• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SAT_ANN: geocashing?😉
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    VON_GILOTINE: měli jsme partu, každá středa kruhový tréninky v místní škole, každej hodil kilo do klobouku a byli jsme happy jak dva grepy. Jenže přišel kovid, škola se zavřela, parta se roztrhla a já nemám motivaci někam jít sám a aktuálně nemám ani čas navíc. Nicméně mít sparring partnera je pro nás, háďata nejlepší motivace a upozornění že už je čas si dát do těla :)
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    DRABICZ: QUANTI: Na tohle pouzivam Clockify.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    DR_NIKITA: Musí to být co nejjednodušší a doma. Mám veslovací stroj. Pustím si k tomu seriál a jedu. Jinak nemám morálku na nic :)

A appky na dávkování práce bych nemohla, já to musím cítit, jinak naskočí autistická demand avoidance.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Holt nejlepsi je mit nekoho znamyho lokalne pobliz kdo vydrzi se te ptat parkrat tydne zda s ni/nim pujdes plavat.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Mne pomahala dycky (taky sem to zjistil az loni...) ta hyperaktiv slozka kterou sem musel internalizovat do myriady krouceni prstu, drbani vlasu, protahovani rukou, naklepavani nohou, prorahovani chodidel nartu, furt nekde se neco propina a deje.
    Dle vseho tim spalim udajne az 3k kalorii denne. K tomu takovej ten stres psycho telesna zuskostneni, filtr s 2shoty rano..

No a tuna chozeni pesky.
    Ale pravidelnost je issue. Nejschudnejsi mi prijde rano nebo po praci chodit kazdej den plavat. Gym je mrdka na docasny fotosvaly
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DR_NIKITA: Snazim se pridat kroky beznym dennim pohybem, pesky na nakup, parkovat co nejdal od mista kam jdu, z obeda jit delsi cestou, kazdej den s odpadem, cokoliv kde je v ty chuzi zabudovanej nejakej ukol. Jit jen tak ven a chodit mne “bez ucelu” moji hlavu hrozne nebavi. Jakmile mam ukol nebo se musim dostat domu tak ok.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Vůbec. Dlouho jsem teď nic nedělal.
    Před pár týdny jsem zase něco zkusil, šlo to ztuha, po pár dnech progress, to mě potěšilo, pak jsem ale kvůli něčemu vynechal… a už zase jsem X dnů neudělal nic, akorát si to vždycky večer v posteli uvědomím, tak si řeknu, že to teda budu muset dohnat ráno, ráno na to samozřejmě zapomenu… a tak pořád dokola.
    Je to marný, je to marný, je to marný.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DR_NIKITA: platím si skupinový lekce, který nejdou přebookovat jinam. Takže mám pevně daný dva dny v týdnu, kdy jdu cvičit a když nepřijdu tak mám prostě smůlu. funguje to jenom v době, kdy mám relativně stabilní režim.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DR_NIKITA: Bez hyperfocusu prakticky nijak. Teraz jak hodne stupol stres a nasledne unava, sa strasne moc dokopavam do akejkolvek aj kratkej prechadzky.

Teraz uz napr. vyse hodiny sedim zbytocne sama v praci, miesto toho aby som vyrazila este za svetla a dosla domov nejak normalne.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak zvládáte pravidelně cvičit.. Mám teď dost stresu jak v práci tak v osobním životě a začla jsem to zajídat. Takže jsem teď nešťastná a ještě ke všemu nejtlustější co jsem kdy byla.. Předtím jsem měla aktivní zaměstnání, nachodila jsem kolem 20 tisíc kroků denně a teď dám sotva 7k. Jak se motivujete nebo co vám pomáhá abyste se dokopali k tomu něco dělat? Už zvažuju i trenéra v posilce, ale jsem srab a taky si myslím, že mi to prostředí bude nepříjemný... Achjo...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DRABICZ: Taky používám toggl, ale mám stejný problémy jako kluci tady. Buď ho zapomenu vypnout, nebo se v myšlenkách odtoulám někam úplně jinam.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jakmile zapnu tracker cehokoliv tak okamzite mozek panikari ze cas bezi a tim padem ma budto a) plno casu klikat vedle, b) nestiham = panika.

Nope.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    DRABICZ: to jsem zkoušel a taky ještě jiné podobné trackery, ale často jsem to pak zapomněl pauznout/spustit ale asi dobrá věc
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    UNREALONE: já používám toggle, dělám = zapnu. Mám pausu, stopnu. Dají se tam nastavit jakékoli projekty, takže si můžu měřit čas jím věnovaný
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    UNREALONE: V tom prvnim co jsem posilal je zvukove ohraniceni cca po 15minutach i v prubehu. A fakt mi to pomaha, protoze mi to ukazuje postup casu. Vlastne kvuli tomu uvazuji nad chytryma hodinkama, abych kazdych 15 min citil vibraci a mel alespon nejake tuseni o plynuti casu, protoze se v nem casto ztracim.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Pomodoro bych moc chtěl využívat, ale musím se ještě naučit důsledně neprokrastinovat během pracovních částí 😀
    Dlouho jsem měl zálusk na jednu věcičku z Kickstarteru jménem Ticktime Cube a nakonec ji koupil. Mimo jiné umí i Pomodoro. Musím říct, že mi to dost pomáhá na cokoliv nějak časově ohraničit jakoukoliv aktivitu abych neztratil přehled o čase.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    UNREALONE: nutno poladit hlasitosti aby výraznější zvuky zůstaly na pozadí
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    KULHY: není to špatný, takový uklidňující

Já mám teď puštěný tohle:
    ViewSync - Multiple YouTube Viewer
    https://viewsync.net/watch?v=SThYLy0sOfw&t=0&v=guo8CHurCpY&t=0&v=4KzFe50RQkQ&t=0&v=NpHqYnFELLE&t=0&v=AZSc3N7Dv_Q&t=0&mode=solo
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Vzpomněl jsem si, že na gymplu jsem se zásadně učil jen s hlasitou hudbou a můj profesor na češtinu se tomu hrozně divil, jak se při tom můžu soustředit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam