ti pomůžu s hostingem nějaké stránky, která by jasně a transparentně dokumentovala případy zneužití autority správci NYXu - samozřejmě by to muselo obnášet asi archivaci nějaké komunikace, která s tím souvisela, nebo nějaký důkazní materiál.

    (jaký já vlastně mám důkaz, že můj FB profil někdy existoval, že ? :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: tak zrovna rozdělit unicode na dílčí regionální znakové okruhy a prudit lidi, kteří je kombinují - to fakt jde strojově VELICE jednoduše, tomu věř.

    ale díky za info - pokud tě pouze prudí a nezablokovali ti rovnou účet, tak je to další stopa, že mi asi zrušili účet za něco jiného, než přezdívku ve jméně. dodnes totiž pořád nemám sebemenší info o tom PROČ to udělali - a bez této informace rozhodně nebudu plýtvat svým úsilím a časem a zakládat si účet nový.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: ano, možná v nějakých začátcích, kdy to byl uzavřený klubík pro pár pozvaných. dnes má odhadem tak 30 000 aktivních uživatelů - a je už někde jinde, chová se seriozně.

    FB naproti tomu se mnou takhle vyjebal v době, kdy má snad miliardu uživatelů. (možná, že se choval slušněji v dobách, kdy to byla akademická síť kam uploadovalo fotky pár studentů... kdo ví).

    na rovinu říkám, že o implementaci palcování příspěvků na NYXu, které by zmírnilo tvrdé nekonečné flejmwary a razantní moderátorské cenzorské zásahy, jsem před časem žádal i já osobně. jestli jsem byl sám - to nevím. ale "měkká" moderace podle mě úplně změní styl debaty, oproti "tvrdé" (ano, i já občas dostávám palce dolů... ale není to to samé, jako cenzura...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GALE:
    S_TEJK: faktem je, že ani v době, kdy jsem celkem prudila a provokoval, mi na NYXu nikdo účet nezablokoval. ano, vysloužil jsem si ban asi ve dvou klubech... z toho k jednomu jsem pak částečně úspěšně založil proti-klub, který nějaký čas i docela žil. ale plošné zrušení účtu ? a smazání všech souborů ?

    neblázněte: soukromí je jenom iluze. v podstatě nevěřím na soukromí, je to blbý, v pár bodech třeba doufám, že přeci jen nějaké mám... ale v podstatě ruku v ruce s uvědoměním si neexistence soukromí je zde snaha o transparentnost: "ano, pokud informace o mě mají všechny mafie i tajné služby - tak ať je mají když už, tak opravdu všichni - i ti, co by třeba mohli stát na mojí straně".

    co je reálné, je smazání mých dat: svoje data nahrávám na net proto, abych měl někde jejich zálohu. NYX mi data nikdy nesmazal (opět: s vyjímkou pár příspěvků, které smazalo pár moderátorů... ale palcování příspěvků míru zvůle moderátorů značně zmírnilo.. místo ztopořeného ega je to teď víc o kompromisech...). FB mě je smazal všechny najednou, bez výběru.

    možná je třeba rozlišovat mezi NYXem jaký byl ještě před 2-3 lety, a mezi NYXem jaký je teď. ten posun bych přirovnal k tomu, jak se za posleních cca 5 let změnil styl týdeníku Respekt ... :-)
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    XCHAOS: hele to nevim. mě to prudí ať si změnim azbukovo latinkový jméno jen na jeden typ písma a ví to jak se jmenuju.... tedy mě to tlačí vystupovat pod identitou co mam na obcance... coz me fakt dost sere. nehlede na to, ze si nedovedu predstavit, ze takhle cilene prudit jde strojově.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: polovina mých známých tam byla pod nicknamy. jenže účet zrušili mě... ne jim...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: není mi z toho jasné, jestli uvést jako prostřední jméno přezdívku je skutečně zakázané, nebo ne. Moje FB jmého obsahovalo skutečné jméno i příjmení. přezdívka to jen upřesňovala - lidí se stejným jménem jako mám já, je v téhle zemi spousta, ale kombinace s přezdívkou je nejspíš na celém světě jedna jediná.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JINDRICH: no ty vole..

    imho je tohle motivovány právě přeprodáváním databáze a minimalizaci odchylek.. korporátní totalita to je.

    já důvod proč zůstavávám na fb je prostě udržení kontaktů. Moje osobní soukromý je mi celkem u prdele, ale přesně tahle despocie, je věc zlá.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    JINDRICH:
    no a nechce mě to nechat to jméno změnit... je si to poměrně jisto jak se jmenuju (no jo fatal eror pri registrac, vyplnil jsem email ze ktereho je moje jmeno rozklicovatelne) a nic jiného se nezdá že by ten systém ukojilo.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    ha další šikana:

    "Je nutné uvést skutečné jméno
    Profily na Facebooku jsou určeny k individuálnímu použití osobami. Vaše profilové jméno by mělo splňovat následující kritéria:

    *
    Musí obsahovat úplné znění vašich křestních jmen i příjmení v jediném jazyce
    *
    Nesmí obsahovat symboly (např. ♥), zkratky ani tituly (MUDr., Bc., Doc., Pan a podobné)

    Chcete-li uvést jméno, které používáte, například své příjmení za svobodna nebo podobu jména v jiném jazyce, využijte k tomuto účelu pole Alternativní jméno.
    Upozornění: Změny jména jsou omezené. Použijte své skutečné jméno, nebo vám budou v budoucnu další změny znemožněny."
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    aktuální pruda a tažení proti fake jmenum:

    "Aktualizujte své jméno na Facebooku
    Chcete-li omezit spam a zvýšit autenticitu komunity na Facebooku, udělejte si chvilku a proveďte následující:

    *
    Vaše jméno musí obsahovat znaky jen ze sady jedné abecedy.
    *
    Ve svém jméně na Facebooku nepoužívejte žádné speciální znaky (např. $#@!✩ℂ).

    Chcete-li své jméno uvést v dalším jazyce, využijte pro tento účel pole Alternativní jméno v možnostech nastavení účtu."
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak jsem zjistil, ze na facebooku muzi pro lidi nejen navrhovat kamarady, ale i profilovou fotku. Co to jako ma bejt????
    GALE
    GALE --- ---
    S_TEJK: Hele, ani mě to nesere. Jen se udivuji nas mírou tvého masochismu. :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FANAE
    FANAE --- ---
    SPOTREBITEL: Do diskuzi muzes chodit prez historii a ostatni vidi velky kulovy.
    Premiova verze stoji par korun na den, provoz toho servru proste neco stoji a neni NUTNY to platit, takze bych rekla, ze je to docela fer, aby lidi co prispivaji meli nejaky ty funkce na vic.
    Nadavat na Nyx a bejt tu nalezlej polovinu svyho casu je proste komedie (to je na S_TEJKa) a chtit jakykoliv soukromi KDEKOLIV na internetu - to snad vi kazdej uz od jeho vzniku ze je blbost, proste nejlepsi co se da delat je davat pozor na to co pisu.

    Jen si kopejte, stejne tu jste, ve free verzi tu reklamu vidite a myslim, ze to treba Nyxovi k spokojenosti vic nez staci:)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    CYBERWOLF: To blití vyvolává představa, že by mého ošklivého xichtu byl plný facebook, kdybych se nechávala fotit a pěkně otagováno až na půdu. Na nyxu se fotky "jenom" kradou a to tam ani nemusí být obličeje.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KRMELEC: ted jsem zmateny - to bliti vyvolava fakt, ze FB umoznuje tagovat fotky, nebo ze nyx tuhle funkci nema?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    GALE: Těch pár dní je pouze dneska. Včera se řešilo, jaké "informace" a bláboly je možné na FB najít a před tím se "pár dní" řešilo co FB zas spustilo za novinky k smíchu.

    Tyjo to s těma fotkama to se mi úplně udělalo šoufl. Od dob Nyxu a Face_napalmu se nenechávám nikde fotit - jen na svůj foťák a na občanku a na pas. Fakt mrzuté :c( Bych blil!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam