• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONFotografie z vesmíru a kosmonautiky +videa
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ADMIX: malo pokrocily uzivatel na stopnutie videa? ;)

ani ja sam som to nevidel uplne cele, len som to preskakoval a prislo mi to sem vhodne dat, ako dalsi pohlad na cestovanie nasej zeme vesmirom :)

inymi slovami, ak sa tu objavi niekolko storoci stary obrazok, kde je zem v strede, tak mi to nebude prekazat, lebo je to pekne a dakedy to bola "pravda".
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Also, dluzis mi 6 minut zivota!
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRGO
    VIRGO --- ---
    ATOMIKS:
    C/2011 L4 (PanSTARRS)
    Podle odhadu Cona Stoitsise má kometa již 2,4 mag a vysokou kondenzaci. To vypadá moc dobře,
    po dlouhém půstu to vypadá konečně na kometu, která bude skutečně vypadat jako kometa, a ne
    jako ,,rozplizlé,, fleky typu 103P Hartley apod.

Comets Lemmon and PanSTARRS sweeping through the Southern Skies
    http://vimeo.com/59571509

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    11 dní... a odpočítáváme | astro.cz
    http://www.astro.cz/clanek/5642
    VIRGO
    VIRGO --- ---
    Apollo 11 - Imgur
    http://imgur.com/a/oEpB4

VIRGO
    VIRGO --- ---

ADMIX
    ADMIX --- ---
    SVANC: A nebo to bude naopak stopka jakyhokoliv pruzkumu se slovy "podivejte se, co to udelalo u sousedu, radsi se nechame prekvapit" :D
    HONZA911
    HONZA911 --- ---
    SVANC: hlavně pak v soustavě bude o kometu míň a to se taky počítá :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    STARE_CASY: Přesně tak. A také lze předpokládat, že pokud k nějakému katastrofickému dopadu na Mars skutečně dojde, bude to mít velmi příznivý vliv nejenom na nové poznatky ale i na ochotu financovat projekty, které by v budoucnu mohly něčemu podobnému na Zemi předejít.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MACHALIK: víš, ono klidně můžeš skapat kdykoli a ani k tomu nepotřebuješ kometu. Stačí kus ledu ze střechy, blbec v autě, srdeční vada... Je toho tolik, co ani v nejmenším nedokážeme předvídat a musím říct, že náhlá smrt dvou mých známých v mém věku (a nebyla to nehoda, ale právě ta nečekaná srdeční vada, kterou ani dnešní diagnostika nemohla nijak odhalit) dokonale změnila můj pohled. Prostě stát se může cokoli a nic s tím nenadělám. Možná bych mohl zkusit ten benefiční koncert nebo nějakou pěknou letákovou akci.

Takže dívat se na možný dopad komety na Mars touhle optikou je nebetyčná kravina. Mnohem vhodnější je očekávat to jako obrovskou příležitost na nové poznání, které nám následně může pomoci nejen předvídat případné kolize se Zemí, ale také mít nějakou představu, co by se mohlo stát a jestli by se to dalo nějak vyřešit (případně s jakými následky).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ATOMIKS: terminacni teleso je treba bouraci kladivo :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MACHALIK: je pravda, že méně zvrácená část obyvatel Země již nyní začíná přispívat do sbírky na restauraci Marsu, dokonce se chystá benefiční koncert, ze kterýho ale jsou vyloučeni všichni, kteří se jmenují Kometa a Letadlo, protože furt do něčeho narážejí.
    více zvrácená část obyvatel se pak chystá to divadlo co nejlépe a nejpodrobněji pozorovat, vždyť přízeň divůků nejvíce přitahují sex (spojení) a smrt (destrukce).

jinak prosím pěkně, onehdá se to řešilo vedle, já jsem zkusil do googlu zadat pojem "terminační těleso" a on o tom vůbec nic neví. tento pojem existuje? co se jím přesně vystihuje?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MACHALIK: Ja jsem nadsenej mimojine proto, ze pokud nejaky vesmirny teleso na posledni chvili nezmeni drahu ty komety primo na white house, tak budeme mit kliku a trefi to sestru a ne nas :)

A uprimne, mit sanci na nasem prizemnim stupni poznani sledovat dopad terminacniho telesa na sousedni planetu ... to je podle me skutecne unikatni event, ktery - pokud k nemu opravdu dojde - bude trvale zapsan v historii aktualne bezici civilizace.

A jestli mas rad hvezdy, tak urcite nesledujes snimky supernov tak rad jako my tady :)))
    VIRGO
    VIRGO --- ---
    konecne nekdo objevil, jaka parta uchylaku jsme! tyto mentalni sondy jsou k nezaplaceni.. ))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přijde mi zvláštní, že se radujete, že do Marsu může za chvilu jebnout terminační těleso.
    Pravděpodobnost, že jebne do Marsu, je stejná, jako že jebne sem.
    Každej takovej šutr je mi lehce nesympatickej a fakt, že zrovna ten příští kříží dráhu s Marsem, mi nepřidává nijak zásadně na náladě, spíš si říkám, s kým bude křížit dráhu ten další? Shoemaker-Levy se ještě dal brát s rezervou, přece jen Jupiter je gravitační studna, ale zrovna mít prču z toho, že za rok do sestry bouchne 50 km kámen, mi přijde divný. Jak dlouho o té kometě víme? Jak dlouho víme, že se možná srazí s Marsem? Jak dlouho dopředu tedy budeme vědět, až něco takovýho poletí sem? A jak velký nadšení bude panovat tehdy?

Já mám hvězdy a všechny tyhle věci strašně rád, ale i tak bych byl nějak spokojenější, kdyby do Marsu nic neseklo. Radovat se z toho, že statistika neúprosně dokazuje, že můžu skapat každým dnem a nemůžu proti tomu dělat nic, ani se rozhlídnout doleva doprava , mi nejde.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ja myslim ze 20000000000 megatun by ze Zeme mohlo bejt videt klidne i jako vetsi zablesk :)
    VIRGO
    VIRGO --- ---
    SVANC: ale no tak pane, i na to bych uplne nerezignoval (rozhodne ted!)
    Fakt mame zatim tak malo udaju, ze vime skoro prd. Ale to "teseni se" je preci taky fantasticky :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    VIRGO: To chápu, ale stejně je to škoda. Vidět na vlastní oči "živě" alespoň malý záblesk by mělo své kouzlo...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Discovery z úhlu 360°

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam