• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA: já jsem přecházela následovně: pondělí - granule, úterý - maso (nějaké ořezy to byly) + zelenina + ovesné vločky / rýže, po týdnu jsem přidala vnitřnosti, po dalších 2 týdnech kosti.
    Nejdůležitější bylo v tom jídelníčku bez kostí dát něco, co psovi zaplácne žaludek, aby neblil z hladu. To maso jím totiž projde jak nic :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    DIVA: zásada číslo 1: každému psovi sedí něco jiného.

    Nejvíc se toho dočteš tady a je tam i kalkulačka: www.manwe.eu

    Těch 30% je spíš příloha, ale já bych klidně začala jen svalovinou, nicméně záleží na věku psa, aktivitě a spoustě dalších faktorů. :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    na nástěnce klubu je nefunkční odkaz "výpočet krmné dávky", může někdo aktualizovat pls?

    pro přechod z granulí se doporučuje jen libová svalovina. znamená to, že položka "maso" (70% krmné dávky) je libový sval a 30 dalších % viz běžný barf? asi ne že by pro přechod bylo vhodné sestavit denní porci ze 100% jen z masa že..

    uvažuju že dám půl denní dávky ráno v granulátu, druhou půlku večer v mase. jen pro přizpůsobení traktu. máte s tímto zkušenosti?

    vedete si evidenci denní stravy, aby se udržela rovnováha v delším horizontu? nějaký vychytaný systém?

    díky všem .)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: Po pravdě netuším, brnkni si tam, oni ti cca reknou. A nedes se, k Najmanovi se neobjednavalo, musí se to tam vyčekat - pokud se nic nezměnilo
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    CAMELLA: supr, dík, dám na tebe. a kolik to tak může stát u středně velkýho psa? jsou jí asi 4 roky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: Doporucuju v Praze pana dr.Najmana ze zahradního města, je sice svérázný, ale opravdu jeden z největších veterinárních kardio v ČR
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    CAMELLA: jo, to chci udělat, protože mně se ta šelest nezdá úplně bezvýznamná, když se mi psice dost zadýchává i bez fyzický námahy, teda ve vedrech
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATEREZA: imho nic moc udělat nemůžeš, navíc malou šelest má každý druhý pes..spíš bych nechala udělat větší vyšetření u kardiologa s tím, aby se pravidelně u toho stejného opakovalo a dalo se tak zjistit zhoršení...
    taky samozřejmě záleží na věku psa atd.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    můžu se zeptat, zjistila jsem, že psice má malou šelest na srdci...chtěla bych se zeptat, jestli je něco podpůrnýho na srdce, co bych mohla do stravy přidat a něco, čemu se napak vyvarovat? myslím potraviny..

    krmím jí syrovým masem (hlavně kuře, krůta, vepř, hovězí - svalovina, droby i kosti) + ovoce a zelenina, bylinky + lososový olej, pivovarský kasnice a občas nějaká příloha
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    WOSHIII: kamosova máma stafikovi tu velkou syrovou kost pomalu ususila v otevřene troubě, nevim co na to ten morek uvnitř, ale pes ji ma už par měsíců jako svoji oblíbenou hračku.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    WOSHIII: stihne :) ty uzený mi strašně smrděj a Dusty je navíc zlikviduje strašně rychle...
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TATONKA: ahaaa a stihne to snist driv, nez se to zkazi? ja tyhle velky kosti kupuju radsi uzeny, aby jim to vydrzelo dyl;)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    WOSHIII: V reznictvi mivaji narezane na kousky, ty obcas kupuju, ale vic me zajimaji ty syrove vcelku. To je tak jedina hravka, ktera psa bavi a zaroven ji neznici behem par minut. Pro ilustraci prikladam fotku. Ale na fotce je susena, ne syrova. Tyhle suseny obry maj treba v zoo ve dvore.

    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TATONKA: Maji je docela casto v reznictvich ;) Dnes jsem zrovna koupila v Komoranech, nebo jsem driv chodila na Haje do reznictvi pro ne. Obejdi par rezniku a urcite je sezenes ;)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    TATONKA: Máme na skladě poslední jednu stehenní hovězí kost https://www.forbarf.cz/1ks-Hovezi-kost-na-okus-Barf-me-d219.htm popř. od Nýřan klouby na okus, který jsou trochu skladnější než ty obří stehenní kosti. můžu taky nabídnout. https://www.forbarf.cz/hovezi-kloub-na-okus-1ks.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    TATONKA: Kupuju pro náš obchod lososáč z Norska od českého importéra, který ho vozí po hektolitrech do Čech a používá ho pro výrobu širokého spektra krmiv. U mě pak vyjde 500ml pro zákazníka na 112 Kč. +10Kč pumpička. https://www.forbarf.cz/Lososovy-olej-500ml
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Prosim vas, kde v Praze sezenu takovy ty velky syrovy morkovy kosti?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WOSSI: stridame Alavis a Hyalgel
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    WOSHIII: tak ja dam priste vedet driv a treba poskladame i desetilitrovku:)
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    NICKIE: Skoda, zrovna sem tenhle tyden o tobe mluvila, ze bych potrebovala dalsi olej :D
    Tak ja koupim litrovku od Britu a snad stihnu dalsi objednavku ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam