• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    INXS
    INXS --- ---
    MIKEYLA: hele já taky míchám jogurty s masem, ráno měl jogurtíno s držkama. a ty ste zkoušeli ? bony se mi po nich může utlouct
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    FREETEKK: už jsem o tom taky uvažovala, ale kombinovat by se to nemělo zase opět kvůli odlišnému trávení, jemu hlavně stačí trochu kyselého a je schopen nechat celou misku.., jsem ráda, že žere..., mléčné výrobky jsou spíše zpestření, ještě uvidím, co na pacholka vymyslím.., našla jsem nějaký recept na výrobu vl. jogurtů, tak uvidím, třeba mu budou chutnat víc...
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIKEYLA: bez jogurtů se obejde, jinak je dobře, že se rozežral, hubeňour jeden
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    MIKEYLA: a kdyz mu ten tvaroh/jogurt zamichas do masa a zeleniny? to by sezrat mohl, nic jineho mu nezbyde :))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    FREETEKK: nad granulema se ofrňuje, ale maso se zeleninou už mi nornálně žere..., začala jsem mu dávat více masa a míň zeleniny, než v zimě a evidentně mu to jede, ale jogurty, tvaroh apod. nežere vůbec.., maximálně Pribiňáka, to je jiná:)) (což má teda jen hooooodně výjimečně, aby se neřeklo)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    koukam ze je s tim zranim furt primadona
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    INXS: prosím tě, po těch lisovanejch začal paradoxně žrát zeleninu:D, takže už zase není:), si to pán rozmyslel:D a je klasicky na barfu..naopak mi pak zase nechtěl žrát samotný suchý lisovaný granule..., je to děsná herečka.., Mia je naštěstí pažravec a ta se po nich mohla užrat. Granule budu kupovat jen příležitostně na cestování a to hold mistr Amir jinou možnost mít nebude, než granule.., sušičku na maso nemám a po konzervách mi vždycky pěknou sr.............., takže granule jsou jediná možnost...a to jsem mu je milostpánovi namáčela, dělal z toho kašičky, kombinovala s masem a vším možným..., suchých se nedotkne a je schopen i dva dny nežrat.., miximálně si zobne, ale že by to snědl celý, to ani náhodou..
    INXS
    INXS --- ---
    MIKEYLA: a už je amir na těch lisovanejch? jinak sem se byla ptát na kosti a v pondělí neměli
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: což mi připomíná....tuhle mi Příšerka rozebrala staré boty co jsem měla na venčení. Byly na nich takové malé kovové kroužky, které pozřela. Boty rozebrala přes den (řekla bych že odpoledne) a druhý den ráno byly venku i s večeří :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    to mě by teda takhle velký kusy nesežrali ani náhodou..., vůbec mám s nima problém s kyselejma tvarohama a podobnejma věcma..
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    tsss já všechno furt strouham
    INXS
    INXS --- ---
    i takhle velký kusy jo? to čumim !
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    INXS: jj ,do čista do čista :-D
    INXS
    INXS --- ---
    WOSSI: sežere Ti to beze zbytku?

já už sem ve fázi, kdy bonymu dávám jednu mrkev jedno jablko a i tak se tváří, že je tý zeleniny moc.
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    jednu ze zahrádky :-)

ERIKK
    ERIKK --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: problem je v tom, ze travici ustroji psa se prizpusobuje potrave dlouhodobe... dejme tomu nekolik dni az tyden. Prizpusobovanim je myslena kyselost zaludecnich stav, rychlost pohybu strev a produkce ruznych enzymu.
    U psu krmenych granulema je prokazatelne nizsi kyselost stav a pomalejsi pohyb strev. Kdyz do zaludku uzpusobeneho na traveni granuli nacpes syrove maso, pes muze mit prujmy, zacpy, nevstreba vsechny potrebne ziviny a navic v dusledku nizsi kyselosti stav nemusi travenim znict vsechny bakterie a parazity, ktere jinak jeho extremne kyselej zaludek nicit umi.
    Ta kyselost zaludku zarucuje ze psum neni blbe i kdyz sezerou nahnile maso nebo neco zkazeneho.

Takze to michani nemusi zpusobit akutni problem, ale rozhodne to psovi neprospiva, spise naopak.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    IF_: pokud se kazde jinak dlouho travi, vidim problem v podavani najednou, ale je problem i v podavani zvlast? Jinak, ja nevim, psa nemam dlouho, ale ten argument mi prijde zvlastni.. u koni se taky travi jinak bilkovina, jinak vlaknina, jinak cukry, neco v zaludku, neco v tlustym strevu a problem to neni.. u lidi zrovna tak..
    Cimz se nesnazim stat tvrde za svym, jen jsem na tenhle argument uz narazila a prijde mi logicky divnej. Kdyz teda udelam psovi misku syrovyho, ma tam mlety maso, kosti, obiloviny a zeleninu, predpokladam, ze kazdy z toho se taky jinak a jinak dlouho travi, protoze tohle je bilkovina, tohle vlaknina apod... tenhle argument bych jeste jakz takz chapala u deleny stravy ale tady mi ho hlava nebere.
    INXS
    INXS --- ---
    ZMYJKA: přesně, Bony na to přišel hned a pak se na mě tvářil, jak sem za takovou nudu mohla dát 400. nemůžu mu vysvětlit, že má ten míč rozkousat, páč tušim do roka ho vyměnej za novej když se to psovi povede. koušel ledasco, ale tenhle míč ho vůbec nezajímá!
    IF_
    IF_ --- ---
    Kazdy veterinar ti rekne, ze to mixovani je blbost, protoze granule a normalni strava se jinak a hlavne jinak dlouho travi.

Jinak granule Orijen,Acana za me.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Ne, strhla se hadka ohledne ruznych granuli. Stene je zvykly takhle zrat uz od chovatelky. Tam to taky kombinovali. Problemy se zazivanim krom obcasnyho po cuchnuti k fujtajblu nema. Ty za studena lisovany uz mi taky radili, asi nakonec vyhrajou ty.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    DALEEN: To buď ráda, že nedochází, čuba mi obsah všech těhle hraček na žrádlo vysype během deseti vteřin a sežere :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam