• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIKEYLA: daj se koupit kvasnice i praskovy ;)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: me pomohlo zmenit maso na kusove.., vnitrnosti sparovat..a delat mu z toho proste vetsi bastu, ale je pravda, ze nekdy nezabralo ani to.., ty kvasnice by mohly zabrat, ale treba Amirkovi jsem je musela drtit na prasek, jinak.mi je vyflusal ven vejlupek jeden
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: me pomohlo zmenit maso na kusove.., vnitrnosti sparovat..a delat mu z toho proste vetsi bastu, ale je pravda, ze nekdy nezabralo ani to.., ty kvasnice by mohly zabrat, ale treba Amirkovi jsem je musela drtit na prasek, jinak.mi je vyflusal ven vejlupek jeden
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    kdyby lola nežrala, znamená to jedinou věc- že je mrtvá .)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    VERCA_ZABA: jojo, parkrat do tydne jim je pridavam vsem

    LALOBA: tak nam doma, ac po kastraci, ale to je jina pohadka, fenule harala. Ale on to jeste tak moc neresil a neresi, je to furt stene. Sice po sobe vsichni tri sem tam houpou, ale jenom v ramci hry.
    Chovatelka o nem rika, ze to byl vzdycky "slow eater", ale ona ma i trosku vetsi smecku, nenazranou k tomu, kdezto holky mu do misky nelezou, jenom ji hypnotizujou, takze ho to nijak nehecuje.
    Az si koupim spunty do usi, abych neslysela to jeho ukrutny skuceni v brise z hladu, a az mi prestane vadit, ze z hladu bleje, tak ho necham vyhladovet ;-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    U mojeho bělouše to je vždycky jasný, jak se v tom začne rochňat, tak tu někde něco hárá. :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jako je to možný.. ale zase arnošt od tý doby, co přišel o panictví ty feny zvládá mnohem lépe si myslím
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    ehm...me jen tak napadlo - nemuze byt pricina nenadale nezravosti psu (nemyslim teda Amira, ktery bude asi zvlastni pripad :) treba v tom, ze sousedum hara fena? :D Touhle dobou hara kde jaka...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LOVETHIEF: a ty kvasnice jsi nezkoušela?
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    LOVETHIEF: mu zkus nedat tejden nazrat niceho a uvidis jak bude vdecnej za jidlo :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Darby je taky cim dal tim horsi. Priznam se, ze ho proste krmim z ruky, strkam mu to pred cumak tak dlouho, az to sezere, protoze jinak by nezral nic. Jeste jakstaks sezere kureci a hovezi, k jinymu masu si neprijde ani cuchnout. Uz ani ty drsky zamichany do porce masa na nej tak nezabira.
    Furt se uklidnuju tim, ze Cookie byla naprosto stejna a jak se krasne rozezrala, kdyz dospela... Ale kdyz vidim pripad Amirka... tak jdou na me mrakoty, ze ho budu dalsich treba patnact let krmit dvakrat denne jako mimino :-D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA: zkusím, díky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: pivovarské kvasnice nebo jiný zdroj béček?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nám teda arnošt taky nějak trpí poslední dobou nechutenstvím - vemeno moc nechce, meltý hovězí nechce, držky jak kdy, srdce odmítá uplně, vnitřnosti taky.. nemít ty nenažraný kočky, který mu chtěj tu misku vyluxovat, tak asi nežere nic..
    nějak nevím , čím mu ted tu chut spravit? někdo nápad?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    FIFAJZ: nemá právě, ale chystám se mu je udělat, až budeme nějak trošku při penězích..., každopádně poslední cca rok jsem přešla na kvalitnější maso (mletý mi nežral- (teď jí převážně hovězí kusové) a už mu nemusím dávat tolik (přestala jsem vážit a teď jsem si i uvědomila, že jsem napsala kravinu, nedávám mu 1 kg, ale 3/4 kg, kilový štangle cca 3/4, ale kusovýho dávám od oka) ..., takže teď už bych řekla, že mu dávám míň než to kilo..., to je fakt..., pak jsem mu taky začala přidávat zeleninu (sem tam i rýži)- (jednu dobu mi odmítal jak zeleninu, tak jakékoliv přílohy (dávala jsem mu proto sušenou zeleninu a ovoce z Barona) a teď jsme konečně dodetoxikovali (bylinkama z Barona)- měl problémy se srstí (antibiotika, odčervení atd.), tak jsem ho chtěla trochu pročistit a teď už mi žere i zeleninu (zjistila jsem, že mu jí musím strouhat a nemixovat, dokonce i rýži:), byť tam nějaký zbytek nechá a vypadá už rozhodně líp...

    Kosti dávám jen pár krát do týdne kvůli zamezení ucpání (dobrý point je zkrmování kostí s těmi vnitřnostmi)- to mě nenapadlo, protože je fakt, že jak jsou obecně tučnější, stolici mají pak řidčí většinou, proto nedávám vnitřnosti celou porci, ale míchám i s jiným masem.

    No a mléčný výrobky mi prakticky nežere, maximálně lipánky a takový ty sladký, což mu nedávám..., výjimečně si lízne z prstu tvarohu, ale chraň bůh, abych mu dala do toho ještě nějaký ovoce....a co úplně nesnáší jsou kysaný výrobky (kyšku, podmáslí, bílý jogurty) a taky vařený bílek..., kvůli němu je schopen se večere nedotknout..., teď se začíná ofrňovat nad lososovým olejem..., radost krmit takového psa fakt:)),ale tak zlepšuje se:)) a vypadá líp, to je hlavní...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    FIFAJZ: já taky dávám kilo masa denně.. ale je fakt, ze Arnošt ma necelých 40 kg
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MIKEYLA: A pejsek ma za sebou nejaky zdravotni krevni testy? Kilo masa denne + nejaky prilohy, to je dost.
    Jinak ja rano davam jen "snidani" typu jogurt bily/podmasli/kefir nebo zelenina, patka tvrdyho chleba. Vecer pak ruzny masa/vnitrnosti/masity kosti typu kureci. Kdyz davam jen cisty kosti bez masa (vepr. lopatky, vepr. kloubovy), tak vzdy az vecer po mensi davce vnitrnosti (drstky, jatra..) - neb mam hltavky a z cisty kosti podany separe by se mohly ucpat.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    já právě vycházím z knížky od Novosádové, kde autorka krmí takhle (kosti obalené masem ráno- křídla, skelety, krky atd.) a maso večer..., určitě je jedno kdy se kosti krmí, šlo mi jen o to, jestli je vhodné krmit všechno najednou (kosti i maso se zeleninou večer), protože když si vemu, že Amir má 1 kg masa denně, (20 kg pes), už dva a půl roku se ho snažím vykrmit.., protože je pořád docela hubený, k tomu by měl nějakou tu kost a ještě zeleninu, napucnul by se jak koule a nevím teda no...., kolikrát ani nedožere, přirozeně je dost nežravec...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MIKEYLA: a jaký kosti máš na mysli? My krmíme kosti skoro v každém jídle (máme dvě 5 měsíců stará štěňata, krmíme 2-3x denně) - drůbeží krky a skelety, nebo křídla, vepřový ocásek... Mícháme to, k tomu mají zeleninu a vnitřnosti a další druhy masa. A teď jedeme lososový olej, moc jim chutná.

    Morkový kosti dáváme jen občas, a když je kost větší, mají ji na víc dnů. Dáváme jim je zpravidla přes den mezi krmením tak jednou za týden. Večer moc ne, ale to hlavně z praktických důvodů - jsou nažraný, takže pak s kostma akorát machrujou, perou se o ně a matlají je všude po bytě. Krmení jednou denně u našich prcků nepřipadá v úvahu, ani 2x denně jim nestačí. Myslím, že záleží i na psovi. Máme 2 stejně staré fenky, jsou úplně stejně krmené, zatímco jedna byla v pohodě, když jsme je jednou nakrmili jen ráno a pozdě odpoledne, druhá mi pak v 5 ráno z hladu zvracela.

    Myslím, že je úplně jedno, jestli krmit kosti ráno, nebo večer, ale neměly by ty kosti být nalačno. Musí na nich být maso, nebo se jim má dát ke kosti maso. Maso totiž startuje trávicí enzymy v žaludku.

    Předpokládám, že nedáváš psovi najednou celou husu nebo celého králíka, nebo půl srny, takže nevidím důvod, proč ho nechávat o hladu. I dospělí psi se můžou krmit 2x denně a když je pes nemocný, tak častěji.

    Řídím se tedy knihou o BARF, která mi přijde velmi užitečná.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIKEYLA: pes dávno není vlk. vlk jí takhle nárazově a hodně, protože na rodíl od psa domácího nemá jistotu, že zítra bude zase jídlo.
    lola dostává kosti, jak to vyjde, někdy ráno, někdy večer. zeleninu jí k tomu taky dávám jak kdy a je v pohodě. jinak mam k tomu dost tenhle přístup, co popisujou holky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam