• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    navíc mám podeření, že k rušení účtu na FB dochází jednoduše tak, že na každý účet je automaticky vykalkulována cena za jeho zrušení - tento příjem lze jistě zlegalizovat např. tak, že si zadavatel odstřelení účtu zaplatí v patřičné výši reklamu - a prostě kdokoliv překáží, ten je na FB k dispozici "na odstřel"

    samozřejmě žádné důkazy nemám - ale představuji si to tak, že FB profesionálové jsou v kontaktu s příslušnými šedými eminencemi - a pokud tito FB profesionálové poptají "odstřelení" nějakého účtu, tak že neviditelná business inteligence, vyhodnocující, který účet má pro FB jako cenu, vypočítá, za kolik se FB vyplatí ten který účet "odstřelit" - samozřejmě , nemusí jít o reálnou měnu, ale klidně o nějaké interní bartery v nějakém trusted prostředku meta-směny... ostatně, proč se mainstreamová média tak zuřivě snaží zpropagovat svojí přítomnost na FB ?

    ano, je to jen konspirační teorie. ale žádný racionální klíč k tomu, proč některým potížistům je účet na FB zrušen a jiným ne, prostě k dispozici není. a já připouštím, že kultivované konspirační teorie má smysl rozvíjet (samozřejmě bez toho, aby se člověk okamžitě nechal ochromit strachem ze závěrů, ke kterým ho takové úvahy přivádí...).

    celé je to víceméně o základním vztahu k realitě: část lidí předpokládá, že většina lidí kolem něj je tak nějak hloupějších, než oni - a že ti, kdo zaujímají vyšší mocenské postavení, měli spíše náhodné štěstí, než aby to bylo důkazem toho, že jsou chytřejší. jiná část lidí je naopak ochromena paranoiou, protože věří, že svět kolem nich je tvoře promyšleně zlými jedinci, kteří se nejefektivnějším možným způsobem snaží udržet u moci. no a já se snažím jít třetí cestou - snažím se jít cestou opatrných racionálních úvah a "emulace" toho, jak asi uvažují ti, kdo jsou u moci. (Případně je vždy zajímavé jim nastražit nějaký "honeypot" - a sledovat, jak budou mocní zacházet s cennými informacemi, když se jich zmocní - toho je možné dosáhnout tím, že podvržené informace patřičně "označkujeme", apod.). sice jsem k těmto špionážním hrám skeptický - ale současně je to jediná alternativa ke slepé paranoie a k stádnímu ochromení strachem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: tam je hlavní výhodou kompatibilita s OpenID, takže nejříkám ani ano, ani ne.

    nicméně samozřejmě o snahu partičky registrátorů domén (kterou z velké části živí i peníze spekulantů, to je marné) vytušit, kudy se bude ubírat vývoj, až klesne význam samotných registrací domén (mj. právě třeba i kvůli různými sociálním sítím).

    obecně sice chápu nějakou základní potřebu udržení kontinuity online identity - např. aby někdo nemohl jednoduše vystupovat pod mojí přezdívkou - ale nevím, jestli se příliš těším na okamžik, kdy za cokoliv, co někdo napíše online, ho nějaká mocnější instituce bude moci žalovat. (a to pochopitelně jde s ověřenými identitami ruku v ruce...)

    současný polo-anonymní stav spojený s možností pojistit se proti tomu, že moje identita nebude svévolně smazána/zrušena/vyvlastněna, mě přijde poměrně rozumný. (a přiznejme si, že s těmi garancemi jsou spojené reálné náklady, tudíž právě toto udržení online kontinuity stěží někdo bude skutečně nabízet zdarma... zvlášť pokud s ním bude spojené i zálohování data, apod.)

    víceméně se mi tu rýsují dva obchodní modely sociálních sítí: jeden je ten, který dnes tak či onak převažuje - a sice, že "kdo zaplatí víc, ten bude více viděn": přičemž nikdo nemá jistotu, že stejně nebude přeplacený, a do hry se okamžitě dostává velký business. další model je, že větší množství lidí zaplatí menší množství peněz - a výměnou získají určité větší či menší záruky (garantovat lze například nesmazání účtu a dat - tedy, v podstatě alternativa k pokračování komerčního webhostingu, ale více user-friendly - naopak, stěží lze garantovat udržení soukromí a utajení dat, protože by to vyžadovalo existenci arbitra, který bude více trusted poskytovatelem i uživatelem, než si tito dva věří vzájemně: lze samozřejmě hrát složité špionážní/zpravodajské hry zahrnující steganofrafii a watermarking - pozor, nezaměňovat watermaking s waterboardingem :-) - ale jsem skeptický ohledně toho, k čemu by tyto hry vedly)

    když to shrnu - nesouhlasím s id S_TEJK v tom, že NYX je větší zlo, než FB. NYX se aspoň snaží vybírat od většího množství lidí menší částku , a něco jim za to slibuje - budiž, není to zaítm třeba vytuněné, ale je to krok správným směrem - krok k rovnostářskému liberalismu. FB blufuje s tím, co vše je u něj zadarmo - ale klíčový vliv lze samozřejmě získat pouze za peníze.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FANAE: bohužel, třeba můj feed na Diggu nikdo nesleduje. a navíc mi to přijde pomalý a padavý, to přidávání odkazů...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    LETUSK: mám na to svoji teorii - ano FB ti cpe reklamy, hrozí ti tam viry, pořád ti posílá nějaké žádosti - ale jde o to umět s tim zacházet.... na FB si můžeš nastavit kdo uvidí tvé příspěvky a kdo ne, máš tam jen své přátele... a když nejsi blbej/blbá, tak své osobní údaje si uchráníš nebo je tam nepíšeš.... nyx je fajn v ohledech toho, že když něco potřebuješ tak ti ostatní poradí, zároveň mě štve, že můžeš vyhledat si všechny příspěvky, které kdo napsal, vidíš kde kdo v jaké diskuzi je, a je tu prd soukromí (míň než na FB - možná když člověk má premiovou verzi, tak to tak není - nevim... ale proč si připlácet za soukromí?). navíc mi přijde, že jak je tu tzv. "elita" lidí, tak se občas setkávám s vyvyšováním se nad druhé a to se mi vůbec nelíbí... možná jsem husťačka, ale mám svůj názor... to není hanění nyxu a vyzvyhání FB, každá síť má svá pro i proti... jen člověk s tim musí umět zacházet... ale to, že vidim, že teďka jsi v klubu přátel...., mě štve, protože dokonale dokážu podle těhlech klubů sestavit osobnost člověka, jeho zájmy atd. bez toho abych ho dřív znala... (a štve mě, že za svůj názor tady dostanu milion mínusek :)) to je celé.... (a ne, opravdu nechci z nyxu odejít...)
    LETUSK
    LETUSK --- ---
    LUCKYMARY: no tak to seš teda fakt husťačka
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Nicméně, co říkáte na MojeID?

    Zrovna pro ty noviny, eshopy, popřípadě odborné komunitní portály mi to přijde praktické.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FANAE: podobně to mají i lidovky, ale tam to pochopím, alespoň budou mít diskutující pod články a blogeři trochu úroveň.. novinky jsou už trochu halda, to jo
    FANAE
    FANAE --- ---
    No a kam se FB hrabe treba na novinky.cz, kam kdyz se chcete zaregistrovat abyste mohli prispivat, musite jim dat adresu na kterou vam zaslou prihlasovaci udaje. To je peklo, ale nedivila bych se kdyby si FB vzal priklad.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    no nevim... mě v tuto chvíli začíná nyx připadat větší zlo než FB....
    FANAE
    FANAE --- ---
    XCHAOS: Me prijde super ten digg, neda se tam prudit otravnyma statusama a na tom FB stejne z 99% sdilim linky. Jenze tam zase nemam nikoho znamyho, takze to pouzivam jako uloziste pro sebe a na fb furt sdilim kdyz se mi neco libi fakt hodne a chci se o to podelit. I kdyz ono to stejne nikoho nezajima, takze vubec nevim co tam delam. Rozhodne az to donicej uplne (at uz emailem nebo obcankama) tak na to budu kaslat:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pravděpodobně lepší nápad, než Diaspora - protože se v tom anhažuje dokonce i Tim Berners Lee: http://www.reddit.com/r/libredesign/comments/cv9c2/gnu_social_theme_design_contest/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ve skutečnosti - NWO paranoici ve skutečnosti představují jeden ze základních stavebních kamenů NWO: paranoik je totiž člověk, který své vzájemně rozporné negativní pocity (větší či menší strach, intuitivní volné asociace, apod.) právě NEDOKÁŽE proměnit v akci, ke které se ho tyto pocity snaží dovést.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: hele mám malou pochybnost o tom, že by někdo z pohodlnosti z FB vypadnul; přecejen někteří známí na fb jsou klasičtí protagonisti paranoiků vůči NWO, ale přesto jim fb nevadí a jsou v klidu, mají tam ženu, dítě, práci.. a lamentujou na systém; čili tyhle lidi bych podcenil a aktivně bych proto fb zbrojil
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FANAE: sorry - ale Internet naše generace nebudovala proto, aby jeho uživatelích někdo teď začal chtít "řidičáky".

    jestliže bude původně svobodný kyberprostor kolonizován, tak lidi zvednou kotvy a posunou se o kus dál.
    FANAE
    FANAE --- ---
    S_TEJK: Ridicak pro pouzivani internetu rozhodne schvaluju!
    FANAE
    FANAE --- ---
    APIN: Asi to funguje, uz se jim to z toho rozpadlo. Doufam
    APIN
    APIN --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    web 2.0 - první souhrnná česká práce
    http://zbiejczuk.com/web20/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Facebook vrací úder, žaluje Lamebook | Tyinternety.cz
    http://www.tyinternety.cz/novinky/facebook-vraci-uder-zaluje-lamebook-2111
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam