• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Já dávám kočce prostě totéž co psům (mám malé psy tak nemusím řešit velikost kostí - kočka obvykle sežere to co psi) a nestěžuje si, akorát teda barf nebarf má zubní kámen na jedné straně držky - asi žvýká jenom jednou stranou nebo co. Jinak jí to ani nemíchám sólo, ta trocha zeleniny navíc jí neuškodí a je domácí, takže to, že z toho má míň energie než kdyby měla víc masa na krmnou dávku, jí neva.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    STHENO: ja si rikal aby pak ten pes nemel treba moc suchy bobky, jasne moc nad tim premyslim je to preci pes a ten stravi co mu dam :D Ok, tak to zkusim. Psisko to urcite oceni...dneska kdyz jsem mu daval tvaroh s jablkem a bananem tak mu tak tekly sliny ze sem myslel ze mi kape vodovodni kohoutek, jak to pleskalo o zem :D
    STHENO
    STHENO --- ---
    JAYBEE: ked som bola nedavno na Sk, pomahala som znamym zbierat v zahrade jabka. z jedneho stromu ich mali len cisto na odstavnenie (a davali to robit niekde v nejakom podniku - vo velkom odstavnovaci). tak som sa pytala, co robia s tym zbytkom. vraj to vyhadzuju. Takze som dostala pytel polosuchej lisovanej jablcnej drte a normalne to davam psom na jedenie spolu s mliecnymi vyrobkami alebo olejom a podobne. uplne suche im to nedavam, ale nevidim dovod, preco by to nemohli, dokonca myslim,z e v tom je stale dost zivin.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Zdar, davate nekdo psovi ovoce a zeleninu po odstavneni z odstavnovace? Je fakt ze prevaznou vetsiny enzymu odeberu odstavnenim ale precijen je skoda zbytek vyhazovat. Le jedna se o odpad z snekoveho odstavnovace takze je uz dost suchy, tak nevim. Myslim ze tu driv uz nekdo neco psal ale nejak jsem to nedohledal.
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    NICKIE: Co já vim, tak brambory psovi nedávej, špatně je tráví a hrozí zdravotní riziko.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FIFAJZ: v tech usich mel nejaky kvasinky ci co..proste nic neobvyklyho, jen premnozenyho...cetla jsem ten clanek o alergiich na baronovi a celkem presne mi to tam sedi... tak bych rada nasla nekoho, kdo treba prosel tu jejich kuru, protoze je to dost drahy..
    dokonce veterinar me pobizi, at zkousim barfovat, ze potrebuje nekoho pokusnyho a ze neveri ze se neco zlepsi, tak hledam nekoho znalejsiho, kdo uz si tim prosel:]
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    LOVETHIEF: no jako uplne to nezmizelo ani s tema Taste of the Wild...pravda nebylo to uplne sileny, jako po nekterejch kurecich, ale bylo to tam porad... pak jsem vlastne mela Lukullus a taky se vratily ty usi... matne pamatuju, ze poprve ty usi zacly, protoze tam mel osinu z rybniku.. a od ty doby se to opakuje v mesicnich periodach leky neleky...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CAMELLA: Kdyz to je prave to, ze ona citliva nebyla, bezne se rachala.. A i ostatnim vodomilkam se v usich nerypam, necistim - ze 4 fen v rozmezi 12 let tim trpi jen ona. U ni to tenkrat melo rychly spad a prave pred haranim se to vracelo, ne samo v takovy mire - ale nejaky kvasinky i bez koupani, ryze hormonalne vyvolany procesem harani a tudiz oslabeny organismus. Dneska to resim "nasucho", pri prvnim projevu, zadny "mokry" cisteni.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIFAJZ: ono v podstatě jakékoliv namočení uší je u citlivějších psů problematické, proto taky by se takovým psům měly uši po každém koupání preventivně vyčistit něčím typu otifree
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CAMELLA: No koukam po netu, ze mas recht. :)
    Cili plachtaky a zadelano na zaneticek, kvasinky a pak asi teda i kontakt s kockama volne zijicima - si ted vzpominam zpetne. Proste mela potvrzen usni svrab a vet tenkrat tvrdil, ze to mohla mit i z ty sipky do puskvorce bahenniho. Vic jsem to tenkrat nezkoumala. :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    NICKIE: a kdyz jsi zkousela ty Taste of the wild, tak to bylo taky spatny? Protoze ty obiloviny neobsahujou, cili ani lepek....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIFAJZ: svrab z rybníka opravdu chytit nemohla, ale to je jedno :)))
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: A z z tech usi mel branej ster? Co tam vlastne presne ma? Cuba chytla z rybnika pred x lety svrab, sla ke dnu jak potapka, neodhadla vysku skoku - a prave od ty doby ji zacly ty chronicky problemy s usiskama pred haranim, mela tam narusenou mikrofloru. A potvrzeno sterem, vyreseno pak Advantixem. Nicmene ji tam rady pri hormonalnich bourich buji kvasinky. Ale tohle chce vsechno vet ster a potvrzeni diagnozy.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FIFAJZ: no jo..to pecivo no..jenze pani z pekarny na nas kazdej den mava uz z dalky houskou tak to bude tezky..holt budem chodit jinudy.. jinak vyrazku ma uz tak rok a pul... bylo to uz lepsi, ale i horsi..vedu si tabulky celou tu dobu o vsech moznejch vyzkousenejch granulich a obdobich a myslim, ze to souvisi s tou stravou a taky uz je to teda vykusovaci navyk.. uz to bylo pres leto lepsi, tak jsem to neresila, ale jak jsem ted presla na BARF, zase to vylitlo... usi se taky opakuji kazdy mesic uz tak dva roky, jen jsem si to dlouho nespojovala s alergii... posledni zanet jsem byla v laboratori na sterech a lecila kortikoidy...je to tak mesic a pul zpatky no..takze standartni doba, kdy se to navraci..
    myslite, ze ty usi muzou odeznit samy bez preleceni kdyz vyloucim alergen? ma je smradlavy a hodne mazu kazdej den, ale jeste neklepe hystericky hlavou..
    nezkousel nekdo ty pripravky na usi od cdvetu?
    a nebo jeste jinak, cdvet ma jako hlavni slozku na zanety propolis..mam ho doma od vcelare, nepridaval jste ho nekdo nekdy do krmeni?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    BIGG23: Kočka i pes to normálně dlabou bez problémů, žádnej zádrhel nikdy nebyl již 6let
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: No to pecivo bych vyloucila z jidelnicku uplne, ne jen cerstvy housky, ale i testoviny apod. Treba alergie na lepek?
    Az bude pes tak dva, tri tydny krmen stejne jako doted, ale bez peciva a bude se stejne drbat, zacla bych s tou jednodruhovou dietou, jak psala camella.
    A jen podotek - cuba pred haranim dycky vypada nechutne - lupy, drbe se, lina ve velkym, driv i chronicky zanety v usich pravidelne pred haranim. Takze jednoznacne hormony ji premuzou. Tak jestli treba u vas to nemuze byt taky nejen potravinovou alergii, ale spis tak nejak brano v sirsim hledisku necim uplne jinym.

    NICKIE
    NICKIE --- ---
    CAMELLA: no ja to celou dobu zapisuju, planuju, rozepisuju menu na den..davala jsem skoro jen hovezi a nejaky to veprovy no.. pravda, dvakrat jsem musela dat kureci, a na to se mi alergie potvrdila.. nicmene jsem myslela, ze to bude jen to kureci a ukazalo se ze neni... jeste mam podezreni ze je to na housky..dostava je kazdy rano od pani v pekarne, tak vysadime pecivo a ted teda nevim s jakym masem je dobry zacit, aby mel vse co potrebuje.. cetla jsem, ze je dobre delat to v osmi az desetitydennich cyklech jen maso a brambory, ale prijde mi, ze by mu pak chybely ziviny
    zadnej jinej alergen snad doma nemame...vim ze je to beh na dlouhou trat, me trvalo 25 let, nez jsem se zbavila exemu, ale doufam, ze pes to zvladne driv..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NICKIE: určitě to bude složitější, dělala bych to tak, že budeš dávat jen jeden druh masa po delší dobu (třeba týden nebo 14 dní), plus tedy i dávat pozor na druhy zeleniny a doplnky a vylučovat. Zapisovat si někam co pes přesně dostava, aby ses mohla třeba se 14denním zpožděním podívat, co jedl...
    Možná nejjednodušší by bylo začít nejdřív krokem zpet ke granulím, ale jen ke spešl veterinární dietě (například royal analergenic), nechat ho na tom než se mu zahojí kůže i uši a pak až k tomu přidávat postupně jednotlivé druhy mas a pozorovat....
    Nicméně blbá zpráva pro tebe bude, že většina alergií je multifaktoriální, takže nebyvají jen ze žrádla, ale i na pyly, prach, lidská kůže, chlupy jiných domácích mazlíků, plísně...takže při dodržení hypoalergenní diety se třeba o něco zmírní projevy, ale uplně nezmizí. Plus fajn osvědčený doplněk pro alergiky je výtažek ze žampionů - Almykon, uplně neléčí, ale pomáhá projevy docela hezky zmírnit.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    VERCA_ZABA: jo tak to je tak podobný, tak to je v poho..někdy se tam taky zajedu podívat:)

    tak já mám ještě jednu otázku.. je tady někdo, kdo přešel na barf kvůli potravinový alergii? zatím barfuju asi měsíc..snažim sem podle tabulky z odkazu na nástěnce, ale pes už má zase zánět v obou uších i vyrážku... doufala jsem, že se to zlepší když nebudou granule, ale vidím, že budu muset začít vylučovat ..má s tím někdo zkušenost? nebo neexistuje už nějaký předepsaný program jak a čím krmit a postupně přidávat? plus teda aby to bylo finančně přijatelný a dostupný..
    STHENO
    STHENO --- ---
    ja aj tak chodim v poslednej dobe na Palmovku pre ten isty tovar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam