• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    RUSALKA: rowatinex a urocajem asi nic neskazis, ale uz je koukam asi dost po
    LALAJ
    LALAJ --- ---
    Tak jsem se ted vratila od lekare: Donutila jsem ho udelat dukladnejsi testy, protoze mi bilkovina v moci vysla negativne a pritom me moceni trapilo. Po tydnu z laborky prislo, ze mam v sobe mikroba citrobacter freundi, ktery byl resistentni na nitrofurantoin (antibiotikum), co jsem brala predtim. Tak jsem se ho ptala, proc mi teda nezjistil bilkovinu, kdyz mam v sobe citrobakterii a ejhle- tahle bakterie bilkovinu netvori. Takze je tu vysvetleni, proc nekdy doktori tvrdi, ze jsme zdrave...

Resilo se tu casto, ze zanet mocaku dostanem, kdyz pijem alkohol. Co jsem zjistovala na netu, vypada to ze tenhle mikrob ma asi alkohol rad a predpokladam, ze se po nem lip mnozi. I kdyz tuto informaci overi lepe anglictinari, muje anglictina je na to ponekud chaba (proto ty slovicka asi a predpokladam)

RUSALKA: hm..cetla jsem na uroseptu (caji), ze se muze pit jednou tydne jako prevence proti zanetu mocoveho mechyre.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Ahojte, zanet mocaku jsem mela uz asi trikrat, dvakrat z toho z prokazatelneho nachlazeni. Nicmene dneska jsem se vydala na tradicni spluti Hameraku, tak jsem stravila pres tri hodiny v mokru a zime, ac na slunku, v lodi. Jsem samozrejme psychous, takze tu psychosomaticky silim, nicmene je dost pravdepodobny, ze se zanet dostavi zase. Mate overeny nejaky prevencni metody ala pilulka po te, ktere by mi jeste mohly pomoci zanetu zabranit? Diky vam! :)
    LALAJ
    LALAJ --- ---
    Taky mam prave problem se zanetem. Muz vysledoval, ze ho mam vzdy, kdyz vypiju tolik alkoholu, ze mam kocovinu. Bohuzel mi na to staci tri piva. Je to des.
    Pouzivam reflexni terapii, aromaterapii a zkousim i meditace. Chodila jsem k fytoterapeutce, ale ty byliny jsou docela financne narocny:(ATB beru jen kdyz tohle nepomuze.
    V pondeli du na testy na cukrovku, protoze to muze souviset. Rodice ji oba maji a casty zanet muze byt jen projevem diabetu. Stejne tak jecne zrno, co se mi udelalo. Tak se toho trochu obavam, ale v moci zatim cukr nemam. Tak snad rekne vic krev.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    jiank pravidlo číslo jedna: po sexu okamžitě vyčurat!!!kdykoli jsem to neudělala, byl druhy den hned problem a antibiotika byla nutnost :/
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    jinak co se týče tematu, ja už jsem před 3 roky zánět neměla a odešly mi tyto problémy vlastně ihned po vyřešení soukromé složité situace...u mě to bylo opravdu hodně psychické, přemáhání své ženskosti k něčemu, co jsem v nitru nechtěla atd...taky mi dost pomohl homeopat, vše odešlo téměř ze dne na den a 3 roky už žádny problem..
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DR_NIKITA: no uplne stejne jsem na tom! Mam z toho nervy ze vsech stran - nikam nechci jit, nechci sex, zakazuji si sladke, porad hlidat pitny rezim, deprese.. Muj imunitni system je v pytli kvuli neustalemu brani antibiotik.. No a taky porad nevim, ze co s tim.
    Beru urovaxon uz druhou tri-mesicni kuru. Je to na vybudovani obranyschopnosti imunitniho systemu proti E.coli. Pry to hodne lidem pomuze uplne se toho zbavit, ale mne ani tohle uplne nepomohlo, i kdyz mi prijde, ze je to lepsi - mirnejsi prubeh a byl asi 5 mesicu klid.

Jinak z me zkusenosti nasadit hlavne ihned hodne vitaminu C (1000mg), uro caje a brusinky s d-mannosa (ta je klicova, normalni brusinky mne konkretne houby delaji). Hygiena po sexu a zdravy zivotni styl (bez alkoholu a tak).
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    MIDORI: a můžu se zeptat jaký nebo kde jsi k nim přišla. V tomhle směru se zatím moc neorientuju, tak jen kam mám zajít nebo tak.))
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ja jsem to sem uz psala myslim vickrat. Jediny, co mi 100% pomohlo po nekolikaletym martiriu se zanetama, byly homeopatika. Zacala jsem je brat loni v cervnu, uzivala jsem je asi 2 mesice a od ty doby mam klid. Diky bohu za to.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Wow. Tak to docela koukám, kolik slečen má problémy jako já. Se zánětama bojuju už přes 4 roky, vždycky je klidnější období, třeba 4 měsíce kdy mi vůbec nic není, ale po většinu času je to boj. Stačí mi chvilka, kdy je chladněji nebo pár panáků tvrdého a druhý den už mám jistý peklo. A po sexu, to ani nemluvím. Jsem z toho už vážně zoufalá. Nemá někdo radu nebo zkušenost jak s tím bojovat.? Vážně už mám chuť si usrvat hlavu, když mě to chytá 2x do měsíce. :/
    LIESKOVEC
    LIESKOVEC --- ---
    MASOO: takze hrana padla, jedu pro antibiotika :(
    LIESKOVEC
    LIESKOVEC --- ---
    MASOO: ja se posledni tyden citim porad nejak na hrane a to se uz davkuji vse moznou prevenci. Je to na houby.
    MASOO
    MASOO --- ---
    takze zase:(
    MASOO
    MASOO --- ---
    cesky poeticky nazev je mistrovske odvedeni rudeho, ten cinsky se nebudu snazit prepisovat;) tohle by melo stacit
    LIESKOVEC
    LIESKOVEC --- ---
    Aha, díky! Zkusím to příště... I když snad příště nebude :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    ale ma to cisla a tohle je 014, ale oni by to umeli i kdyz reknes, na co to potrebujes
    MASOO
    MASOO --- ---
    tak to ti budu muset opsat z te lahvicky, je to totiz cinsky
    LIESKOVEC
    LIESKOVEC --- ---
    Ok :) a prozradíš název?
    MASOO
    MASOO --- ---
    LIESKOVEC: jsou to kulicky, jako tabletky, jsou volne prodejne
    LIESKOVEC
    LIESKOVEC --- ---
    Ty byliny ti musí naordinovat individuálně nebo prostě vemeš "čaj proti zánětu moc.mech."?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam