• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: hmm, nebylo by spatne takhle mezi starostlive rodice rozsirit soft, co jim odchyti vsechno co se na pocitaci deje a po pripojeni na net potajnu posle log. Tech hesel do mailu a elektronickeho bankovnictvi, co by se tim ziskalo... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Policie v New Jersey učí rodiče odchytávat heslo dětí na Facebook - Root.cz
    http://www.root.cz/zpravicky/policie-v-new-jersey-uci-rodice-odchytavat-heslo-deti-na-facebook/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    XCHAOS: nacpat ty data zpet nepujde - maximalne tak fotky a lidi...

    a o to mi ani neslo.... spis jsem chtel upozornit na nastroj, kterej ty data dokaze jednoduse stahnout na disk, diky cemuz muze mit user svoje data u sebe... v pripade ze ho vykopnou nebo se rozhodne zrusit ucet, je ma stale k dispozici a neni dal nutne vazanej na tu sluzbu....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA911: já vždycky chápal "korektnost" jako synonymum pro "slušnost".

    myslíš asi, že se nezachoval protizákonně (protože jsem nikdy nebyl jeho zákazníkem, nic mu neplatil, neměl podepsanou žádnou smlouvu, apod.)
    HONZA911
    HONZA911 --- ---
    XCHAOS: Já tě chápu, jenže cenná data vyžadují jiný přístup.
    Když tě facebook vyprovodil ze svého písečku, zachoval se korektně. Kdyby ti sdělil důvod, zachoval by se i slušně.
    ITSX_2
    ITSX_2 --- ---
    XCHAOS: aha - napada me hned nekolik veci - treba Ti ten ucet nekdo hacknul a pak ti ho admini zrusili - otazka je proc Ti admini nedali na srozumnenou co se deje ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITSX_2: no to je právě to ! kdybych to věděl, tak kolem toho nedělám takový humbuk :)
    ITSX_2
    ITSX_2 --- ---
    XCHAOS: proc Ti vlastne zrusili ucet na fb ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA911: ta data vznikala tvojí aktivitou na FB,prostě. nevím jak pro koho, ale pro mě nějakou cenu měla. jsem rád, že mě účet zrušili dřív, než jsem třeba vyměkl a začal FB používat jako fotogalerii... k tomu jsem neměl daleko.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KORINKOWICZ: takže když někoho vykopnou, navrhuješ mu aby si založil další profil pod falešným jménem a uploadl data z toho backupu ? (a je to vůbec technicky možné, ta vyzálohovaná data nacpat zpět ?)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    kazdopadne uz jde nechat si zazalohovat celej profil jako html archiv (vcetne zprav, fotek, udalosti, atp.).... takze pri pravidelnym zalohovani neni zas tak velkej problem ani s tou ztratou dat....
    HONZA911
    HONZA911 --- ---
    XCHAOS: Tak jasně, ten čas uplyne tak jako tak a dostaneme se k otázce osobních preferencí, jak ho strávit.
    Facebook jako úložiště dat; co k tomu říct? A nemá nejmenší důvod jakákoliv data mazat, natož pečlivě přepisovat nulovými bity.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA911: no nevím... čas, který nestrávím na FB, celkem pohodlně "zabiju" někde jinde na netu.. takže rizika Facebooku co se týče "iluze společenské interakce" jsou zhruba stejná, jako byla vždy u všech médií. (Sakra - zase pořád lepší sedět u FB, než sedět pasivně u TV, že jo...)

    mě kdysi dokázaly vtáhnout (a požírat čas) už "sociální sítě" vytvořené pomocí 2400 bps modemů :) takže toto argument být nemůže.

    ohrožení soukromí - ano, to je stejně jako rozhodování o zrušení účtu a znepřístupnění (nevím jestli
    smazání) něčích dat shromažďovaných i za poměrně dlouhé časové období další riziko centralizace.

    samozřejmě je každého věc, jestli mu u jeho osobních dat více záleží na tom, že se dostanou do rukou někomu, kdo by je mít neměl - a nebo jestli ho více štve ztráta těch dat. toto asi souvisí i s věkem - já z postupem let dospěl k názoru, že soukromí je do značné míry jen iluze (nicméně chovám se nadále jako by tato iluze fungovala). ale už jsem párkrát v životě přišel o nějaká data (námatkou právě třeba fotografie), o která jsem přijít nechtěl (a jsem zahlcen neroztříděnými daty, která nemám a nebudu mít čas pořádně protřídit - a právě tady vidím potenciál polo-veřejného online prostoru - v tom, že vznikne motivace nějak si "poklidit" svá data a rozvíjet je o zajímavé nové přírůstky...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    POZITRON: tedy, pokud bych Facebook používal fakt k seriózní komunikaci se svým okruhem přátel (což jsem nikdy nedělal... ale existují případy lidí, kteří ano), tak by to fakt problém byl...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    XCHAOS: obavam se, ze ti nerozumim. "varuju, že největším rizikem Facebooku je v podstatě to, že vám účet mohou kdykoliv bez varování a bez udání důvodu zrušit." a co je na tom hroznyho? no boze, tak nekomu smazou ucet, zalozi si ho znova a je to. v cem je podle tebe ta tragedie?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KORINKOWICZ: mě to zajímá, a nevěděl jsem to :-)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    XCHAOS: jen doplnim, ze KHALAVERA je tady uz delsi dobu pod svym pravym jmenem PALO_FABUS .) jen kdyby to nekoho zajimalo :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: do poslední chvíle jsem nevěděl, jaký bude finální sestřih - ale nakonec se tam skutečně objevila pasáž, ve které varuju, že největším rizikem Facebooku je v podstatě to, že vám účet mohou kdykoliv bez varování a bez udání důvodu zrušit.

    docela dobře se doplňuje s tím, co říkal John Walter (mimochodem, můj dlouholetý známý... ale přizvaný do pořadu zcela nezávisle na mě) o to, že očekává ve vztahu k sociálním sítím a politice. a třetím respondent je taky z NYXu a možná ho znáte jako id KHAVALERA
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS:
    Fokus ČT24: 19. 2. 2011 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10119615714/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam