• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZUZKAOU: diky za novou informaci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FREETEKK: ano vyroste, protože to je hybrid dvou různých druhů, které jsou šlechtěné speciálně na rychlý růst a velká prsa.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dá se někde v Praze koupit hovězí a nebo skopový lůj?
    STHENO
    STHENO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: holt, vie, co je zdrave! :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Dneska jsem přesypávala koni z pytle do kýble extrudovaný lněný semínko. Otočím se, odnáším pytel a když se otočím zpátky, štěňouch po oči zabořenej v kýblu. Děsně mu to chutnalo a kdybych ho nechala tak toho půlku sežere. Ale dovolila jsem mu jen si párkrát líznout, aby se mi nepotento.

Na pivovarský kvasnice má stejnej názor, chodí je mýmu koni žrát z připravenýho krmení :)
    IF_
    IF_ --- ---
    Kamoska co krmi Barfem via fb

Vysledky Arnoldova rozboru krve: biochemie (funkce organu) a pankreas naprosto v poradku, mineraly ve spravnem pomeru. Pan doktor byl mirne prekvapen, ja nikoliv... na kontrolak za rok a BARFujme zvesela dal! ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak jak sme se tu bavili o becresu, tak já objednávala v neděli večer, napsali mi, že děkujou za objednávku, ale čekala sem, že pošlou mejla, že teda ve středu v tolik a tolik přivezou..
    samozřejmě včera, když sem se chystala ven volal pán, že za hodinu mi přiveze maso.. tak sem se omluvila, že sem to nečekala, že mi nikdo nenapsal a že doma nebudu.. tak prej mi to přiveze dneska, až všechno objede.)
    STHENO
    STHENO --- ---
    Tak, aby som prerusila tuto debatu:
    na FB ma niekto upozornil na tento e-shop: http://www.pitbulici.cz/maso.html
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    já sem vegetarián a lola je stopto masožravec. nedělám ani půst ani mléčný den, to by se po....
    STHENO
    STHENO --- ---
    FREETEKK: a precital si ju aj tvoj pes? ;)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    diky za rady, samozrejme se zaridim podle sebe :)

STHENO: a ty si precti mikroekonomii, kapitola poptavka x nabidka :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    A celkovo nie som zastancom toho, aby niekto cpal svojim zvieratam svoje ideologie. Rovnako ako svojim detom. Nech uz ide o vegetarianstvo, veganstvo, ci nezatazovost pre ekosystem. Tie zvierata s tym nemaju nic spolocne a nestanu sa nicim, cim nie su, stale zostanu psami ci mackami, ci uz maju panicka vegetariana, satanistu, nacka, komunistu alebo greenpeace clena.
    STHENO
    STHENO --- ---
    FREETEKK: hele, nechcem ti kecat do tvojej ideologie, ale tym, ze svojmu psovi nedas jeden den v tyzdni maso, tak sa celkovo nic nezmeni. dokonca by som povedala, ze ak objednavas mrazene maso ucene vyslovene pre psov, tak skor pomozes, pretoze podla vsetkeho tam davaju maso, ktore nie je vyuzitelne pre ludi. tu kravu/sliepku/whatever, aj tak zabiju a ked ju das skrmit svojmu psovi, tak to "nebolo zbytocne". plus to mnozstvo,co zje jeden pes za den fakt nezavazi v celkovej produkcii.
    Holt, dopyt po mase je, aky je a jeden clovek to nezmeni. nezmeni to ani desat ludi a cele obyvatelstvo Zeme nepresvedcis, aby to robilo inak.

Co som tym chcela povedat - nechcem tu vyvracat Tvoje nazory na vec, kazdopadne fakt stale je, ze je pes masozravec a to maso je prenho to najlepsie, co mu mozes dopriat. Ked uz sa niekde vyraba a spracuvava, tak mi pride ako blbost nedavat mu ho zo svojich vlastnych ideologickych dovodov, aj ked len na jeden den. Uz tu prebehla diskusia o "nezatazovych dnoch" a "jednom dni hladovky v tyzdni" a podla vsetkeho to nie je u psa ani opodstatnene, ani nijak zdraviu vyrazne blahoprajuce.

Samozrejme, zariadis sa podla seba a svojich uvah, len som mala potrebu k tomu nieco dalej napisat. Tot vsjo.
    IF_
    IF_ --- ---
    FREETEKK: Tak ho ten jeden den vypust v lese at si ulovi sam:)) m
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FREETEKK: někdo dělá takzvaný mléčný den a jeden den v týdnu dává jen jogurt nebo kefír a ovoce, zeleninu, případně obilnou přílohu. otázka je, jestli tvůj pes dává mléčný výrobky v pohodě
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ERIKK: ja jsem nechtel kompletne predelat jidelnicek, jenom tam zaradit nejake bezmase dny a ptam se na nahradu.. pokud nic, tak to nebudu hrotit, dostane jeden bezmasy den aspon. pointa - neumerna zatez a naklady (voda, krmivo, emise) na produkci masa, nemluve o podminkach chovu (ale to uz je do jine diskuze)

SNELA: ja nikde netvrdim ze nejim maso, jenom jsem to vyrazne zredukoval.. napadlo mne psovi zavest nejaky bezmasy den a nechtel jsem to nechat bez nahrady, to je cely.
    SNELA
    SNELA --- ---
    FREETEKK: Nic mi do toho neni, ale nevedela jsem , že nejiš maso, mužu se zeptat proč chceš maso u psů nahradit ? Než hledat nějakou alternativu nebylo by lepší krmit nějakýma granulema za studena lisovanýma?
    IF_
    IF_ --- ---
    Asi tak, když budeš psa krmit jen masem a kostma, tak si z toho vezme prakticky vše potřebné pro život, kdežto obráceně, kdybys ho krmil zeleninou, tak to pravděpodobně bude pro jeho organismus likvidační, protože si nedokáže z toho ty živiny vzít...

Jinak kdo má zájem zjistit jak psa krmí a má to jako koníčka, může si nechat udělat rozbor krve psa, stojí to u veta kolem pětikila:)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    FREETEKK: pokud chces aby mel pes kvalitni stravu na bazi BARFu tak rozhodne maso a kosti. Jakekoliv nahrazky, ktere napr konzumuji lide (soja, lusteniny) jsou pro psa malo nebo vubec stravitelne, jsou to de facto jen plnidla ale zadne bilkoviny, ktere tak nutne potrebuje, si z toho nevezme
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    FREETEKK: promin ale tezko poradit s necim co je od zakladu nesmysl viz.
    IF_:

to neber osobne, ale nejak mi unika pointa toho nutit masozravy zvire jist nahrazku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam