• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Jo a taky tam padla poznámka, že "za nás žiadne ADHD nebolo a jak nám bolo fajn". Lenže keď si spomeniem na základku, tak mne fajn teda rozhodne nebolo. 🙄
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Sa stále viac presviedčam, že mi hodne pomohlo zistiť, kde je vlastne problém. Jak už viem, prečo som tá "divná" a že je v pohode, keď niečo nezvládam a že môžem kľudne odísť, tak zrazu ide výrazne viac vecí lepšie ako kedysi.

    Predstava, že by som pred cca 3 rokmi ustála stretávku so 14 ďalšími ľuďmi, s ktorými so sa roky nevidela, je fakt nereálna. Dnes som to ustála úplne ukážkovo. Aj keď som si potom dala 40 min prechádzku na "rozdýchanie" osamote.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    PAKOBYLKA_: Mě pomáhá cola a většinou k ní zobu ořechy nebo něco takovýho.. Kofein v kávě mi dělá stejné stavy jako Tobě, ale cola má přesně ten efekt co potřebuju)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PAKOBYLKA_: zkus ovocný džus ředěný vodou
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Kafe nemuzu, mam po nem uzkosti a ruzny fyzicky neprijemny stavy a stejne po nem usnu. Po zelenym i po cernym caji usnu. Po guarane cely noci chodim a mluvim, ale rano potrebuju normalne vstat a fungovat. Po kofole usnu. Po energetaku usnu. Co si mam dat, abych se mohla vecer ucit a neusinala jsem? Abych vydrzela do 23. hodiny treba. Je osm, mne padaji oci. Dala jsem si odpoledne caj a hodinu jsem spala. :(
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    A teraz sa tu tocim dokola medzi rozbalovanim veci, vykladanim mycky, kavovarom a hladanim 2 hrnkov. Az mama dojde do kuchyne, tak ju klepne. Mala som robit myslim nieco uplne ine, len moc neviem co.

    Uff, nejak ten stres ten chaos strasne zhorsuje.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ze zabudam na kafe a caj v roznych stadiach pripravy a furt niekde hladam hrnky, som si uz zvykla. Ale teraz som dosla za mamou s trochu vycitavym tonom, ze je uz jako dost hodin a ci si mozem zohriat nieco na obed, ked sme nejedli. Tak na mna dost divne pozrela a pripomenula mi, ze sme z pohrebu sli do IKEA a tam si dali normalne obed aj so zakuskom. Hups :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    img-1-1713361092735
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MAR_TINA: nic nefunguje. Jedine nak omylem kdyz mozek nedava pozor.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Dneska jsem byl po delší době u psychiatra osobně, půl hodiny si nekonzistentně stěžoval na svoje debilní rodiče, a najednou jsem dostal stratteru na pojišťovnu i bez diagnózy 😂
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    OCTOPUSS: Může, mně se po ní začalo dělat blbě a jiné efekty specjalne až po několika měsících, kdy se nedělo nic. A pokud nežádoucí účinky neodezní do pár dní, tak s pravděpodobností hraničící s jistotou neodezní už vůbec.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: nechat se servat od pritelkyne, ze takhle uz to proste dal nejde
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte nějaké hacky, jak nastartovat soustředění a začít s odkládaným úkolem?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Je možný, aby se mi po Stratteře zničehonic začalo dělat blivno až po dvou měsísích, kdy jsem ji úplně bez problémů bral nalačno?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA: Jak kdy, něco mezi 17:00 a 22:00 (to jako spíš víkendy takový to zobání k filmu). Včera v 19:00.
    Ale u mě to je trochu paradoxně, že když se třeba najím v těch 17:00, tak pak ráno absolutně nemam hlad, a naopak když usínám trochu přejedená, tak bych ráno sežrala půl krávy. Ale usínat přejedená mě teda nebaví. :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: Kedy ješ večer posledné jedlo?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Už čekám asi dvě hodiny, jestli se teda budu schopná najít. na práci mam čas do půl třetí.
    Furt tak nějak bloumám a čekám. No, prostě nic, prostě to zkusím nalačno, no.
    Prostě ranní prášky v kombinaci s jídlem jsou pro mě k ničemu. To ani není, že bych neměla hlad, je mi blbě, cítím se přežraně a představa do sebe něco rvát je totálně nechutná.

    Teda trochu cítím, že by to dneska mohlo jít i samo. Jen začít....
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MART1NKA: To mam podobne. Safe food dokola a dokola a idealne zadny vyrazny chute, takze vcera na me muj muz vydesene koukal, jestli jsem neztratila chut, kdyz jsem dlabala neochucenou uvarenou cocku po bagrech primo z hrnce. On, milovnik rozlicnych chuti, koreni, co vecne zkousi novy jidla. Vesmir/Buh/Whatever ma smysl pro humor.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WOLFGAR: Hele ja ked mam “manicke” obdobie a zabudam jest, tak vaha ide dole. Ked mam take to “overindulgence” neviem to povedalt po slovensky, tak sa namotam na JEDNU potravinu a tu zerem dokola. Podobny princip ako ked si pustate dokola rovnaky song. Teraz mam boruvkovy jogurt. Ked to bol pribinacek, tak som z toho pribrala. :D A potom z minuty na minutu ako by utlo a prestanem to dokola jest.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    WOLFGAR: dneska mi youtube nacpal tohle https://youtu.be/bOzs2Iel40s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam