• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak já v tomhle teda upřednostňuju šlemový polívky - v případě psa z rejže, u lidí i jiné obiloviny klidně.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    INXS: hele, dyt to tady píšou.. normálně nakup krky/hřbety/stehna něco nebo prostě kus hovězího, přidej tam kus mrkve/zeleniny a vař to třeba dvě/tři hodiny, mezitím sbírej tu pěnu svrchu, pak zchladit a sebrat ty bílý kola z toho..
    a vůbec, máš doma kuchaře, tak at taky něco dělá:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: přesně tak - a zdaleka nejsi jediná :) Takže bych netvrdila, že vývar je nemastnej a dietní, ale naopak, pokud bych někomu na dietu doporučovala vývar, tak zdůrazním, že zchlazenej a sebrat tuk :)
    INXS
    INXS --- ---
    tak smecta a rejže s mrkvej asi zabrala, v noci ani káko, ale pes je zesláblej a je to na něm vidět

    poradíte mi tedy, jak na takovej správnej vývar, co ho postaví na nohy?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: jo, jenže kolik lidí z něj ten tuk sebere, žejo. Zrovna kuřecí vývar spousta lidí vyrobí tak, že vyvaří nejlíp hřbety i s kůží (protože sou přece na polívku) a pak tou mastnotou zalijou psovi třeba grancle a divěj se, že se zesere.

    JAYBEE: když je někdo alergik na nějakou složku potravy, tak na ni nepřestane bejt "zdravou stravou" alergickej - fígl je v tom, že barf by měl teoreticky usnadnit identifikaci alergenu a jeho vyloučení ze stravy - samozřejmě že dlouhodobě se dá uvažovat o tom, že strava bez různých konzervantů a barviv, v nezamořeném prostředí a pod. vede obecně ke snížení výskytu alergií a to nejen generačně, ale i u konkrétního jedince. Ale není zrovna dobrej nápad na to spolíhat.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA:
    ZUZKAOU: tak tohle už chápu.. to mě nenapadlo.. páč já mám od babičky zažito, že do vývaru mastný oka prostě patří, páč pak to nemá takovej šmak:)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA: Heled s tim medem...si tak rikam, ze svyho psa krmim barfem proto aby prave takove problemy jako jsou alergie nemel. Nejak mi tedy nesedi co pises. Pokud je pes spravne zivenej tak prece zadny takovy problemy nema...je to jako u cloveka u kteryho alergii vylecis zdravou stravou. Jen tak mimochodem.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZMYJKA: vývar jsou bílkoviny, želatina a minerály. Zejména pokud se vaří s trochou něčeho kyselého, které do toho dostane i vápník. PO noci v ledniče se dá udělat zcela netučný, protože jaksi tuk vyplave napovrch a ztuhne.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ale prd, správně udělaný vývar je výluh těch nejlepších a nejstravitelnějších bílkovin, nikoliv tuků. Jen je potřeba ten vývar udělat z kvalitních surovin, schladit a sebrat tuk z vrchu. Pak je v pohodě.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: asi tak - vývar jsou v podstatě tuky z masa. To už je lepší tam pro chuť dát stopové množství libového - a dává se tam hlavně proto, že řada psů prostě suchou rejži odmítne a trocha libového masa po dni hladovky obvykle problém nezpůsobí, pokud samozřejmě není příčinou průjmu něco vážnějšího. Ono totéž platí i u mrkve - u méně vážných průjmů klidně, u vážnějších bych možná volila spíš nějakou ze speciálních past (tuším calopet se dává), pokud by pes nechtěl žrát rozvařenou suchou rejži bez čehokoliv.

    BIGG23: Med je riskantní záležitost - může pomoct (energie, tu a tam je nějaký pes na sladké), ale taky uškodit - je to poměrně silný alergen a pokud člověk nemá jistotu, že zrovna jeho pes není na včelí produkty alergický, měl by být opatrný.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    BIGG23: veterinar mi mrkev poradil vynechat na tu srajdu
    kamoska dava cubine na prujem rozmackany piskoty s bananem. No, ja nikdy teda odvahu todle na Cookie vyzkouset nemela, ikdyz verim, ze by mi ukousla ruce az u ramen. Ale prej to pomaha...
    Ovsem na urputnej nekolikadenni prujem bych to nezkousela, ani nic samodomo bych nevymejslela a sla na veterinu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    proč né maso když to chceš zalejvat vývarem (rozumněj tučnou vodou z masa?)
    a med je k čemu? to sem ještě neslyšela..:)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    ZMYJKA: rozvařenou rýži i s vodou, ve který ji uvaříš, do toho zeleninu ( mrkev) a pomáhá taky , když to zakápneš medem. Maso bych nedával. Možná zalil trochou vývaru.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: jj, a něco málo tam má, u stoliček, ale nic dramatického.
    IF_
    IF_ --- ---
    Ten smrad muze byt i z mezizubnich prostoru,tam ses na kamen koukala?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mně se třeba čuba zesírá po kuřecích hřbetech s kůží - asi je to na ni moc tučný.

    Chtěla jsem se zeptat - máte tady někdo na barfu fousatějšího psa? Nechala jsem čubě narůst fousy a smrdí jí docela z tlamy (už tak dva měsíce), ale nevím, jestli to má souvislost - měla hodně zkaženou jednu stoličku - tu jsme vytrhli (cca před měsícem - ta čuba je fakt zlato, už druhej trhanej zub a bez narkózy, držela), viditelnej zubní kámen prakticky nemá (jenom v mezizubí trochu), do žrádla dostává nějaké mořské řasy co maj tvorbu zubního kamene omezit... a stejně jí páchne z tlamy - je to cítit trochu jako krev. Mladý žere totéž a z tlamu mu nesmrdí - ale zas on je žužlal a pravidelně a rád žužlá kosti z buvolí kůže.

    Tak nevím. Je to věkem (bude jí 12), fouskama (nepřijde mi, že by jí smrděly přímo ty fousky, pravidelně jí je češu, ale třeba nějak zhoršujou větrání?)? nebo se mám obávat třeba problémů s ledvinama (ten lehce nasládlý pach krve se tuším u ledvinářů objevuje)? Ale zas jinak se tváří naprosto v pohodě...

    Na vyšetření moči zas tak za dva měsíce půjdem, chodíme teď už každý rok, tak jestli to nemám uspíšit...
    INXS
    INXS --- ---
    mno ale byli jsme na víkend u rodičů, takže bůh ví co tam dostal :/
    jinak ano axa vetamix
    SNELA
    SNELA --- ---
    INXS: a vy krmíte vetamixem? někde na fejsbuku jsem viděla příspěvek nějaký ženský co bere z vetamixu a psala, že byla nějaká vadná dávka a že se jí psi šíleně zes*li.. a že tam měli jakoby hlen.. tak jen kdyby to mělo nějakou souvislost
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: jo, já si taky nestěžuju :) Jak všichni řešej, že jim kočky nežerou to nebo ono, tak ty naše bestie jsou na brafu jak luxy - co se dá do misky, to vycucnou :D Jediný, nad čím se mi kočka ofrnila bylo, když jsem jim do toho jednou v zimě nakapala echinaceu - psi to žrali, ale kočce to asi smrdělo :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: hlavně to trochu rozvař (a kuřecí jenom libový prsa a pro začátek ne moc).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam