• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dobre a nekdo neco jinyho, ke komu bych se mohla prifarit s objednavkou tak za 1200 baj vocko?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Objednava nekdo z Prazskych Falco?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    THEIA: Nemas zac, ona i jeho kniha stoji za precteni. Pan doktor Stourac je opravdu zlaty clovek, kdysi jsem s nim diskutovala prirodni stravu feny s osteosarkomem, dal mi nekolik dobrych tipu (byt u feny nesla diagnoza zvratit, alespon mela to nej do poslednich dnu pred uspanim). Verim, ze nejake figle poradi i vam, kor u dogy, at se dari. :)
    THEIA
    THEIA --- ---
    FIFAJZ: moc dakujem za rady! Hned som urobila na richbarf nakup mastneho a pripravila oblude odpoledni svacinku:) MVDr.Stourac je zda sa ojedinele zazracna kombinacia, skoda ze neni v prahe, takeho veterinara by som hned brala.
    Inak kompletne vysetrenia absolvovala uz za mlada a liecili sme ju z viacerych neduhov, pred 3r pred kastraci presla seriou kompletnych vysetreni, pravidelne delame rozbor stolice aj krvy a stale vsetko ok, zda sa ze po zdravotnej stranke by mala byt uz v poriadku.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    THEIA: Urcite, pridala bych do krmeni vic tucnyho, hovezi prorostly, vemeno nebo (pokud by se neposrajdila) i lzici sadla, skvarky, ovarit veprovy hlavy a obrat kuze (sulc pak pridavat do zradla), nebo dat veprovy kuze i samotny. A 800g denne na dogu mi prijde nic moc, zkusila bych pridat i na hmostnosti krmeni, zavest treba snidani vydatnejsi. Plus koupit Pangamin, ten podpori traveni i chut k jidlu. A kolik % mastnejsiho sedne fene - tot otazka, musis to vyzkouset.
    Jo a jestli byla chudak za mlada podvyzivena, tak udelat nejaky veterinarni vysetreni, jestli ma v poradku traveni, nema ve strevech breberky. Muzes taky zkusit napsat do maila nebo do poradnyMVDr Štouračovi , odbornik na dogy, fanda prirodni stravy pro psy.
    THEIA
    THEIA --- ---
    Tak ja mam presne opacny problem:) Prosim, mate nejake tipy ako efektivne ale zdravo vykrmit dospelu nemecku dogu? Sme na BARFu uz asi 3 roky, je v super kondici, krasna srst, je pekne osvalena, ma chut k jidlu, je vesela, ale ta vaha je proste hrozna- vcera som ju vazila u veterinara a ma len 43kg. Nechcem ziaden extrem, je proste holt atletickejsia, ale chcem ju aspon trochu vykrmit na zimu aby jej necouhali zebra..
    Bude mat 5 rokov, vobec neni v zatezi, jedina jej denna aktivita je nespustit ma z oci a vsade prenasledovat:) S vahou bojujeme uz od malicka, nasli ju dolamanu a podvyzivenu v lese, ked sme si ju brali z utulku v 6mes vazila len asi 20kg.
    Krmim inak asi klasicky, snazim sa aby priblizne jednou tydne mala ryby, jednou neprane drstky a inak kombinujem hlavne hovezi, teleci, veprove+ kureci/kruti krky, skelety, stale ma nejake morkove kosti, lopatky a zebra na ohryzanie..Denne dostava tak 800g masa, 100g droby+ mix zeleniny a ovocia podla sezony, obcas tvaroh, vajicko, z doplnkov sezonne pridavam kvasnice, olej z trescich jater/lososovy, drcene sipky, spirulinu, na klouby pravidelne namlete slavky, obcas k nim este pridam kolagen. Veterinar samozrejme doporucoval pridat testoviny, vlocky a tak, s argumentom ze ju krmim proste moc zdrave a je potrebne pridat trochu "fast foodu" do jej jidelnicku. Chcela by som sa ale radsej drzat prirodzenejsiej stravy, navyse jej psenice v granuliach fakt nesvedcila. Co syrove sadlo, vemeno, pripadne med? Kolko % moze tvorit takato mastnejsia zlozka, aby som neriskovala prujem? Pripadne ake doplnky v tomto pripade pridavat?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    jsme teda neco pres dva tydny na mase a... ehm... obe uz pribraly skoro po pul kilech
    to jen jak jim fakt chutna :-D ale maj smulu, budou dostavat ne 3, ale 2%, pasiky z nich mit nechci
    INXS
    INXS --- ---
    Parada a to ;)
    INXS
    INXS --- ---
    Nadchla me ta susena zelenina vod barona parafa bez prace a jak je to na jemno tak ti bonas slupne ne jako kdyz to pracne krajim/strouham a von s tim pak pofluse celou mistnost
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak mi dnes na Arbesaku zas "vnutili" pytel kurecich kosti zadara a jeste tam meli dve prepravky:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SNELA: dá se sušit i v mikrovlnce nouzově, sem teď zjistila :) Na nízký stupeň cca 25 minut a malé kostičku jsou suché a úplně doschnou v lednici v papírovém pytlíku.

    Jinak jako míň hodnotné pamlsky taky dávám granule - obvykle kvalitní štěněcí nebo kočičí, ty jim jedou :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: tak ty máš taky velký psy, malí hafani obvykle krky koušou :) (i když jsou výjimky) - třeba moji pudlouni často dostávaj krk k žrádlu jako doplněk a zvládaj to v pohodě. Ale jenom krky jako dávku nedávám, to zas ne.

    LOVETHIEF: akorát u kopřiv bacha - mně po nich třeba mladej bleje. Zato zelí mu jede i bez masa :) A míchat nemusíš, rozhodně ne do jedné krmné dávky nebo v jednom dni a i týden se dá v pohodě krmit tímtéž, i když to už třeba já nedělám, neb mám možnost vyndat pokaždé na den jiné maso a hafanům to vyhovuje a když jim něco trochu nesedne, tak to druhej den srovná jiné krmení.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    SNELA: Musím opět doporučit http://www.caskrmeni.cz/ Taky používám jako odměny převážně sušené maso a kupuju právě tady (krájím doma na kostičky cca 1x1x1 cm). Teď mají dokonce akci na vepřové sušené plíce (1 kg za 150). Právě sušené plíce kupuju nejvíc, jsou lehký, měkoučký, psiska je mají hned spolknutý (a dobře se krájí).
    Kromě sušenýho masa používám (z těch dlouhotrvajících pamlsků) i všemožný granule (naše psiska jsou žravci - i obyčejné granule vnímají jako odměnu).
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SNELA: v sušičce
    SNELA
    SNELA --- ---
    Petra: jasný, zkusim po něčem juknout, myslim ze jsem jednou narazila na suseny za luxusni cenu. A sušiš v sušičce nebo v troubě?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SNELA: a jo vidiš, ty máš vlastně víc velkých psů. já sem zvyklá na to, že mam jednoho malýho, to je pak něco jinýho. když sušim sama, tak hovězí srdce, játra, když sou v akci kuřecí řízky, usušim i ty. včera sem byla na chodově v obchodě spokojený pes a koupila sem let´s bite od brita- 275g za 145 kč, ale je pravda, že to sou pro lolu pamsky na dva týdny při každodenním klikr tréninku
    SNELA
    SNELA --- ---
    Petra a dáš tip, který kupuješ ? Oni těch piškotů sežerou fakt hodně, takže aby nás to maso nezrujnovalo :D
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SNELA: sušený maso- buď kupuju, nebo sušim doma. pekla sem i "sušenky", byly dobrý, ale trochu se rozpadaly. umixovaný kuřecí jítra s vločkama a stouhanou mrkví, rozetřít na plech, upéct, nakrájet. pár dní to vydrželo, zbytek sem měla v mrazáku
    SNELA
    SNELA --- ---
    Chtěla bych se poradit ohledně pamlsků. Pamlskuju celkem dost, máme takovej ranní a příchodovej rituál, jenže dávám piškoty a chtěla bych je omezit (hlavně kvůli tomu složení) jenže máme doma pixlu a vždycky sáhnu a rozdám. Klidně bych si něco doma upekla, ale aby to nějak vydrželo a nekazilo se tak rychle, máte nějakej tip? (horší je, že pes moc psí krekry nechce). Zkoušel jste třeba někdo péct piškoty ? Nebo jak to děláte s pamlskama vy? Díky za rady :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    Mikeyla, kde je prosím ten obchod v kunraticích? jukli by jsme se
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam