• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    LOVETHIEF: no musim konstatovat ze lososa kteryho sezerou komplet, tak tady taky nejaky kousky nechaj lezet...
    sou to proste moji sikovni kluci, poznaj ze kapr neni zadna hitparada:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    hm, nase smecka sedela po celou dobu kuchani a cisteni kapra pod linkou a cekala, co odpadne. A kdyz teda neco dostala, tak se toho ani jeden ani nedotk. Pritom den pred tim meli file. Kapr prej ale e-e.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    a je tu opet vanocni bonus:)
    vcera sem se dohodl s prodavacema kapru a spokojene sem vyfasoval cca 10l ploutvi/hrbetu/krasnejch vodrezku co odstranej pri kuchani- takze kluci ted neverej svymu stesti! :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LALOBA: Ja si uzila s haravkou s tezkyma hormonalnima vykyvama opravdu dost. Byl to extrem, jsem rada, ze je po kastraci. Nechutenstvi pri "brezosti", tri dny nezrat pri "porodu", chute "pred porodem", pak cpani se po "porodu", vcetne mirne laktace a prudeni ostatnich fen, psychicky byla mimo.
    Ano, dobrovolne pes u plny misky nikdy nechcipne, jen nekdy to chce reseni i komplexnejsi (mluvim o nasem pripadu). Po kastraci (v 9 letech) je fena jak vymenena, neofrnuje, samotny se ji ulevilo od hormonu a zateze typu budu harat, haram, budu rodit, rodim, mam stenata, odstavila jsem stenata.... budu harat. :)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SILVILVA: je obdobi harani, vazeni :D (to je moje první podezreni, když se fenka zacne chovat jinak).
    Nebo třeba drzi predvanocni ocistny pust :D Kazdopadne, dobrovolne hlady jiste neumre.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SILVILVA: No mozna ji zachutnala chut jinyho masa nez drubeziho. Mozna to z prace nemusi byt az tak ciste, ale treba mirne konzervovane soli apod? Ono se staci podivat nekdy na stitek tech mas pro lidi na slozeni, v zatavenych tam mas bezne uvedeno nejakej podil soli ci konzervantu. Cili pro psa je to chutnejsi.
    U nas kraluje praseci pajsl ci hovezi orezy (osrdi, hrtany ci to to je), kousky plic, jater, sleziny, loje, bozska mana pry. Ma to svou chut, neni to mdla drubez. Ale kureci skelety z drubeziho raje si chroupnou rady.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SILVILVA: tezko rict, ja taky doted nechapu, s cim meli ti moji problem, kdyz jsme byli v lete u mamy. Protoze ma jen trisuplikovej mrazak a je to hroznej sysel a mrazak ma furt narvanej zasobama, tak jsem byla nucena nakupovat maso u rezniku nebo v supermarketu. A ikdyz krasny, vonavy masicko, tak psiska z toho furt nejaky srajdy. Ikdyz jsem to premrazila. A Darby to vetsinou nezral vubec.
    Tentokrat mama konecne svolila a mrazak pred nasim prijezdem zacala vyprazdnovat a zpracovavat. Takze ja mohla objednat mletiny od Barona. Jsme tu uz mesic, smecka nejvic spokojena, ani jeden nemel jedinkrat srajdu, zerou vsichni vcetne Darbyho.
    Jim proste to maso pro psi spotrebu vyhovuje a chutna mnohem vic.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Tak já nevím, ale naprosto mě mate fakt, že už přes rok krmíme psem masem...převážně kuřecím a krůtím, nikdy s tím nebyl problém a vše bez problému zblajzla...kdysi jsem ji pro změnu nakoupila pár věcí od Nýřan, různé druhy a vše od nich krom drštěk jsem musela porozdávat, protože se toho ani netkla...pak šel čas a ona neměla s níčím problém, ať to bylo cokoliv snědla to. Až teď do poslední chvíle...začla jsem ji nakupovat od nás z práce nějaké vepřové řízky, hovězí krkovičky a podobné nesmysli, co byly pro lidskou spotřebu, ale jinak by se vyhodili
    o páč tomu končila záruka...No a klasické balíčky s kuřecím či krůtím nechtěla ani vidět. Vše odmítá, raději drží hladovku. Už jsem si ale říkala, zda se potvora moc nezorežrala a šla k jinému řezníkovi, kde jsem ji koupila krůtí krk, který naprosto bez problému snědla...A na druhý den ji nechala rozmrazit další z mrazáku, kterého se samozřejmě ani netlka...Tak já nevím, co si myslet o jejím výběru. Blbý řezník, špatná porářka, nemocné kusy? :D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak jsem psala paní, co že je ta mletá směs zač a odpověď: "vepřové,kuřecí a hovězí, přesný poměr se nedá určit přesně, bývá to 30.30.30, jsou tam chrupky,šlachy a skelety, někdy i vepřový ořez v kouskách". (jo to by odpovídalo).

    Jinak teda na fb je to tahle žena: https://www.facebook.com/daniela.bezpalcova.7, objednávky příjmá do zpráv.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Omlouvám se za inzerci, ale někoho by to mohlo zajímat. Nemám s tím nic společného, akurát už jsem od nich maso brala a až na to, že ta mletá směs obsahuje dost kostí (takže to není jenom svalovina a je potřeba s tím počítat), je to maso fakt skvělý - voňavý, růžový, prostě mňam. Stejně tak žebra a klouby (klouby jsou spíš na hraní, než na jídlo), kuřata od nich jsem neměla.
    Narazila jsem na to minulý měsíc na FB ve skupině BARF. Minule pro to jel muž a vyfasoval navíc ještě asi 10 nožiček, 10 žeber a určitě o 5 kg mletiny víc, než zaplatil. Až jhsem mu nadávala, že už to nemám kam dát.

    "Dobrý den, jen se připomínám, že na pátek můžete objednat maso pro psy a to hrubomletou směs 300,-/bedna cca 20 - 25kg, masité chrupavky 350,- / bedna 20 kg, vepř.žebra 15,-/kg, kuř.skelety,hov. klouby. K vyzvednutí bude objednávka v 14.30 - 15.00 na parkovišti u Bauhausu v Kobylisích. Číslo na řidiče 775 677 346."
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NEI: přesné tak. jen syrové maso, kosti, zelenina, ovoce a vitaminovy doplňky. řečeno ve zkratce.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NEI: zkus klasické auditko pes= a dal nevím, odkaz na mobilu neposlu, promin:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NEI: tady se probírá pouze barf = krmeni syrovým masem:)
    IF_
    IF_ --- ---
    Hodnoty JRT krmenýho granulemi Orijen, nic extra teda.

    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LA_PIOVRA:
    ZMYJKA: koukam, že jen lola se tradičně neposere z ničeho, ona je fakt kukavůz
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Ok, diky moc za info.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a ještě tu mám kuřecí kolečka, kuřecí výlisky s treskou a tam příměsi taky nejsou. Tedy jsou pouze v kuřecích prsou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: To mě zaujalo, koukla jsem na pamlsky, které tady mám (zn. Calibra) a zjistila, že sušená kuřecí prsa mají ten sorbitol, glycerin a kde co v sobě taky, zatímco jehněčí a kachní proužky téže značky mají ve složení jen maso. Tedy bych řekla, že u kuřecího to s tou konzervací sušením bude složitější, než u jiných mas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam