• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    KAREN
    KAREN --- ---
    PALEONTOLOG: vzdycky nejaka jina chemie na tohle zbejva, ale pro to telo to neni zadnej darecek...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: jak už to tak bývá, tak nadměrná a neindikovaná preskribce této substance vede k rychlému rozvoji resistence; totéž platí pro nedobrání přípravku; naštěstí je úč. látka ofloxacin fluorochinolonem II. generace, takže na případné další léčení pár látek ze stejné skupiny zbývá
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAGI: no ale tim ofloxinem se nemuzes cpat nejak casto prece, je to jako atb...
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Vážení a milí. Hlavně dámy.
    Možná Vám to bude připadat na hlavu, tak mne klidně ignorujte, ale když už tady jest založeno toto auditko, tak bych se k tomu ráda z vlastní zkušenosti vyjádřila.

Záněty mi začaly cca někdy před pěti šesti lety, nejdříve jsem si myslela, že je to nachlazení, potom /kamarádka měla obdobné nevyléčitelné zkušenosti/ jsem připisovala vinu antikoncepci. Protože jsem měla ještě další značné problémy, tak jsem prášky vysadila, potom, co jsem se dozvěděla, co je to za svinstvo a co to se mnou za pár let udělalo, jsem se rozhodla hormonální prášky prostě už nebrat. /Díky Bohu jsem zdráva/. Ale záněty se opakovaly stále. Většinou v zimě, loni mne to vzalo i ledviny, ale to vím, že jsem nastydla. Příznaky byly stále stejné, léčba - antibiotika, léky na posílení imunity moč. měchýře, plus bylinná léčba, plus brusinky, urologické čaje, teplo, dostatek tekutin, nezabralo nic.
    Na začátku roku se mi zánět zničehonic opakoval a já věděla, že jsem zdravá, nejsem nachlazená, piju dost, všechno, VŠECHNO, tak jakto, že to mám znovu?
    Moje matka přišla na to, že problém může být psychického, nikoliv fyzického rázu. A vskutku, když jsem dobrala antibiotika, doktorka mi řekla, že mit am nenašli /již poněkolikáté/ žádný bakteriální nález, tedy že to nemohu mít z nečistoty (což někdy bývá přenosem bacilů např. při pohlavním styku), nebo z nachlazení.
    I byla mi doporučena lékařka, která se kromě normální praxe věnuje ajurvédské medicíně, což je prastará indická metoda léčení. Jejím hlavním "učením" je: veškeré dlouhodobé a chronické problémy souvisí s psychikou. Když jsem byla u ní a rozebraly jsme nejenom mojí fyzickou - zdravotní stránku, ale i tu psychickou, došly jsme k závěrům, že moje chronické záněty jsou spojeny s problémy psychickými, na kterých jsme začaly pracovat, od té doby se zatím nic neobjevilo. Je to hodně o přístupu sama k sobě. Uvidím, jak to se mnou bude přes zimu, poněvadž to je to vždy nejhorší, ale doufám, že už vím, jak na to.
    Problém je to, že ajurvédští lékaři jsou v ČR asi jen tři nebo čtyři.

Takže tolik mé zkušenosti. Jinak chci ještě říci, že začínám být bohužel přesvědčena o tom, že pokud má žena problémy se záněty moč. cest pravidelné, tedy chronické, tak jsou prostředky moderní medicíny nevyléčitelné. To mi dokonce potvrdil i jeden lékař.
    MISSHA
    MISSHA --- ---
    SSAMIAD: a delali ti i testy na chlamydie? pri tech jsou vsechny testy cisty, protoze to sami od sebe neberou
    MAGI
    MAGI --- ---
    MIDORI: trpím na ně od 15-ti, od prvního přítele..
    dodržování pitného režimu mi opravdu dlouhou dobu dělá problémy.. nejspíš to dost souvisí :) , ale jsem nepoučitelná.

Poprvé jsem dostala při hodně dlouho přecházeném zánětu (řikam si hmm to je divný pálení, hmm to je divná bolest břicha,
    hmm už zase na záchod, hmmm při splachování už potřebuju znova, hmm krev, hmm mně je blbě, no nic, to bude ok.. pak asi
    po 9 dnech od prvních příznaků příšerná dvouhodinová cesta autobusem a doma tmavě rudohnědá neprůhledná moč, pohotovost a
    diagnóza, že mi ten zánět vlezl i do ledviny..)
    doxybene a měla na něj prudkou alergickou reakci.

Teď neustále nosím u sebe ofloxin, je to docela silný, v příbalovym letáku píšou že chemoterapicum, zabere do půl hodiny a po prvním prášku už mám téměř pokoj :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    A schvalne vy, co trpite na casty zanety mocaku, kolik toho za den vypijete? Narazim tim na to, jak moc na to ma vliv pitny rezim..
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    sice záněty močáku netrpím, ale kamarádka s tím měla obrovské problémy. Dozvěděla se o jednom léčiteli na slovensku, který lečí pomocí akupresury a od té doby co ho navštívila tak po problémech ani památky.. http://www.jasica.sk/
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    KAREN: no, nenapadlo me to :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MLIKARNA: sis nevsim, ze se tu spousta veci nazyva tax pseudoodborne a hned se kolem toho rozvine rozsahla "dulezita" debata "na urovni"?;)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    KAREN: gud ajdýja :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    MLIKARNA: nazvi to nejak jako Nadymani, plynatost, flatulence - problemy, rady, tipy&triky ;))
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Vyborna na problemy s mocakem je tez medvedice lekarska, je hodne podobna brusince a se silnejsim ucinkem.
    Napr tady:
    http://www.celostnimedicina.cz/medvedice-leciva-lekarska-arcylostaphylosis-uva-ursi.htm
    Ja jsem mimo CR, tady je medvedice hojna, vsude ji prodavaj a doporucili mi ji i v mistni nemocnici.

MLIKARNA: Jak to, ze neschvalej diskusi o prdech? To je taky dulezity!
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    kua a diskuzi o prdech neschvalej
    KAREN
    KAREN --- ---
    SHONA: no ledivny jako parovej organ sou hlavne spojeny s ruznejma partnerskejma vecma, emocema, strachem, stres z toho vyplyvajici... ale ciste mocak a mocovy cesty bez problemu na ledvinach budou spis stresovy - asi.
    SHONA
    SHONA --- ---
    v jedné chytré knize (Čarovná moc rostlin) jsem vyčetla skvělou rostlinku, která moc pomáhá na pročištění ledvin- jsou v ní samé dobré látky.
    Zlatobýl kanadský, příp. obecný- sbírá se teď. v květu- a hlavně roste všude kolem a fuguje :)))))

zdroje uvádějí různé přípravy použití. buď sušené zalít jako čaj. nebo čerstvé-louhovat ve studeném nálevu přes noc

např. http://www.klidapohoda.unas.cz/byliny/Byliny1/Celik.htm

to: diskuze: podle homeopatů i jiných bylinkářů jsou ledviny stresový orgán-tj. mám moc stresu, odnesou to ledviny, takže vaše diskuze o vlivu změny partnera atd, jsou celkem jasné.
    Ale není pravda, že když máš zánět močáku, jsi náchylnější-každá z nás je moooc náchylná na ledviny a močák, hlavně, když si nedáváme pozor na sezení na studeném, příp, odhalené ledviny

FANAE
    FANAE --- ---
    Tak to mam smulu, ze mi to zacalo uz u prvniho :)
    Ale posledni dobou je to o hodne lepsi (asi po osmi letech)
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    jo to muze no.. mi to zaclo u byvalyho (jednou) a pokracuje u soucasnyho (hodnekrat) .. takze na prd .)
    JELLY
    JELLY --- ---
    muze to byt imho taky partnerem,.ja nikdy nemela s mocakem problemy, pak sem po peti letech zmenila partnera a hop bylo to tu..od ty doby se mi to vraci..nejhorsi, rika se ze jakmile to cloveka uz jednou postihne tak se to zacne vracet..tak nevim cemu mam verit:/
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    ty si asi brala todle co?
    http://www.samoleceni.cz/8595165280623/walmark-urinal-tob.90
    premyslim o tom
    sice je to o dost drazsi, ale zas je tam toho 3x tolik..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam