• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    FIFAJZ: Pytliky uz mame pripravene ;) Spis jsem si rikala jestli mu nebude blbe od hladu. Ale tak asi ne. No a zastavky urco budou.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANASTHESIA: Nic bych mu rano nedavala, at blije nebo ne. Lepsi setrit pripadne jen par zaludecnich stav (rucniky, hadry s sebou), nez sbirat natraveny zradlo z kufru/sedacky. Po ceste ho snad krmit ani nemusis, staci zastavky, projit se, dat mu napit. A jestli jde o zradlo pak tam, pri pobytu - tak si zamraz neco doma, napytlikovany maso a osvedcenou davku, flakni do termotasky a na Slovensku vloz zase do mrazaku. Nebo muzes par dni se psem zvladnout na granulich, je-li zvyklej.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TATONKA: Nekdy mu blbe je a nekdy ne. Jedeme na svatky 700km. Na Slovensko :(
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANASTHESIA: na jak dlouho jedete? je psovi v autě obvykle blbě?
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj. Poradite nekdo jak vyresit barf na ceste? Budeme v aute cca 10-11 hodin a nevim jestli mu vubec neco davat aby mu nebylo blbe. Nesnidame. Diky za info.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TATONKA: meli, velikou :D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LALOBA: barf v praxi - to museli mít rybáři radost :)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TATONKA: chapu, taky mam takovou popelnici... na vylete sezrala behem chvilky nepozornosi kamosky cube zradlo na tyden a pak lezela a funela a tvarila se jak nejvetsi vitez. Jindy rybari u reky vyzrala kos s rybama, co nachytal za cely den, kdyz se zrovna nedival... A pritom je hubena jak lunt. lidi si myslej, ze ji trapim hlady, ale ona zere jak 40kg pes, kdyz ji krmim davkou pro jeji vahovou kategorii, hubne... a ma 26 kg. Ale na ty moji je teda kazda zmena videt, pac ma kratke chlupy, u chlupacu clovek ty zmeny tak nevidi. No, ja bych se s tim tak netrapila. spatne se evidentne nema :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MAR_TINA: teď nevím, jestli mě, nebo psovi, každopádně já nepřiberu, ani kdybych každej den snědla kilo bůčku, zatímco pes přibírá, i když na to žrádlo jenom kouká :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATONKA: doporučila byhc na zimu víc tuku a příloh ;)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    OPI: posledních deset let jo
    OPI
    OPI --- ---
    TATONKA: má o pět kilo víc než ty a váží 43kg tzn. že ty máš 38kg? :D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LALOBA: Řídit se hladem psa moc nejde, protože Dusty nezná konce a žere a žere a žere. Jednou sežrala na posezení neuvěřitelnejch 8kg granulí (ukradla si pytel ze skříně spolubydlících), jindy šlohla ze dřezu pětikilovku vemen a skoro celou ji do sebe narvala. Hold původně pouliční pes...
    Takže asi přidám trochu víc vepřovýho a lososa kvůli tuku.
    K tý hmotnosti. Je to sice smutný, ale váží teď o 5 kilo víc než já, takže do náruče ji fakt nevezmu :(
    Celou dobu jsem žila v tom, že má svejch 38 kg, což mívala tři až dva roky zpátky tak nějak pořád, jenže před měsícem jsme byli po dlouhý době u veterináře, kterej má váhu přímo v ordinaci a ejhle, Dusty má 43kg. Tady v tom případě, ale nabrala svalovou hmotu než cokoliv jinýho, za ty dva roky, co jsem ji nevážila, se dost vysportovala.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TATONKA: psi na zimu zasobujou, vic zerou, a pokud jsou venku, maji rozhodne mnohem vyssi vydej energie, nez v lete. Nasi rodinni venkovni psi sezerou minimalne o tretinu vic, jak v lete, kdyz je fakt tuha zima a zrali by i vic, jsou jak bezedny. Ridila bych se psem - jeho hladem - a vahou psa. Pridala bych mu tolik, aby nezhubl, naopak spis lehce pribral. On ten pes kdyz je v mraze venku fakt potrebuje tuk. Takze bych se nebala davat mu vic tuku.
    Pokud od oka nepoznas, jestli pes hubne či tloustne, tak ho zvaz. Jestli ho uneses, muzes ho zvazit normalne na osobni vaze - sebe, sebe s nim a odecist.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    NICKIE: Právě že, jak ji vidím každý den, tak už to nějak nepoznávám. Musím se ptát nezávislých hodnotitelů :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATONKA: me na podzim Gizmo vzdycky hubne tak navysuju porce..a to je domaci.. Podle me poznas na ni jestli potrebuje nebo ne..
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    PETRA_CHATEAU: jé, škoda, zrovna min. týden jsem si jí koupila :(
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    nabízím knízku od novosádové za 150,-. osobní předání v praze (ideálně kolem pankráce). v případě zájmu piště do pošty
    Manwe - BARF krmení psa přirozenou stravou
    http://www.manwe.eu/index.php/barf-krmeni-psa-pirozenou-stravou
    OPI
    OPI --- ---
    TATONKA: můj laický názor: ohledně poměru zeleniny a masa...nevidím důvod proč to měnit když pes prospívá...já třeba zeleninu dávám opravdu jen vyjímečně protože mi to pes sežere jen v mletině a většinou dostává kusové maso tak k tomu dávám spíše zelené neprané dršťky..a to ještě dávám od oka takže jestli 70:30 nebo 80:20 si vůbec netroufnu říct :)
    a mám bytového gaučáka takže k druhému dotazu nemám vůbec co říct :D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Mam dotaz. Moje cuba je na barfu skoro tri roky. Zacala dostavat maso, kdyz ji byly asi dva roky, takze jako maldej pes. Do ted jsem krmila maso + zelenina v pomeru 80:20. Rikam si, ze uz ale neni nejmladsi, tak premejslim, jestli ten pomer neupravit ve prospech zeleniny, tj. 70:30. Myslite, ze uz prisel ten cas, kdy to takhle upravit, nebo mam jeste rok, dva pockat?
    Jeste jedn otazka. Davate psum na zimu o trochu vic, pripadne tucnejsi maso, kdyz pes travi hodne casu venku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam