• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ECLECTICA: jasny, ale pokud by rodice s prominutim srali i na normalni dite, tak vychovaji kretena taky. kdyz ne s adhd nebo mozkovou disfunkci, tak muze byt minimalne financne negramotny - coz vidim ve svem okoli, popripade ve 35 letech jeste nepracuje a necha se zivit matkou, zase takovy pripady ma matka ze svyho okoli byvalych spoluzacek.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VYHULENY_UFO: tak jednoduché a přímočaré to fakt není. Pokud rodiče nevědí, jak s tím dítětem pracovat, tak se jejich péče vůbec nemusí setkat s úspěchem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ECLECTICA: takze ve finale nejvetsi problem nebude v diagnoze, ale v tom, ze by se mela matka diteti radne venovat a trpelive se s nim ucit.
    //moje vyhoda teda byla, ze sem narodil do ucitelsky rodiny, takze i pres me obcasne zachvaty (lehnout si na zem a mlatit rucickama jako debil kolem sebe) me naucili cist, psat pocitat a az na 'ř' umim i mluvit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VYHULENY_UFO: tehdy se tomu říkalo lehká mozková dysfunkce. Lidé s ADHD samozřejmě vzdělávatelní jsou, jen to stojí víc úsilí, a ještě víc v případě, že není po ruce nikdo, kdo by věděl, jak na to a měl čas se dítěti věnovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ECLECTICA: a ldyz pred 40lety tato diagnoza v ceskych podminkach neexistovala, jak se ty deti diagnostikovaly? budto byly vzdelatelny a nebo nevzdelatelny.
    //ale ja jsem odchovanec socialistickeho skolstvi a za mne neexistovaly ani dys* poruchy. a napriklad s psanim sem mel hrozny problemy.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VYHULENY_UFO: můžu tě ujistit, že dítě s ADHD mezi ostatními na základě pouhého pozorování pravděpodobně pozná i naprostý laik. A co tak sleduju, spousta rodičů si 1. buď není u dítěte nějakého problému vědoma, protože na tom jsou nimlich stejně, nebo 2. se tvrdošíjně brání připustit si, že by s dítětem mohlo být něco jinak, odmítají návštěvu PPP, a podobně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ja jsem si z teto zkusenosti odnesl, ze jsem manualne zcela levy a zednik ci truhlar ze me nebude :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WEWERKA: jo, ja jsem ryzi husakovo dite a hromady papirovych nedodelanych modelu z ABC upatlanych herkulesem mam v pameti dobre. :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Jako priklad - treba jsem lepila papirove modely z ABC. Tak odhadem 30+ rozpracovanych a 2 dokoncene. Po par dnech me to prestalo bavit.

    Jinak jsem v tvem veku hadam.

    Nehledam prasky, vlastne mi ani ADD nevadi i kdyby mi to nekdo potvrdil.
    Mati me kdysi vzala do psychoporadny, ze jsem pry nezvladatelne dite a hlasku "driv mysli nez neco reknes" jsem si vyslechla hodnekrat. Mozna driv by se prasek rodicum hodil :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WEWERKA: deti jsou roztekany a prebihaji z jedne veci ke druhe, ja mam kolikrat pocit, ze diagnoza adhd je spis pro ulehceni zivota rodicu, kterym nejaky prasek vyresi problem. podle me je normalni, ze dite spoustu veci zacne a nedodela. ja mel miliony konicku, na ktery me rodice hlasili a uz 30let mi zustaly akorat ty pocitace.

    //naucit se veci dodelalavat by melo byt taky soucasti rodicovske vychovy a nebo se k tomu musi inteligentni jedinec dopracovat sam.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Popravde neco na ADD mi sedi a neco nesedi, proto jsem se rozepsala a uvitam jakoukoliv reakci. Diky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WEWERKA: ne, to neni diagnoza, to je normalni dospivani. protoze kdyby tohle mela bejt diagnoza, tak ji mam taky a k tomu naproto vsechno ostatni. jediny co bezpecne vis od detstvi, ze ti chybi koncentrace a vytrvalost u veci, ktery te nebavi jako pocitace. ale konicky ty bavi kazdyho, jinak to nejni konicek, zejo... :D
    //a it je ukazka, kdy se obvykle konicek zmeni v praci.
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    Ahoj, ma nekdo zkusenosti se Stratterou dlouhodobe? Byl jsem na konzultaci u psychiatra, ktery mi ji na zkousku napsal (dalsi konzultaci mam az za mesic), s tim, ze jsem klasicky ADHD pripad (k navsteve psychiatra jsem se dokopal az nyni v 29 letech). Zajimaji me prakticke zkusenosti vc. vedlejsich ucinku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORDELL: Já jim nic nepřiznal, ani se neptali. Všimli si sami a pak se v obou případech vyjádřili, že sice umím dost ale asi bych se tam nudil.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORDELL: Nikdy sem to neřešil, ale vím že u dvou pohovorů sem kvůli tomu neprošel.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mam za sebou prvni den ve skole. "Sveho" zaka jsem poznala v podstate hned.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WEWERKA: Mám. V dětství sem měl krátkodobou paměť výtečnou (neměl jsem problém přečíst básničku, dojít k tabuli a odrecitovat), o to depresivnější to je. Co se týče počítání, tak mi hodně pomohla aplikace Math Workout
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    WEWERKA: zrovna tu kratkodobou pamet mam taky v dospelosti horsi. Impulsivni jsem mene, ale porad natolik, aby mi to pusobilo potize. Cteni neverbalni komunikace je lepsi, hyperaktivita nebyla vyrazna nikdy prilis. Chodit vcas jsem se naucila, celkove soustredeni hodne variuje v zavislosti na x promennych, exekutivni funkce jsou u me nejtragictejsi.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    WEWERKA: mám to podobně, řeším papírem a tužkou :)

    Chtěl jsem se rozepsat, do místnosti vešel hlasitěji kolega, a já nevim co jsem chtěl napsat :)))))))))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CORDELL: Prave to uz mi napsalo hodne lidi ted, kterejm jsem psala, ze jsem v blazinci, ze kazdej, kdo me aspon trochu zna, tak vi, ze jsem proste takova. :) Jenze ta doktorka a i doktor tady na oddeleni asi videli takhle nafrceny jen lidi s bipolarkou nebo na perniku. Musime nekam zajit, az me pustej, jo? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam