• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    VERCA_ZABA: a kolik vazi? Bibi 6. Ted jsem ji navazila na veceri trosku vetsi porci, at je na tech 160 gramech. Nechavam to stat na lince a holky se od ni nehnou a furt na me hazej vyznamny pohledy. To me ba :-))

    FIFAJZ: uz jsem snidani na sobotu dala do mrazaku
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LOVETHIEF: Ted uz to zkrm, ja teda porcuju zmrzly sisky masa pomerne jednoduse, nariznu/naseknu a jebnu s tim o schod. Co potrebuju, dam rozmrazit, zbytek vratim do mrazaku v pytliku. Lepsi, nez to nechat povolovat, nebo nechavat pak tri dny v lednicce.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOVETHIEF: to jeho taky:)) zere tak 120g denne no:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IM_MORTAL: presne to me taky napadlo
    hm, ze bych teda to, co uz mam skoro den rozmrzly, soupla zpatky?
    Chudaci holky, ty to mozna zpocatku odskacou, nez vychytam ten spravnej system...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ZMYJKA: chápu to teda dobře, že to co nám matky vštěpujou u jídla pro lidi - když už to rozmrazíš, tak už to znovu nezamražuj, pro psy neplatí?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Nám v lednici i tři, ale obvykle to dělám tak, že rozmrazím, namíchám (zeleninu, maso, olej), nechám porci na den a zbytek zmrazím do pytlíků s krmením na den a pak vyndávám rozmrznout - když zapomenu, rozmrazím v mikrovlnce. Vitamíny a doplňky přidávám těsně před krmením. A už druhý rok v pohodě.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PETRA_CHATEAU: nam teda vydrzi max.dva dny, pak uz bych jim to fakt nedavala, smradu jak v hradu..., ale jsem precitlivela
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: 3 dny to vydrží


    HYSTERIA: asi tak, loliny miska nebývá moc estetická .)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HYSTERIA: jojo, ve psim pripade se nastesti neji ocima :-D skoda, ze se nedal vyfotit ten puch! :-D

    VERCA_ZABA: tak ona ji jeste ceka vecere samozrejme ;-)

    coz me privadi na otazku, jestli vydrzi rozmrazena smes v lednici i treba tri dny? protoze tu kilovku asi behem zitrka neskrmim. A fakt nepoznam, jestli to je zkazeny, protoze to smrdi uz ted :-D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOVETHIEF: coze? 80g zere nas kocour:)))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LOVETHIEF: konečně taky fotka Barfu tak jak to v reálu vypadá! To člověk pořád kouká na ty nazdobené misky hrající všema barvama a pak se koukne na to co připravil on a má z toho pomalu trauma :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: neee, nejsou, to jen jak jsou bliz k fotaku ;-) Cookie mela 120g a Bibi ale 70g masa
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LOVETHIEF: ty misky vypadaj obrovský pro takový malý lištičky
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Zdravim, tak uz jsme dneska konecne taky zacali!
    Holky uz na vsecky micromineraly, syrovou zeleninu a ovoce, seminka a ruzny oleje zvykly jsou davno, maso jsem jim varivala taky kratce... tak snad to bude bez problemu. Jejich prvni jidlo.

    ryba s drstkama a hovezim, celozrnny kolinka (testoviny delaj Cookie moc dobre na zaludek, zatim se mi je nechce z jidelnicku vyrazovat), cervena cerstva paprika, pupalkovy olej a micromineral
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    já jsem ted objevila takový mini obchůdek (spíš takovou boudičku) v Kunraticích (za Volhou), nejedná o obchod (Maso pro psy- Kunratice), ale o jiný obchůdek, kde paní prodává jen KUSOVÉ maso pro psy (hovězí, věpřové, někdy i kuřecí, to je ale myslím trochu dražší, pak držky, ryby (taky kusové), vnitřnosti, cca 30 Kč za kg a cena hovězího a vepřového je 50 Kč za kilo!!!

    Kusové už nekupuju nikde jinde, mají otevřeno od 14:00 do 19:00 hodin kromě víkendu a pondělí, takže se tam dá dojet i po práci...., kdyby jste někdo měl zájem o kontakt, ráda ho sem hodím...., myslím, že jsem levnější nenašla asi nikde, většinou se kusové hovězí pohybuje kolem 70 Kč a výš..., i na netu, tak jen, že mě to hodně překvapilo, jen co je trochu nevýhoda, tak že to prodává po cca 2-3 kg kusech, tak je třeba mít větší mrazák a naporcovat si to.., ale já jsem spokojená, protože mletý mi Amir skoro nežere a kusové je prostě kusové:))
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    Moc děkuju:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Já dávám lososák a alavis na klouby (sportujem) a střídám různé komplexní doplňky, někdy micromineral od Barona, někdy bylinky, někdy něco jinýho, někdy jenom pangamin - v zimě obvykle víc, v létě míň. Kelpu proti zubnímu kameni když ji zrovna koupím taky, ale zabírá to spíš kočce než psům. Zrní jakéhokoliv typu sem nedávala, teď kvůli mladýho análním žlázkám (aby měl větší bobky) přidávám namočenou pohanku, vařenou rýži, vařený brambor. Vepřové dávám jenom vařené a málo, je dost tučné. Kosti jim taky po chvíli beru - oni velké nesežerou, ale zato mi je zastýlaj do postele :D Takže je dostanou na chvíli na hraní a pak je zabavím. Semínka a oříšky výjimečně, když se něco vyskytne, občas jogurty, tvaroh, vajíčka taky jenom tu a tam...
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IM_MORTAL: z doplňků dávám pangamin, losos. olej, roboran a kelpu- řasa, která by měla zabraňovat usazování zubního kamene. věpřový sem tam dam, ale ne moc, lola ho sice tráví v pohodě, ale má tendenci válcovatět, takže jedem spíš míň tučný maso. sem tam dostane něco slanýho, jakože kus něčeho mýho, takže jí sůl nepřidávám. neměl by eště cibuli, syrový brambory, nic jinýho si teď nevybavim, dávam hlavně lokální plodiny- kořenovku, jablka, něco listovýho.
    jak píšeš s kostí- na chvíli dát a pak sebrat- občas to dělam, protože lola je prcek a nedožer, navíc je naučená, že jí můžu sahat do jídla
    semínka dávám někdy lněný, ale je potřeba je trochu rozbít nebo udělat sliz, jinak psem jen projdou
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Doplnky nedavam, krom pangaminu a phytovet mobility pro starsi feny (bylinky). Pamlsky střídám, od pidikousku piskotu pres kousky tvrdeho syru ci parku, varena kureci srdce, zaludky - pes se par kouskama parku ci syra urcite neotravi. Veprovy davam bezne, co odpadne od prkynka u masa pro lidi, pro psy je dost tucny, tak vetsinou koupim u reznika hlavu a uvarim, oberu, je z toho vybornej sulc pro psiska. Obri kosti je treba hlidat a davat hlodat jen na chvili, aby se ti pes neucpal, hola kost je jen doplnek stravy, ne porce. Takova hola, nemasita kost by mela byt vzdy doplnena o maso - ideal vnitrnosti - drstky, jatra. Vlocky davam obcas do mletiny hoveziho s drobama, nespareny. Zeleninu pres den, samy se bud napasou nebo dostanou list zeli, mrkev, kedluben - vyhoda, ze to milujou. Vse zalezi na traveni tvyho psa, co snese a co ne.
    Ja nechavala ted pred operaci delat biochemii krve nejstarsi fene (bude ji 10), od mala je na mase, pres dovolenou nebo kdyz zapomenu maso rozmrazit, tak granule coby nouzovka - a krevni obraz mela ukazkovy. :)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    tak už definitivně víme, že budeme barfovat - tak pár dotazů - jak je to s doplňkama stravy? je něco co je nutný používat? nebo resp. kromě syrovýho masa, zeleniny atd. co ještě dáváte? v knize sem se dočetla že pokud pes nedostává kupovaný pamlsky tak je třeba mu i tak jednou do tejdne dát tak špetku sol ido jídla, kvůli minerálům. všude se mluvích o nějakejch olejích, kelpě (?)...kromě vína je nějaký ovoce/zelenina co by pes vyloženě nesměl? jak se tváříte na vepřový kosti/odřezky/maso/vnitřnosti? co když pes dostane obří kost (stehení hovězí třeba) - má to "na chuť" (na chvíli mu to dát a pak sebrat) nebo to mám brát jako porci (samozřejmě ne celou tu kost:D)? a dáváte vločky nebo nějaký semínka, oříšky, rejži? ufff, určitě si ještě na něco časem vzpomenu:D díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam