• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Má někdo pozvánku na google+, kterou by mohl postrádat. Případně předem díky!
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KACIR: cim vic velkych bratru, tim jsou mensi. Takze ja rikam, jen houst a vetsi kapky :)

    Bohuzel, tohle neni prvni pokus googlu na poli socialnich siti a nejsem si moc jisty, jak uspesny tenhle pokus bude. Nicmene pokud jde o zneuzivani nasbiranych informaci, tak google to narozdil od FB bud nedela, nebo to umi daleko lepe ututlat. V kazdem pripade, google narozdil od FB nesikanuje uzivatele a vyvojare pracujici s jejich produkty. A taky je uzitecny.

    Takze jestli si mam vybrat, jestli informace o me prochazeji googlem nebo facebookem, google ma jasne prednost :)
    EMP
    EMP --- ---
    KACIR: ::) jsem si rikal dneska co je to za hnusnou listu na googlu :P
    KACIR
    KACIR --- ---
    Je tohle možná náhrada facebooku nebo to bude ještě horší "Velký bratr" ?
    Google spustil Google+, velkou konkurenci pro Facebook - Živě.cz
    http://www.zive.cz/clanky/google-spustil-google-velkou-konkurenci-pro-facebook/sc-3-a-157744/default.aspx
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: v souvislosti se zminenou nemilou udalosti jsem dospel k nasledujicim zjistenim (ani jedno z nich me nepotesilo):

    * Neni sance z facebooku dostat cokoliv, krome automaticky generovanych nebo copy/pastovanych odpovedi ohledne toho, proc byla aplikace smazana. Duvodem je bud porusovani pravidel, "spamy behaviour" (cokoliv to znamena), nebo negativni ohlasy od uzivatelu (ktere nedostanete).
    * Jako "reseni" facebook nabada sledovat Insights, jestli se to lidem libi nebo ne - bohuzel, nic jako pocet negativnich ohlasu tam neni, navic se zobrazuji se zpozdenim 2 dny (tj. vidite nejvys stav predevcirem)
    * Facebook aplikaci smaze zcela nenavratne, takze v Insights uz zpetne nedohledate nic. Krom toho, pro nove spusteni musite vymyslet novou (max. 20 znaku) url, protoze tu starou si pamatuje a blokuje.
    * Kdyz jsme omezili cokoliv, co by mohlo byt "spamy behaviour" (tj. aplikace uz po uzivateli nechce zadne specialni opravneni, ani nenabizi postovani na zed, nic) a zkontrolovali asi 1000 stranek pravidel, doporuceni a guidelines a v nabozne bazni odstranili cokoliv, co by se mohlo proti temto vecem provinit, spustili jsme aplikaci znovu. Velmi neprijemne je, ze po 4 dnech byla znovu smazana (coz dosahuje v kontextu predchozich bodu zcela noveho rozmeru nasrani)

    Nemam rad pristup "nejdriv strilet - pak se ptat", ale pristup "nejdriv strilet - pak se uz na nic neptat a na nic neodpovidat" me jednoduse dovadi k silenstvi a kdybych mel prilezitost, tak bych panu Zuckerbergovi urval kulky a uskrtil ho s nima. Zel, prilezitost nemam a misto toho se zas musim vratit k rysovacimu prknu a hledat tajemny imaginarni problem nejakeho posahaneho smazomatu.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    CYBERWOLF: Viděl jsem to. Názor na FB to ještě utvrdilo :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    se na ten film snad budu muset podivat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: Microsoft se snažil koupit Facebook hned na začátku.. nakonec mu prodali jen takový pidi-podíl.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ja myslel, ze Skype koupil Microsoft, ne Facebook... cekal bych spis Windows Live
    APIN
    APIN --- ---
    XCHAOS: "To se mi nelíbí"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nová verze Skype ve velkém integruje facebookové funkce | Tyinternety.cz
    http://www.tyinternety.cz/novinky/nova-verze-skype-ve-velkem-integruje-facebookove-funkce-4068
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Falešný Zdeněk Škromach - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/falesny-zdenek-skromach/
    Pád Škromachova virtuálního, respektive facebookového já je mnohem více, než pouze kuriozitou. Je to velice konkrétní ukázka základní vady nejenom Facebooku, ale všech podobných služeb, které jsme se naučili používat zadarmo. A sice, že ať tyto služby říkají cokoli, a ať si o nich cokoli myslíme, jejich provoz ani chování nikdo negarantuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: ale běžní uživatelé nad tím vůbec takhle nepřemýšlí, podle mě. pro přemýšlejícího člověka to tak objevná myšlenka asi nebude - ale pro většinu uživatelů Facebooku ano.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: to mi jako objevna myslenka zrovna nepripada ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "Vynálezce pojmu virtuální realita Jaron Lanier varuje před směrem, kterým se internet aktuálně vyvíjí. „Mnozí lidé, kteří bezplatně využívají služby jako Facebook a Google, to dělají v domněnce, že jsou zákazníci. Je důležité, aby si uvědomili, že nejsou zákazníci, oni jsou produkt,“ stěžuje si Lanier v rozhovoru s německým novinářem Karstenem Lemmem."

    Jste produkt, varuje uživatele pionýr internetu Lanier | Česká pozice
    http://m.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/jste-produkt-varuje-uzivatele-pionyr-internetu-lanier

    přesně to samé tady říkám já už několik měsíců - že uživatel Facebooku určitě není _zákazníkem_ Facebooku - a to jsem prosím měl z vlastní hlavy, ne od tohohle pána :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    S_TEJK: :D Nevim jestli jsem to pochopil úplně správně, ale v podstatě stačí na někoho si zasednout a s pomocí svých přátel hlásit jeho účet jako fake a oni ti účet zablokují...

    Potom už stačí jen:

    "Pokud je na Facebooku zablokován účet z důvodu "falešnosti", je zpravidla vyžadováno potvrzení reálnosti osoby - v poněkud mezním případě dokonce tím, že Facebook vyžaduje zaslání fotokopie občanského průkazu či pasu,"

    Já bych řekl že je to málo...chtělo by to ještě aby facebookový profily tvých rodičů písemně potvrdili že jsi jejich syn, dále zaslali oni čísla svých OP, notářsky ověřenou kopii oddacího listu a telefonní čísla svých sourozenců a svých ostatních potomků + jejich fotografie pro sejmutí biometrických údajů...

    Potom co si FB doplní databáze, tak pro tebe vymyslí 3 úkoly jako v pohádce a pokud je splníš, tak ti možná bude účet odblokován!

    Otázka zní:

    1) opravdu je schopen někdo poslat fotokopii OP na FB?

    2) stojí to za to?

    3) to už se všichni zbláznili?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Prave se mi s facebookem stala takova nemila vec s likvidaci zcela neskodne a slibne se rozjizdejici aplikace. Bez varovani prisel mail, ze obdrzeli negativni hodnoceni od uzivatelu a tak to zarizli. Krom toho, ze od te chvile prakticky nepretrzite hodnotim facebook i s jeho bossem mnoha a mnoha sprostymi slovy, nekterymi i cizojazycnymi, prisel jsem na skvely napad: prodej vodoo panenek Marka Zuckerberga. Prave ted bych nevahal objednat jich bednu a udelat radost nejen sobe, ale i svym kolegum. Verim, ze je spousta nasranych lidi, kteri by radi provedli inovativni akupunkturni terapii na ztelesneni faceooku. Kdyby se panenky prodavali i se sadou velkych rezatych spendliku, urcite by sly na dracku. Verili byste, ze je jeste nikdo neprodava???

    Jinak kdybyste nekdo vedeli o nejakem DDoS utoku na FB, dejte vedet, rad se pripojim jak jen to pujde.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    pardon za OT, ale tohle je proste ...:D
    GIANT
    GIANT --- ---
    presne tak, proste proc nereknou, dotaz z internetu? taky nerikaj, kdyz nekdo vola, ze vola diky UPC nebo 02. na bliti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam