• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    KABIS
    KABIS --- ---
    CAMELLA: priznam ze, ze tohle me nenapadlo :)) tak klasicky, okurky, mrkve, zeli, salaty, nejaky rajcata a papriky obcas, kvetak, brokolice, ja nevimcovsechno.. teda kdyz mi to zral ;) zacnu asi s celerem a kedlubnou a tak.. plus ozira travu

    FREETEK: jinak jeste co se tyce mlecnych vyrobku a vapniku, sef ma ridgebacka a toho prikrmoval hodne mlecnema a skoncil prave s nedostatkem vapniku a i co jsme se bavili s vetem (mame stejnyho :o) ), tak radsi ty masity kosti.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KABIS: tak ale taky řeš, jakou zeleninu :). Ne každá zelenina bude vhodná :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FREETEKK: tipla bych, že je tam prostě na rozředění :) To předpokládám vet kabis nějak vysvětlil (nicméně ona zeleniny taky může obsahovat celkem podstatné množství vápníku a fosforu, že :)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    KABIS: got it, dik za osvetleni problemu :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    CAMELLA: presne tak :)

    ma tak akorat vapniku, fosforu ma ale vic a tim ten pomer je z 1.1:0.9 rozhozeny na skoro 1:1

    ted krmim nejvic cela kurata/skelety a pripadne ruzne smesi kde jsou i kosti a kureci jatra, cistou svalovinu skoro vubec., zeleninu mame nakazanou jako velky zdroj mineralu bez fosforu :)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    CAMELLA: aha, tak to jsem spatne pochopil :) a zelenina ten fosfor nejak navaze nebo k cemu tam teda pomaha?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FREETEKK: špatně to chápeš, on má zřejmě vápníku akorát v absolutním množství, ale protože žere hodně svaloviny, tak má asi moc fosforu a proto má špatný poměr.
    Proto chtějí, aby žral víc zeleniny.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    KABIS: kazdopadne at uz potrebujes vyrovnat CA nabo P, tak zeleninou to neudelas :)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    KABIS: to je ovsem velmi zvlastni, protoze ten pomer je prave vetsinou spatny v neprospech vapniku, protoze certsve maso ma vyrazne vic fosforu nez vapniku.. pokud je spatny pomer, tak ma neceho malo.. takze fosforu?
    KABIS
    KABIS --- ---
    FREETEKK: on nema nedostatek vapniku, on ma spatny pomer fosfor/vapnik. vapniku ma tak akorat
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    nebo prinejhorsim muzes pridavat vapnik v tabletach,a le to bych bral jako posledni reseni kdyby nezral nic z toho co pisu nize
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    KABIS: no ja teda nevim jestli zeleninou nejak vykompenzujes nedostatek vapniku, to si spis nemyslim.. to bych se zameril na tvarohy, cottage, jogurty nebo nejlip skoreapku od vajicka pokapanou citronem
    KABIS
    KABIS --- ---
    FIFAJZ: ja bych to asi tolik neresila kdyby mi nerostl a kdyby s nim nebyly skoro porad nejaky problemy zdravotni :)
    navic ma ted spatny pomer vapnik/fosfor, takze mam nakazano prave hodne zeleniny... (ma diky tomu jinak dlouhy kosti v predlokti a byla bych rada, kdyby se mu to spravilo, neustale se bat ze kdyz blbe dopadne tak se mu ta jedna odstipne protoze druha nebere na sebe zadnou vahu, to zrovna nechci)

    PETRA_CHATEAU: jen velmi malo

    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    KABIS: když mu dáš strouhanou zeleninu do mletýho, tak to nesežere?
    SNELA
    SNELA --- ---
    KABIS: já teda nejsem odborník, ale dle laickýho hlediska i kdyby mi pes nežral zeleninu a ovoce, radsi bych ho nechala na barfu nez na granulích.. Ono to tak i máme, čuby žerou všechno, ale pes žere jen vemínko, drštky prané i neprané, málokdy si dá jiný maso a stěží do něj narvu kost.. Takže jediný co žere zelenýho je obsah nepranejch drštek a venku se občas napase..
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KABIS: Neblazni, je vedro, nemusi pes poradat denne svoji davku, taky mi cuby nezraly vse. Navic mas pubertacka, klidne muze zacit nosem smejdit po haravkach - proste se hod do klidu.
    Navic prirozena strava - tam neni cilem kazdym dnem do psa napchat presne odmereny davky vseho, ale brat to v casovym rozhledu tak mesice. Prestan se bat, kdyz ti momentalne dva dny nezral, tak nezral, pokud neni nemocny nebo se treba u vas neudaly nejaky zmeny, tak se nazere, az bude mit hlad. Porad spucnul pulku davky, cili hladem nepojde. A ze tyden nezere ovoce a zeleninu - tak moje cuby mely jablko nekdy pred mesicem, spadany ohnily merunky pred tydnem i s peckama. A zeleninu dle chute, pokud jim nezapomenu hodit mrkev ci kedluben, travy se napasou ted dosytosti samy.
    KABIS
    KABIS --- ---
    uz je to pres tyden co psisko prakticky nezere ovoce a zeleninu, dva dny dokonce nezral ani maso skoro (za dva dny snedl tak pulku denni davky). je osmimesicni a vazne uvazuju o prechodu na granule protoze se fakt bojim, ze jen z toho masa nebude mit dost vseho, co potrebuje (dostava jeste olej lososovy a micromieneral a pangamin - ten musim koupit, predevcirem dosel), ale zase buh vi, jestli granule zrat bude a navic to fakt delat nechci... nejake rady a porady? jak ho donutit to zrat, jestli mu neco nepridavat - premyslim ze mu do vody zacnu davat obcas trosku hroznoveho cukru at ma aspon kde brat energii...
    THEIA
    THEIA --- ---
    SRUBKA: diky za info, tak asi vyskusam aj tie modre morske:)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    THEIA: Jj, já tam před týdnem koupila ty celé makrely a v pohodě.
    THEIA
    THEIA --- ---
    kupujete niekto na becresu tie cele makrely a morske ryby? pridu mi podozrivo levne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam