PSYCHEE: ten Furantoin Retard je volně prodejný nebo napředpis?
Také s tímhle mám letité chronické problémy: asi ve dvou třetinách případů to bylo po sexu ve spojitosti s alkoholem, po nastuzení jen jednou. Ve třetině případů nejsem schopná vypozorovat souvislost (piju dost, v teple jsem, hygošku mám dobrou, erotika ani alkohol nebyly)...
Doktoři to řeší chemoterapeutikama, který mi i přes braní lactobacilů vždy rozhasí okolní orgány takže se pak vždycky léčím i se záněty na gynekologii. Někde na netu jsem četla, že záněty se mohou takhle přenášet, takže když máte záněty zubů či kloubů, ciož je můj případ, hrozí i častější záněty na močových a gynekologických cestách. Obvodní lékařka mě s tím pravidelně posílá na gynekologii, gynekoložka odmítá problémy močových cest řešit. Vzhledem k tomu, že se to rozjede během hodiny do stavu, kdy bolestí vidím černobíle, neopoutím bez algifenu a chemoterapeutik prahu. Braní brusinek a čaje sice aplikuju, ale efektu jsem si nevšimla.
Psychologické vysvětlení nevylučuju, ale je těžké přijít na to, co je tím spouštěčem. Většina chytrých sdvépomocných knížek píše, že to souvisí s odporem, vinou a nechutí přijmou své tělo jako celek, odpor k sexu a vlastním genitáliím. U někoho to snad platí, ale u mně ne.
Je to vleklé, chronické, vyčerpávající a když jsem zdravá, chuť na erotiku to snižuje taky, protože při představě jaké utrpení top může způsobit bych si to skoro odpustila....
Poslední tři měsíce chodím na akupunkturu. Těžko soudit jestli to pomohlo, ale co jsem tem začla chodit tak jsem zánět močových cest neměla. Zánět dělohy ano. Ale i kdyby to jen placebo, tak budu šťastná za cokoli, co pomůže. Protože konvenční léčba a rady západní medicíny umí pomoci s konkrétním zánětem, ale nedovedou zabránit tomu vracení problémů...