• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: naprosto vzdy.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FB-IMG-1756803168380
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TMA: Normální Chrome na Androidu
    TMA
    TMA --- ---
    SPIKE411: Co za rozšíření ti to počítá?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Som si naivne myslela, ze ten smajlik na konci bude jasny, ze to nemyslim uplne vazne.

Snad kazdy tu vie, jak nam v mnohych smeroch ide teoria a vymyslanie rieseni a zaroven ich neaplikovanie, alebo aspon nie nejak konzistentne dlhodobo. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QUANTI: Vzhledem k tomu, že to vychází z instinktivní reakce na strach z toho, že jsem na něco zapomněl (když ten tab zavřu, tak problém přestane existovat) tak nechtěla, aspoň ne tak jako já.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SHARKIE: Potřebný je jen firemní google chat, teamový slack, asana, a merge requesty.
    Nepracovní prohlížeč zavírám denně a neobnovuje taby.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    SHARKIE: I důležité lze rozdělit na ty, které používáš denně, a ty které stačí mít jako bookmarky.
    A když člověk potřebuje vizuální připomenutí, úvodní stránka s thumbnaily je ideální - třeba Vivaldi dovoluje mít těch thumbnailů bambilion a v několika kategoriích, které fungují jako složky
    (mám takhle oddělené bookmarky, které potřebuji k práci [část funguje jen na vnitřní firemní síti] a ty které používám doma a na mobilu)

I s širokoúhlým monitorem ty záložky na vrchu prohlížeče přestanou být poměrně rychle přehledné a stane se z nich vizuální clutter, který mi jen dál zhoršuje už tak mizerné soustředění - je lepší je držet na nezbytném minimu, což je cca 5 stránek, které aktivně používám.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Vsetky su predsa dolezite :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AXTHEB: Toho bych chtěla dosáhnout.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPIKE411: Já mám z otevřených tabů strašnou tíseň a jakmile jich mám třeba deset, tak je všechny pozavírám a znovu otevřu jen ty opravdu potřebné.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Nice :D

Ja sa zatial stale pohybujem len v stovkach. Na vsetkych zariadeniach. Ale neotvorenych mailov mam uz cez 20k. :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hm

KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Znáte někdo Akrasii?

Akrasia.cz | Instagram, Facebook | Linktree
    https://linktr.ee/akrasia.cz

Mají tu zajímavý seznam odborníků, co se zabývají ADHD. To by se mohlo spoustě lidí hodit:

ADHD_odbornici.xlsx - Tabulky Google
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VlXyUDYJjRecMqUvMLupXLawhg7oGBlY/edit?gid=1212824055#gid=1212824055
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Je to jen dobre! Gj!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VON_GILOTINE: je to bez návaznosti na jakékoliv dávky. V mém věku a při mých potížích to ale může představovat určitou výhodu na trhu práce.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ECLECTICA: to dostanes s invslidnim duchodem 1.stupne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mám ode dneška oficiálně "papíry na hlavu" - jsem OZZ.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LEELA88: díky za upřesnění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam