já měla teď v neděli první zánět od loňského června... a byl nejkratší a nejméně bolestivý jaký jsem kdy zažila. To že to tak dlouho nebylo připisuju částečně akupunktuře a částečně tomu, že jsem asi našla psychycký spouštěč - myšlenku, kterou když mám, tak mi to tělo zareaguje takhle. Protože se mi záněty v minulosti oběvovaly po sexu i bez toho, při nastydnutí i v teple, ale tahle myšlenka pravděpodobně předcházela jim všem. Byla to vždy nejistota, výčitky a pocit, že jsem "horší než ostatní" - horší právě v tom smyslu mravnosti. Objevilo se mi to opakovaně po náboženských přednáškách, kde jsem pak měla logický pocit, že nejsem ta správná, čistá, mravná zdrženlivá etc. Objevilo se to i poté, co jsem se hodně opila a měla jsem pak zlé výčitky z toho že jsem se chovala nedůstojně. A objevovalo se to i po sexu.
Takže se snažím se především vyrovnat sama se sebou, přijmout že je v pořádku že občas dělám nemravnosti... Myslím si, že alkohol a prochladnutí ten proces usnadní, ale nespouští ho.
Neříkám, že je můj závěr platný pro všechny, ale u mně takhle některé chnronické zdravotní problémy fungujou. Tak jestli některá neodmítáte takovéhle psychosomatické vysvětlení, může pomoct se zamyslet nad tím, jestli těm zánětům u vás nepomáhá taky nějaký myšlenkový postoj...