• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Já je mám doma, ale ti moji zmlsanci do granclí lisovaných za studena spíš občas dloubnou, než že by to žrali (hlavně Ovce). Zato kočky to docela žerou :D Akorát jak sou to velké grancle, tak s tím nadělaj dost bordel, neb si je tahaj mimo misku a tam je chroupou. Jinak mi to přijde jako všechny lisovaný za studena - chuťově nic moc, víc po nich kadí a hubnou, maj hodně vlákniny, jinak ok.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    máte někdo zkušenosti s těmahle granulema?
    Markus Mühle krmivo pro psy výhodně u zoohit: Markus-Mühle krmivo blízké přírodě
    http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle/122450

    asi po dobu dovolený teda bude na granulích a konzervách
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAYBEE: hele to s těma živejma enzymama je ezoducho blábol. Jakákoliv funkční bílkovina je mezi ústy a žaludkem pepsinem deaktivovaná na peptid a posléze rozštípaná na aminokyseliny. To je základ trávení a imunitní obrany, aby se cizí látky dostávaly do těla a tam škodily.

    syrová strava pro masožravé zvířata je dobrá z jiných důvodů a 100% syrová pro člověka z nějakých duševně-spirituálních, ale pokud chce být dlouhodobě zdravý, tak to musí minimálně kontrolovat a vyvažovat doplňkama. Minimálně B12.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZMYJKA: hmm... zkusim povarit no. ono potrebuju aby tu zeleninu zral, zase trosku spatne roste (ma jinak dlouhy kosti v predlokti, coz je moc fajn...) :/
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KABIS: zkus mu ji možná trochu povařit? Ale jinak to může být i tím, že jak sou vedra, tak prostě nemá hlad a vybírá si co mu chutná víc, no. A pak s tím obávám se moc nehneš, prostě budeš nějakou dobu bez zeleniny. Mně taky mladej občas nějaké žrádlo vynechá - prostě čuchne k misce a jde pryč. A přitom věci, co normálně jí - dám to do lednice a druhej den to klidně sežere. A nepřišla sem na to, kdy to sní a kdy ne. A občas dělá jako že to nesní a vrhne se na to až když si ho úplně přestanu všímat nebo mu to jde sežrat nějaká kočka :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Heurekaa, objevila jsem doma tycovy mixer :) a ja se s tim strouham jak debil :D
    KABIS
    KABIS --- ---
    SUFFOCATE: zkousela jsem ochutit lososovym olejem, takovou tou vonavou vodickou jaka tece z masa kdyz rozmrza a nic. A jogurtu bych se trosku bala, on nema uplne v poradku zazivani, hnacku vylozene nema, ale miva to ridsi pomerne casto.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    KABIS: zkusila bych zeleninu něčim ochutit, třeba troškou jogurtu...
    KABIS
    KABIS --- ---
    dotaz: pes mi prestal zrat zeleninu. doted normalne bez problemu, vzdycky si vzal kousek zeleniny/ovoce, kousek masa, kousek zeleniny... atd. pred par dnema ale zacal zrat jen maso a zbytek nechavat skoro komplet. kdyz mu to nasekam s jatrama kurecima (coz jsme driv takhle davali salat a bez problemu), tak to skoro cely necha. Nemuzu ted moc sekat s masem protoze na prikaz doktora davam vic kosti (hlavne cely kurata)a nemam nic co by dokazalo rozsekat kosti, muzu to maso obrat no... ale nevim, jak to dopadne (viz ty nasekany jatra).
    Nejake rady a porady?
    navic zase na prikaz doktora mame zeleniny davat hodne, tak nevim, jak to poresit :) napadlo me davat mu par dni proste jen zeleninu a smula, kdyz to nechces, tak to nezer, ale to s nim bude k nevydrzeni a navic je v rustu a docela hubenyho ho drzime, tak se trosku bojim.

    VERCA_ZABA: ja krmim kilo a pul a to mu je 7 mesicu :))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    JAYBEE: já třeba ber převážně všechno z vetamixu, protože s arnoštovo množstvím žrádla, kdy už ted bd muset zvýšit na kilo a půl masa denně, bych prostě řezníka nezaplatila
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    IF_: super dík:)
    IF_
    IF_ --- ---
    TERRORIST: Jasně, já mrazim všechno:)) I morkovky...
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    By mě zajímalo, když už jste u toho mražení, zamražujete i kosti od řezníka? Přijde mi že po cca 2 dnech začínaj smrdět a vyhazuju je. Kvůli zácpě jí nemůžu dávat kosti každej den.
    INXS
    INXS --- ---
    nevytahujte furt toho kapra sumečka !!!! :) kdo poznal nechce nikdy více
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: tak to si asi neměla kapr/sumeček
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: Nejvetsi ekl co jsem mela od vetamixu bylo kuře, totálně čáchlý a zkažený:/
    IF_
    IF_ --- ---
    JAYBEE: Můj pes je na barfu od ty doby co ho mám z útulku, takže tři roky cca takže má totálně kachní žaludek. Třeba maso od axy je určitě lepší! Vyzkoušej kusovky v zoovedvore.cz - na Andělu.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    JAYBEE: heh, tak pod ten prvni odstavec se muzu podepsat :) a s tou prirozenosti taky souhlasim, prijde mi to jako logicky navrat ke korenum a urcite je zdravejsi raw food nez instatni sracky, o tom zadna.. ted uz jenom si to vsechno pestovat at taky vis co jis :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    JAYBEE: od vetamixu beru lososa, vemeno a nepraný držky. mletý masa mi přišly hnusný, ty beru od axy- hovězí, masové směs a celý umletý kuře. vnitřnosti a kosti kupuju normálně u řezníka.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    IF_: jak ti psisko prijimalo vetamix ze zacatku? mne Spajkoslav dostal kvalitni sranderu, tak sem to zas prestal krmit a prijde mi ze do toho rvou trochu moc kosti, ale to spis zalezi na typu mixu. Kazdopoadne jak jsi s vetamixem spokojena? Ja porad podnikam kazdou sobotu vypravu do reznictvi kde nakoupim maso na cely tyden a pak dalsi hodinu porcuju, sekam a pytlikuju :D ale uz toho mam tak nejak plny kecky, a tak bych docela presedlal na snazsi vetamix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam