• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MADELEINE: tvrdi mi to kolegyne, ktera na zanety mocaku trpi skoro stejne jako ja, ale taky se mi to nezda

Slozeni tam prsne neni, je to asi jen koncetrovana susena stava z brusinek plus aktivni latka NutriCran, vic nepisou
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MIDORI: No tak to nevím, kde jsi k tomu přišla, ale je to asi pěkná kravina.

Urinal .. jaké to má složení a co píší na příbalovém letáku?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MADELEINE: jo, tak ja jsem zase slysela nazor, ze teplo na zanet mocaku skodi, ze to podporuje ty bakterie... takze babo rad.

Jinak jsem si koupila v lekarne Urinal a chci se zeptat - da se to jist preventivne jako doplnek stravy?
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Ještě tu možná nebylo (ale to asi, po návštěvách lékařů, víte) - při zánětech NEJÍST žádná kořeněná a ostrá jídla; dosti vysoce dráždivé.

Plus nová rada od mojí paní doktorky: při ochlazení, tedy zhruba v polovině října pro osoby s tendencí k zánětům: 1x za dva dny, když sedíte u TV/PC, čtete si, jste v klidu, na oblast vaječníků a močových cest dávat teplé obklady, ať už horkou láhev, elektrickou dečku, nebo pomazávat nějakou dobu horkým / teplým olejem. Je to velice dobrá prevence.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KU*VA, uz zase... ja uz zacinam byt fakt zoufala :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PSYCHEE: jop, taky taky...
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    MADELEINE: jj to vim, ale v mem pripade to byla ta mechanicka pricina...naky bakterie mi tam dycky objevili
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    PSYCHEE: Ale pozor. Bakteriální přenos/způsobění je pouze jedna z příčin. Druhá je nachlazení /při jejímž léčení se bakterie také většinou najdou/ a třetí je bezbakteriální, psychická.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYCHEE: presne tak. mechanicka zalezitost.

napr. tady http://www.sexus.cz/libankova-cystitida
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    BLOWUP: jo. to mi uz nejakej doktor rikal taky. ale nejsem si jista, ze mluvil o ciste mechanicky pricine, i kdyz ta asi bude primarni. protoze podle me ten samotny zanet musi vyvolat urcite bakterie ne? on mluvil o "natlaceni" tech bakterii pri sexu prave do mocovych cet, pokud si dobre pamatuju. a to v souvislosti s prekrvenim te oblasti, ke ktere pri sexu dochazi, pry asi vyvola ten zanet.....
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLOWUP: zalezi na odolnosti, zrejme) a na intenzite) ja mela tu cest to parkrat poznat;/
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KAREN: ja to neznal... coz je zvlastni, ponevadz okolnosti ktere k tomu vedly cas od casu nastavaly i v minulosti. Ale treba se slecny stydely sverit, tak jsem ted zase o neco chytrejsi. Kamaradka prej pije brusinky a doufa ze to prejde.
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLOWUP: nejhorsi je ceskej nazev, "libankova cystitida" ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KATERINA: furantoin je na predpis
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PSYCHEE: Ja jsem byl nedavno poprve v zivote konfrontovan s pojmem "honeymoon blues" - a tedy i se skutecnosti, ze zanet mocoveho mechyre muze primo souviset s castym a intenzivnim sexem. Ve wikipedii zminuji ze priciny jsou ciste mechanickeho razu. Uvidim jak se to u partnerky vyvine, ale na vznik stacily ctyri ponekud intenzivnejsi dny (a noci) - jinou pricinu povazuju za mene pravdepodobnou, prenos bakterii obema smery se deje uz delsi dobu bez nasledku.

"Häufiger Geschlechtsverkehr bei Frauen: Mechanische Irritation aufgrund unmittelbarer Nähe der Vagina zur Harnröhrenmündung ("Deflorations-Zystitis", "Flitterwochen-Zystitis", "Honeymoon-Zystitis", "Urlaubs-Zystitis"). "
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MOIRAIN: U mne nešlo o ps. To, že je to svinstvo jsem si začala myslet až potom, co mi to rozházelo zdraví. Dobré účinky hormonů nepopírám, i když o nich nic nevím. Doufám jen, že mne to už nikdy nepotká .. :o)
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    tak dnes jsem byla opět u homeopata s tim neustalym tlakem na močák(ktery mi začal po změně HA) a řikal, že to prášky často zpusobujou, že prostě dráždí organismus a že mam na dva měsíce vysadit..tak uvidíme
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MADELEINE: víš, asi budu šťoura, ale psychosomatika dělá věci, mimochodem i to, že když něco považuješ za "svinstvo", tak ti nebude dělat dobře daleko pravděpodobněji, než když k tomu budeš mít přístup poněkud méně negativní

hormony jsou velmi dobrý sluha, jsou-li (uměle) podávány moudře a s mírou, když se to s nimi přehání, nebo jsou-li vysloveně zneužívány (anabolika, například), jsou velmi, velmi špatným pánem; hormony ale i zachraňují životy, například inzuln
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Jasně, já jen že je to taky jedna z mnoha věcí, která tomu neprospívá. A hormony na každého působí trochu jinak. Je možné, že kdybych třeba přešla na jinou značku, tak by mi bylo lépe, ale vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla do sebe necpat již žádné fuj věci, tak to mám takhle. To, že jsou hormony svinstvo, je ale stará pravda.

KATERINA, MOIRAIN: Nevím, jestli řekla přesně 80% /z to se omlouvám/, vím však, že řekla velkou většinu. Každopádně mi to naprosto oslabilo, takřka zničilo imunitu. Dlouho jsem se pak dávala do kupy.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    KATERINA: je to na predpis, zkus se na to zeptat, drzim palce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam