• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    NICKIE: v který části plodu ty štětinky sou? bubáka dávam pryč, takže má jen tu dužinu a vnitřek
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FIFAJZ: jj to si dá občas taky

    NICKIE
    NICKIE --- ---
    PETRA_CHATEAU: ja jsem slysela, ze sipky maj stetinky co se zabodavaj a narusujou sliznici..i jako caj by se to melo pry cedit pres platynko..
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PETRA_CHATEAU: A zeli kysany by ti nezrala? Se sipkama zkusenost nemam.

    SNELA: Pangamina beru od Dromy - pangamin plus pro kone, baleni ma 3500 tablet, takze vydrzi pomerne dlouho a cena nejak ctyri stovky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STHENO: protože coby malé kočkovité šelmy mají jiný metabolismus a jiné potravní zvyky, než pes? Kočka loví malou kořist, kterou ihned konzumuje, proto vyžaduje potravu čerstvou a v menších množstvích vícekrát denně.
    STHENO
    STHENO --- ---
    teda skor je otazka - preco maju zrat viackrat denne?
    STHENO
    STHENO --- ---
    CAMELLA: to pocujem prvykrat. ako je to mozne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: kočky by měly žrát víckrát denně než psi, tak mu to spíš rozděluj do 3-5 dávek..
    ELLIS
    ELLIS --- ---
    Ahoj, kdyby mel nekdo zajem, tak nabizim novy, neotevreny baleni MicroMineralu od Barona. 150g, datum spotreby 7/2015. Nejlepe osobne v Praze nebo ČB.
    Mam ho zasoby, tak se mi to tu zbytecne vali..za 250Kc
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    a já se můžu pochlubit - už barfujeme s kočičákem - vepřový žaludky mu chutnaj, zeleninu taky zblajzne:) akorát včera dostal docela velkou porci, tak měl pak panděro jak starej dědek:)
    IF_
    IF_ --- ---
    SNELA: Zoo ve dvoře, já dávám hlavně roboran a pangamin, oboje tam kupuju asi za 4 pětky balení.
    STHENO
    STHENO --- ---
    PETRA_CHATEAU: ja myslim, ze to staci.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    mam taky dotaz, dávam teď lole šípky, protože maj hodně céčka, ale nemam nejmenší tušení, kolik toho do ní mam ládovat, aby to mělo smysl. zatim jí do každýho krmení dávam tak dva
    SNELA
    SNELA --- ---
    Aby řeč nestála, jaký dáváte doplňky k barfu?

    Momentálně potřebuju dokoupit kvasnice a chci koupit Roboran, poraďte mi jakej druh roboranu a případně, kde v Praze i s kvasnicema koupit za dobrou cenu?

    Používáte někdo mořský řasy?
    STHENO
    STHENO --- ---
    ouki. :) nie je zac a myslim,z e je to dobre rozhodnutie! :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    super, díky za rady:) ještě sem si našla článek na Baronovi, tak se na něj kouknu a začnem:)
    STHENO
    STHENO --- ---
    pisem jak dement, ale obsah si snad vytiahnes. :D

    krmna davka? vychadzala som z krmnej davky pre psov, ale spocitala som vsetko dohromady (teda u psa to mas rozdelene potom dalej na maso, kosti a prilohy), u kocura som to dalej nerozpocitavala - len som vypocitala, kolko by mal zrat cca 4-kilovy pes dohromady denne a vyslo mi tych cca 80 gramov.
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: hele, ja som zacala s kocurom barfovat po tom, co zacal mat problemy s mocovym mechurom. vet mi sice odporucal a predal Hillsky priamo urcene na mocak, ale po jedom rozhovore s kamoskou mi doslo, ze prave granule mozu robit tolko mackam zle na oblicky a na mocak, na co su chulostive. Preco? pretoze ked sa zivia v prirode mysami a podobnou havedou, tak prave v tom mase prijimaju vela vody a tak nepotrebuju tolko pit cistej vody. maju prirodzene hustu moc. lenze ked zeru granule, ktore su suche, tak neprijimaju v nich vodu a tu musia doplnat vo forme "obycajnej" vody, ktoru chlipu neustale. To im rozhodi cely system a po par rokoch maju "zarobene" na pekne problemy.

    dovtedy mi to nedoslo, ale logiku v tom vidim. takze som si povedala, ze to skusim riesit BARFom rovnako, ako u svojich psov. Nikde som sice nenasla nejake navody, ako takto krmit macku, ale vychadzam z toho, ze psi potrebuju viac takych tych "doplnkov" a macka je proste masozrava selma stale. uz aj v granuliach maju obvykle o dost vyssi podiel masa ako psi. takze som na to sla po svojom, ako som ti popisala a odvtedy (su to cca 2 roky), musim zaklopat, ziadne problemy kocur nemal. Srst ma dobru, dokonca sa mi zda lepsia ako predtym, vyzera spokojny a aj ked sa mu do masa zozaciatku nechcelo, teraz basti vsetko, co mu do misky nahadzem.

    Inak pozor s vemienkami - tie asi chutia aj koli mliecnemuobsahu, ale su tucne a pokial mas kocura doma, tak by ti mohol z toho dost priberat. sic davam tiez vemeno, ale len obcas - prave koli tomu, ze moj kocur je kastrovany a lenivy. :D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: mhm mhm.. a jak se vypočítává krmná dávka pro kocoura? nebo jsou nějaký stárnky?

    a ještě zmyjka barfuje s kočkama?
    STHENO
    STHENO --- ---
    STHENO: cas to nezabera skoro ziaden, lebo proste rozmrazim maso pre psov a z toho dostava kocur tiez svoju davku. krmim ho len raz denne, takze vecer vsetci dostanu misku masa a su spokojni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam