• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tak my tak jednou do měsíce cca a víc až v létě, takže mladýmu už bude téměř rok, když bude s koněma dýl (putováníčko s vozem), tak sem se právě rozhodla, že to nebudu hrotit - přezuboval už když sem si ho vzala z útulku, takže první návštěvu u koní měl až po přezubení - a stejně jak ho znám tak když ho naočkuju, tak si nechá rozšlápnout nohu a když nenaočkuju chytne tetanus - on musí mít furt něco, takže si nepomůžu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Otazka asi i jak casto se u koni pohybujete. My jsme v mastali denne, takze ja to absolutne neresila a proste naockovala. At uz slo o prezubeni, o pripadny skrabance nebo tak, tak i o to ze mame v byte hafo konskejch veci.. proste nepochybuju ze u nas tetanus fakt potkas na kazdym kroku.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: Tak zrovna psincák sem naočkovat nechala po té, co nám jednou ochořela tenkrát celkem početná domácí smečka a jedinej očkovanej pes byl za vodou - a vyplatilo se mi to i když sem přinesla mladýho z útulku - odchrchlal to fakt zle (byl podviživenej, štěně) a čuba ani ťuk. U víc psů bych se bez toho zbláznila, předávali by si to jeden na druhýho jak štafetu.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: No ockuje se i proti psincaku a ja to nedelam a to jsme na akcich furt, jednou to holt chytla, odchrchlala za tyden a hotovo...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KUURA: Granule lisované za studena a konzervy Gran Carno - ale taky se mi čuba trochu ofrňuje. A zatím jsem to teda nemusela řešit na dýl než pár dní, protože se vždycky jelo nějak nakoupit pro lidi, tak sem koupila kuřata nebo tak něco.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Mně teda veterinářka říkala, že u dospěláka to nemám řešit, že i když se pohybuje u koní, tak u dospělých psů mívá tetanus pokud ho chytnou lehkej průběh a nemá smysl rvát do psa další očkování.

    Ono vůbec je to s tím očkováním takový... jako chápu očkování základní kombinace proti fakt smrtelnejm chorobám, ale přijde mi, že trend poslední doby je očkovat proti všemu a přitom u lidí už tušíme, že masivní očkování může mít podíl na rozvoji alergií a spol., tak mi přijde, že ani u zvířat by se to němělo přehánět. Co si o tom myslí barfující klika? :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KUURA: resim podobny problem a dosel sem k zaveru ze venuji cast sveho batohu konzervam pro psa, sice az dojdu do taboriste tak asi padnu ale tak...konzerva je jistota. jinak sem taky premyslel o granulych lis za studena....v mym pripade mam ale problem ze psisko je hroznej spalovac a akorat by mi po tydnu pod stanem odjel jak z koncentraku :D ale je to problem no....asi ho budu ladovat i sojou, jako sebe a zeleninou, proste co bude to dostane. a vubec...vsak to ti psi prezijou :D
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    KUURA: já krmím v případě dovolené granulema lis. za studena, ale mám trochu problém, že mi je žere jen jeden pes..., druhý se nad nima ofrňuje...
    IF_
    IF_ --- ---
    KUURA: Bud takhle pomoci reznika nebo konzervy nebo holt v nejhorsim granule...
    KUURA
    KUURA --- ---
    Joooo lidičky tak mě napadá, když jedete se psem třeba na dovolenou, jak krmíte? Chceme jet v létě pod stan a nějak pořád přemýšlim, jak to dělat...Napadlo mě vždycky dojít procházkou k řezníkovi a něco koupit:D ale to je trošku komplikovaný...nebo přemluvit vedení areálu, aby mi dali něco do mrazáku:D:D:D no to už je snad nadlidskej výkon....nevim... tak vy, co máte zkušenosti, poraďte pls!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    {replyLOVETHIEF|36047100}: dostal dneska dva pamlsky a vypil dve misky.. ale pricitala jsem to ty sunkovy kosti co dostal na hryzani..
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: ja ze sem se praveze docetl ze to nevarety bilek narusuje vstrebavani nejakeho vitaminu H nebo K vem to cert. takze pokud davam psovi vejce rekneme jednou za tyden jako dobrotu, tak je to ok a muzu mu dat cele?
    Vis co to sou prave ty informace ktery kazdy ma jiny a pak vznikaj povery :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: mam zkusenost se stenecima Platinumkama, prvnich par dni to my mlsny fence silene chutnalo, po case si k nim nesla ani cuchnout a radsi nezrala. Coz neni u ni nic smeroplatneho, je zkratka rozmazlena. ALE. Dokud je zrala, vypila behem dne snad galon vody a chodila se napajet i nekolikrat za noc (pry maji ty granule hodne soli). A mela fakt divny hovna. Uplne cerny, mazlavy. Takze jsem ji rada, ze je prestala zrat, protoze si vetsinou uspinila chlupy a po kazdy prochazce ji mejt....
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: já dávám jen žloudek, bílek budu ohřívat v mikrovlnce..., ovšem až ve chvíli, kdy ji budu mít:)), takže momentálně jen žloudek...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak jsem konečně objevila něco, co jsem ochotná krmit v případě že nebudu moct barfovat (dnes jsme dali poprvý polosyrový kuřecí a uvidíme co to udělá..)
    čili.. máte někdo zkušenost s Platinum Natural Adult Lamb and Rice?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ZMYJKA: stalo se mi to samý, možná to byl ten samej pán.)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SUFFOCATE: v tom případě rozhodně naočkujte. Tetanus se u koní vyskytuje, dokonce je to povětšinou hodně kontrolované očkování i u lidí (my to máme i v přihláškách, kdy jsou děcka očkovaný).. já jsem očkovala ještě než začal přezubovat.

    Druhá věc je ivermectin u ovčáků.. to jsem vůbec nevěděla, co to může napáchat za škody, dokud jsem si sama ovčáka nepořídila :)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    To je pro mě novinka.. tetanus a koně, resp. koně - tetanus - nakažený pes. My se pohybujeme kolem koní docela běžně...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SRUBKA: no, ve Stromovce ano:), tam je to jasné, je tam kousekvelká sportovní stáj.., koně krom Stromovky nemají kam chodit
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAYBEE: když už, tak bílek obsahuje avidin, takže ne vitamin k, nýbrž H (biotin). Nicméně to bys musel davat několik vajec denně, takže pokud dáš občas celé vejce, tak to nemá význam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam