• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    Pro lidi, kteří nemají facebook:)
    rozbalit záhlaví
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: heh, no ono je to vubec takove vesele:
    Kolika lidem posíláte své newslettery?

    Asi 60 tisícům.

    To je polovina hlasů, jež potřebujete, abyste se dostali do parlamentu. Všichni se dobrovolně zaregistrovali?

    To ne. Takových lidí je méně než polovina, možná čtvrtina. Do té databáze dávám i lidi, kteří mi jen pošlou mail, například že mi fandí. Nebo třeba ty, co mi dají vizitku. Dodržujeme ale zákony, které to regulují, a všichni mají možnost se odhlásit. Také jsem měl agenturu, jež obvolávala firmy a sbírala adresy.


    Pouceni: velky pozor, komu das skutecnou mailovou :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "Naši členové musí mít povinně profil na Facebooku, komunikujeme především prostřednictvím e-mailů a ta komunikace je pak rychlejší, efektivnější."
    Politik s kolečkem navíc | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/politika/37137/politik-s-koleckem-navic.html

    jinak článek dobrej, strana asi taky, ale ta "povinnost".. :)
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    Patří to sem nebo ne? :)

    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Chcete vydělávat díky Facebooku? - > Jděte do Účet -> Nastavení účtu -> Deaktivace účtu -> Začněte pracovat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    | So Zynga can't put Farmville on Google+.

    No Farmville on Google+? If there's a better advertisement/reason than this to switch from Facebook to Google+, I don't know what it is
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEC Filing Reveals Details of Zynga's Relationship With Facebook - Slashdot
    http://slashdot.org/story/11/07/19/2051249/SEC-Filing-Reveals-Details-of-Zyngas-Relationship-With-Facebook
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Volič je podobný zákazníkovi - snažíš se, co nejlépe vyjít jeho potřebám při zachování profesionality (rozdíl je, že měnit celou nabídku je v tomto kontextu opravdu velmi pochybné). Mě třeba kontaktovali lidé a ptali se mě na nějaké věci - pochybuji, že by měli odvahu napsat mi mail - ale na FB napsali, tak jsem jim odepsal a byli velmi překvapení (že jsem se s nimi bavil).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEDRIGERN: ok chápu...ten dopad toho mít "profil" je asi mnohem větší než si uvědomuju...asi právě proto že ho nemám


    FANAE: ...zvědavost beru...každýho zajímá něco jinýho...to ale přece nemění nic na tom, že přišlo něco "in" o čem se mluví a to právě probudí tu zvědavost ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no ... pokud jako politik budeš příliš hlasitě vysvětlovat, že voliči jsou v podstatě paka, od kterých něco potřebuješ, asi jako hospodský od svých hostů.... :-)

    člověk má kolem sebe takovou sociální síť (reálnou nebo virtuální), jakou si sám dokáže kultivovat a udržet. pokud jsme odkázáni na nekvalitní známé a navíc jen ještě jen virtuálně na FB/G+, tak je to bohužel částečně i naše chyba... že jsme "kvalitnější" lidi nezaujali.
    FANAE
    FANAE --- ---
    TEKKIT: A opravdu je to tím, že je to "in a nové" a ne prostou zvědavostí? Z toho důvodu jsem se kdysi dávno přihlásila na FB, měla tam asi rok účet než se začali postupně přidávat moji známí - kdy jsem tam skoro nechodila a až po nějaké době (asi tak +- dobou kdy vzniklo tohle auditko) se z toho stala ta hrůza co to je - samý idioti v řadách uživatelů a vývojáři z nás dělají blbce.
    Na G+ jsem se taky přihlásila ze zvědavosti, našla tam spoustu zajímavých lidí a je pro mne zatím velmi informačně přínosnej, ale pokud se z toho stane smetiště vypatlanejch puberťáků a ještě navíc to bude nepoužitelné jako FB - tak klidně budu nadávat i na Google:)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    TEKKIT: Jen namátknou:
    - studenti - vždy se najde pako, co to má a ty od něj něco potřebuješ
    - živnostníci - prezentace (v některých odvětvích - třeba hospodském)
    - politici - voliči

    Třeba u těch studentů to je to v mém okolí na půl. Půlka má protože chce, půlka protože potřebuje tu druhou půlku.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEDRIGERN: "pokud pracuješ s lidmi, tak profil je docela nutnost"...mohl bys vysvětlit?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    TEKKIT: Nicméně G+ je naplněn neobecnou komunitou. A ta i FB přijala rovnou vřele - avšak pokud pracuješ s lidmi, tak profil je docela nutnost (v obou případech).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEDRIGERN: slovo "fantastický" jsem použil záměrně abych na to dal důraz...

    opravím to řekněme: vstup facebooku na scénu ve většině případů provázelo nadšení a hromadné zřizování profilů, čímž FB získal v poměrně krátkém časovém úseku velké množství uživatelů...

    Ber to obecně, nemyslel jsem to 100%.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    TEKKIT: Aha, tak lidem v mém okolí se nezdál fantastický. Od počátku mi přišel dementní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKIT: já to podporuju spíš krátkodobě.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TEKKIT: uznavam, ze rozhodne nejsem radovy FB uzivatel :) Na druhou stranu, kdyby radovy uzivatel prisel alespon na ty vypecenosti, co ja, tak by zdrhal az by se za nim prasilo ... nebo by alespon mel :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CYBERWOLF: ok tohle beru a chápu...ale tvůj případ považuju za vyjímečný protože předpokládám že:

    1)"jsem nucen je mít" = využívám je při práci
    2)"je možné oslovit..." = -//-

    jsem přesvědčen že to není případ absolutní většiny uživatelů FB...

    Ale už se mi zdá že se v tom zbytečně patláme:)) věnujme se užitečnějším věcem...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TEKKIT: ono hlavne malo koho napadne, ze by tak elementarni funkce jako zrusit ucet mohla neexistovat, zvlast u neceho tak velkeho ;)

    Mno, abych to rekl zcela neobecne za sebe, tak je mam na facebooku dohromady 3 ucty, protoze jsem nucen je mit a resit facebook, protoze je to kanal, kterym je mozne oslovit stamiliony lidi naraz ... nebo si to alespon dost lidi mysli. V dusledku toho jsem narazil uz na TAKOVY haldy sracek, ze nechapu jak muze neco takoveho existovat a jeste k tomu takhle uspesne. Co je ale horsi, nemalo tech sracek (treba nemoznost mazat snadno mazat profily, nahrazena podbizivou deaktivaci, automaticke blokovani vkladani prispevku obsahujiciich i celkem neskodne fraze, automaticke mazani (nenavratne) uzivatelu a aplikaci...) nejsou dilem nedomyslenosti nebo nedopatreni, ale zcela zamerne. Pak je tu halda dalsich nasravacich veci, jako treba neustale se menici API, chovani jednotlivych komponent, to co je ted nove, bude za par mesicu deprecated, pripadne se to rovnou zarizne atd.

    No a po zkusenostech s googlem a jeho produkty si nemyslim, ze zminovane problemy by na G+ mely nastat. Naopak v tom vidim reseni techle problemu a pokud se lidi z FB presunou na G+, bude to prinost nejen pro me (ze uz se v tech srackach nebudu muset rochnit), ale i pro ne (protoze, ruku na srdce, G+ je proste fakt lepsi ve vsem, co ma). Nakonec, pokud jde o to, ze "problemy prijdou" - Google ma vic uzivatelu, jak facebook - proc by ho mel uspech se socialni siti zkazit?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CYBERWOLF: ale jo...já právě protože ty sítě zevnitř neznám, tak se v tom samozřejmě neorientuju jako vy, ani si na to netroufám...

    V kostce takhle: když si lidi zakládali FB, ani je nenapadlo řešit (například) jestli ten účet jde zrušit, prostě to "museli mít protože to mají všichni". teď už jsou uživatelé zkušenější a a určitý věci si ohlídají. Jenže zase tam budou problémy, který je teď prostě nenapadnou a přijde se na ně až později...

    A obecně: proč se zase po zkušenostech s FB honem honem hrnout pod křídla další sítě, jen na proto že je teď "In" a nová? opravdu je to potřeba? nestačí vám sítě které již používáte?

    A ultraobecně: čím míň toho je na netu, tim líp
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TEKKIT: no to je prave to, na G+ ti staci dat "Nastavení účtu" -> "Smazat profil a odstranit související komunitní funkce" a je to.

    Na G+ bys musel prodelat lobotomii, abys to nenasel - na facebooku bys musel prodelat lobotomii, abys to nasel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam