KROPUCHA: Já se sám polechtat umím! A to prosím nejsem lechtivý.
SHARKIE: Pomáhá mi si říct si to nahlas. Jako říkat si "zamykám," abych si zapamatoval, že jsem zamknul. Není použitelné v přítomnosti lidí.
ELLIE: Well, Ritalin mi předepisují, ale pro dospělé je užití na ADHD offlabel. Ritalin je na ADHD jen pro děti, pro dospělé je jen na narkolepsii. Předpis mi dají (jinak by mi lék nevydali), ale musím si zaplatit plnou cenu (150/krabicka).
ELLIE: Pokud nemáš "smůlu", ze ti zabírá menší dávka, protože ti obecně zabírají menší dávky všeho (ibuprofen 200 mg, normální populace 400 mg skoro nepocítí). Protože tablety Concerty se nesmí půlit!
MART1NKA: Můžou počkat deset let a napařit ti pokutu a úrok z ní za celou dobu. To už se prodraží výrazně víc.
POZITRON: Moje zápisky ze zkušenosti s Atomoxetinem (25 mg):
10:40 vertigo. Bílé ruce. Mravenčení. Nausea. Kokosbol tlakový (týl, šešulka, strany).
10:50 spavost
12:44 sucho v ústech
2025-02-21
10:15 pilulka
11:04 vertigo
22? Bílé ruce, mravenčení
Furt: Brain fog
2025-02-22
02:41 nespavost, akrasia, vertigo, kokosbol
09:47 po probuzení cihla/kladivo/kámen místo mozku. Mozek jen na okraji, ale prostředek tvrdý a těžký. Trochu vertigo. Ne tak silné jako chvíli po prášku nebo potom po jídle, ale pořád.
Obecně:
Chybí pocit hladu a žízně. Spolu se silně zhoršenou dysregulací to vede k hladovění. Nespavost je formou, že necítím únavu, ale jen o ní vím. To je však nedostatečné, aby mne to pohnulo k akci. V pátek celý den jsem seděl u počítače a díval se na videa na YouTube. Ani se mi nelíbila a nepřinášela uspokojení. Je to peklo. Je to horší než v nejhorší dny. Trochu mi to myslí jen ráno, kdy tělo odbouralo trochu toho léčiva. Ale teď (sobota 22. v 10:05) …
Musím psát hned a nestarat se o formátování. Jinak zapomenu, co píšu. Jo. Že je to horší, než včera. A rozhodně je to výrazně horší, než normálně. Asi to není pocit mlhy. Ale je to jako dívat se na hloupého spolužáka, jak bojuje s pochopením nějakého konceptu, jenom teď jsem to já.
Jestli je to u normálů takové, že myslí jen trochu a těsně po probuzení a pak už ne, tak asi nechci být normální. Možná proto jsou ty rady, že se má začít s užitečnou prací hned po probuzení, že je člověk nejvýkonnější. Možná normálové jsou takoví, že myslí jen chvilku a pak už ne. Na jednu stranu je příjemné, když vnitřní monolog si dá pauzu, ale nemožnost ho nastartovat znamená, že to přestávám být já, protože já jsem svá mysl. Já jsem ta malá část, která myslí. Zbytek je moje tělo a můj mozek, které jsou důležité, ale nejsou to, co je centrum mého já. Někdy kolem půlnoci jsem měl pocit, že jsem se rozdělil. Že "já" chtěl jít spát, ale zbytek mozku chtěl koukat na YouTube. Tak mozek a tělo koukali na YouTube. Byl to trochu pocit bezmoci. Byla taková povídka.
POZITRON: Bylo na mne poznat, že pod vlivem jsem nějaký jiný. Poznali to i lidé, kteří mne znali/znají jen zběžně, takže ten efekt byl velmi výrazný a to už ve čtvrtek. To ticho tam bylo. Nedalo se to vypnout. Nešlo začít přemýšlet.
Celkově jsem měl pocit, že padám, nebo spíš, že se potápím. Plus pocit, že to vlastně nejsem já, že realita neexistuje, že je to jen "sen".
MARWIN: Možnost mít ticho v hlavě je fajn. Muset ho tam mít už tolik ne. V okamžiku, kdy prostě nejde přemýšlet, jde jen reagovat, tak už to není tak fajn, když sis na přemýšlení zvyknul. (Ano, vím, že to byla chyba s přemýšlením začínat, ale tenkrát jsem byl malý a neměl jsem z toho rozum a teď už jsem na tom závislý.)
KAIAFOX: Muj
dealer psychiatr mi tu diagnozu napsal, ale měl jsem historicky záznam o LMD. Asi pomohlo, že jsem příznaky, které mám, popsal správnými slovy a ve správném pořadí.
MAR_TINA: Tak dějepis také končí kolem první nebo druhé světové války, žeano.
IOM_NUKSO: Ten psychiatr musí věřit, jednak že ADHD existuje obecně, jednak že možná existuje i v tomto konkrétním případě, jinak žádanku nenapíše.
AXTHEB: Ta náhodnost je klíč. Zkoušel jsem fixní buffer a nefunguje.
2BFREE: A+C+E (jako C, ale příležitost se ukáže jako nevhodná)