• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    LADUSE: hodně dobře ;-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Já jenom info k tomu, jak sem začínala já. Psovi jsou teď dva roky. Když jsem pro něj byla, tak majitelka říkala, že je na granulích, v autě nám vyblil bílou kaši s párkem:D první den nechtěl žrát nic, druhej den sem zkoušela granule, když tvrdila, že je jedl, nechtěl je, tak si dal piškoty a trochu vařenýho kuřete. Další den už sem mu zkusila dát normálně syrovej krk, nechtěl ho, jenom to tak olizoval a pak na mě koukal, jestli to je jako všechno:D dostal zase kuřecí maso, ale teď už povařený jen decentně, to znamená vevnitř syrový, napovchu zatažený - stačí přelejt maso horkou vodou, pak jsem mu takhle dala i hovězí a postupně snižovala množství ovařenýho na úkor syrovýho a teď si spokojeně láduje pupík vším, co pochází ze zvířete a neměnila bych. Pes je krásnej, má super srst, kondici i krásný zuby a hlavně!vím, co jí!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Grrr, mlaďoch mi blije po spařených kopřivách. A to sem si říkala, jak mu přilepším. Čuba i kočka v pohodě, ale mladej to sežral a po hodině asi vyhodil. Sem původně myslela, že mu třeba jen něco obecně nesedlo, ale při dalším krmení se to opakovalo - tak dostal po hoďce tvaroh s lososákem aby nebyl o hladu a naprosto v pohodě a ráno normál maso se zeleninou (bez kopřiv) a taky v pohodě... Takže je to těma kopřivama.
    IF_
    IF_ --- ---
    Kdyz das psovi co je na granulich cokoliv mimo to velmi casto to traveni rozhodi,naopak psy na barfu rozhodi maloco,tak se neboj:) on se ten zaludek prave pekne zaprahne a vytrenuje.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SRUBKA: To urcite zvladnes, netreba se tim stresovat. Stene ve vyvinu potrebuje hodne hodne hodne masitych kosti, pro me jsou no.1 ty skelety masity, tzn s kuzema, kouskama masa, pripadne kurata, naporcovat libo-li stehynko ci prsicko ci krcek :). Samozrejme za syrova podavany. Zkus a uvidis, ani bych je treba nemlela, at si sam uzuzle, co zvladne, z toho skeletu. Jsou tam mekky kosti a v 5 mesicich to jiste zvladne, me je jehlickama zdatne konzumovaly i 4 tydenni pirane. :)
    A samo, ze kombinovat s jinym druhem masa, proste ala manwe recepisy:)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    IF_: Jj, dík. To už jsem se taky dočetla. Nicméně i tak na to zvykání na kosti půjdu raději opatrně a pomalu.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    FIFAJZ: Jasný dík. Taky se mi to nechce s umělýma doplňkama přehánět, jen chci mít jistotu, že ten jídelníček zvládnu sestavit tak, aby nikterak nestrádal. Na lososák, chlorelu a umělý vápník se tedy zatim vyprdnu a zkusím jako přirozený zdroj vápníku ty namletý kuřecí skelety. Dík za typ. Kdysi jsme zkusili jen kost vepřovou a hovězí, dostal je v podstatě hlavně na hraní - a nesedlo mu to. Kuřecí nikdy neměl.
    IF_
    IF_ --- ---
    K lepsimu traveni kosti staci pridat lzici nejakeho kvalitniho oleje...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SRUBKA: Doplnky u prirozeny stravy nejsou az tak potreba, ani u rostoucich stenat. Vzdy jsem davala jen roboran (tak vyjimecne sypnuty, jestli jednou -dvakrat do mesice), a pangamin - ten coby vecerni ritual denne par tabletek. Jestli ma pesan citlivejsi traveni, vynechala bych losos olej, dokud si nezvykne na prechod na maso - navic pokud mu zacnes davat ryby, nevidim duvod ho tim jeste dopovat.
    Kosti snasi spatne jaky? vsechny? i treba kureci skelety, obaleny kuzi? - ty by byly pro takovyho dorostence ty nej nej. Jestli mas moznost mu je namlet a snese ke, nepridavala bych zadny vapnik umele. Chlorella apod neni spatna, jen - achjo, ja mam ten selsky pohled na vec, nechala bych organismu stenete mesic navyknout , vycistit po granclich a pak podle potreby teprve pridavala a improvizovala.
    Jinak jidelnicek zpracovan do detailu - ikdyz sem si procenta nikdy nepocitala, vsecko psum hazu do mistky "primerene" najdes viz nastenka http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=6 a doctes se tam i furu dalsiho..
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Zdravim,
    s 5ti měsíčním psiskem BŠO budem zkoušet přejít na barf. Nějak mu přestali vyhovovat granule a nemám už nervy na něm chudákovi "testovat" různé značky, již potřetí za poslední měsíc dostal po granclích děsnou srajdu (a nejde o virózu nebo parazity, na to všechno jsme mu vyšetření provedli).
    Mám v plánu ho mít teď pár dní již na ozkoušené vařeno/syrové dietě (rýže, salát, mrkev + vařené kuřecí/syrové hovězí), než se mu to zažívání zklidní. Pak postupně začnu ubírat rýži, přidávat zeleninu a zpestřim druhy masa.
    Nicméně s barfovánim zatim nemám žádné praktické zkušenosti, takže vás teď asi budu často zásobovat dotazy.
    První se týká doplňků stravy. Už jsem se vybavila roboranem pro psy, pangaminem, plus budu pokračovat v podávání lososového oleje. Napadá vás ještě něco dalšího, co za doplněk bych si měla pro zdravý vývoj štěněte do "barfovací výbavičky" pořídít? Plus s tím souvisí, že prcek špatně snáší kosti (zácpa, nebo průjem), takže na ty ho budu zvykat opravdu hoooodně postupně (budu mu jich dávat málo a ze začátku mixovat). Mám tedy ještě nějak jinak (uměle?) zpočátku doplnit příjem vápníku, dokud bude těch kostí míň? Nebo bude stačit podávat roboran (jak často event.) a třeba veječný skořápky, řasy nebo tvaroh? Plus mě ještě napadlo dokoupit chlerelu v tebletkách http://www.lekarna.cz/chlorella-japan-lactobacillus-tbl-250/
    Takže?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LADUSE: to je bomba ty jo:)) Bublina lovi z vody tak maximalne kaminky, Balous si ani tu hlavu skorem nepotopi, natoz aby jeden z nich chytal ryby:)
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    MATHEA: počkej až večer dorazím dom, nahodím fotku s úlovkem z Orlice :-)
    Když jsem si jí v roce brala, tak si mi bejvalá panička stěžovala, že jí vylovila jezírko, mno moc jsem jí to nevěřila. Uvěřila jsem na procházce u Hamerskýho rybníku v Praze. Rodiče s dětma tam krmili chlebem hejno nějakých minirybiček, pes koukal, jak z vody dostat ten chleba a čuba šla na jistotu po rybách, čumák do vody, párkrát cvakla a bylo. Docela jsem zírala. Musela jsem odtama utíkat, co jsem si vyslechla pohoršení...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LADUSE: smarjaa, ja chci videt cubu lovit ryby!:)
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    KUURA: jo, normálně celý, s hlavou, naši ryby milujou, čuba je dokonce umí lovit
    jenom teda z lososích hlav vyřezávám zuby, jsou fak ostrý, než jsem se to naučila, měla jsem od nich podrápaný ruce do krve, ale tak třeba by si s tím psi poradili a já plaším zbytečně...
    INXS
    INXS --- ---
    KUURA: vono moc psů ryby nežere, ale jinak jo, dávala sem uplně celý
    KUURA
    KUURA --- ---
    chci se zeptat, kdyz davate psovi ryby, co ty kosti???a davate i s hlavou?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Dej pak vedet. :)
    BLOODY_COUNTESS
    BLOODY_COUNTESS --- ---
    FIFAJZ: díky, zlatá :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Asi jo, ono zalezi, jestli budes brat sisky, ktery krasne seskladas, nebo takovy ty amorfni baliky kurat. Ja mam 300l a vleze se tam cca 120 kg, tak myslim, ze do toho svyho bys to nacpat mohla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam