• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BETTER: ale jo, je to pekny, ze to nekdo zkousi, vlastne to delas mile, twl, dikpic jsem uz videl a jses teda kocour, tak co ja proti tomu vlastne mam ;D

    VYHULENY_UFO: co ty vis, ja si taky myslel, ze moje jediny prokleti je syn farmaceuta. V kazdym pripade ber ohledy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: myslis, ze nemam poruchu. ja si prijdu porouchanej dost coby potomek matfyzaka, kterej byl jeste divnejsi... :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BETTER: Ty vole :D uz i tady ?
    VYHULENY_UFO: ja jak jsi to psal o frontalni vyuce, musim z casti souhlasit, ale taky z casti oponovat. Hromady informaci clovek potrebuje mit po ruce a vsechno hledat na googlu se neda, ackoli zrovna skolu vareni, reagovals na vareni, a domacich praci uz u nas davno zrusili a moderni domacnost se bez kucharky obejde. Takze na co kucharku? Je tady stale reziduum nedostatku provazanosti velkyho mnozstvi informaci a to je problem puvodem ciste z naseho skolstvi.
    Nechci Ti nejak branit v rozletu v tomhle klubu, jen jestli si si jistej, ze to je klub pro Tebe? Lidi se tady oteviraji ostatnim a soudit je tady nezkousel nikdo ani se stejnou poruchou, tak jeste aby je tu soudil clovek bez poruchy.., nebo s jinou?

    Meli jsme na gymplu nemcinu, dve hodiny denne, 5x tydne a nemel jsem ji rad. Co ale bylo prekvapeni, kdyz byla hodina gfamatiky, hodina konverzace, tak oba predmety mely i pres snahu obou ucitelek casem podobnej prubeh. Ta konverzacni se fakt na zacatku snazila o neco jinyho, budiz ji zeme lehka, ale bylo to pro nas novy, pripadali jsme si hodne trapne, chtela abysme hrali fotbal a komentovali to nemecky a podobny interaktivni uchylarny a i ona, s jiste zapadnim pristupem, videla ty krabice, do kterych nam zavirali od malicka mozky a ktery zmasirovany uz ani nechtely videt ven, bo jim to kurwa neprislo normalni. Tak casem prizpusobila lzici tlame. Nebyt takovy konzervy, preda nam vic, nebyli jsme na ni vubec pripraveny.

    ANICASE: cokoladou se necpu, behat nechodim, obcas mi depku spusti absence prace a osamelost, a taky premira huleni :) tak jdu mezi lidi, nehulim nebo malo, venuju se restum, vymyslim, co delat, az budu s detma.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: Prosim o radu, jak se zbavuje depky? ;D

    Jinak ja varim rad, nekdy pry dobre a zmatek s ingrediencemi nezazivam. Spis u beznejch jdel autisticky trvam na svych postupech, u tech novejch resim spis presnej postup, taky autisticky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Moudro dne otce Fura - pořádně si serte život a předchozí traumata vám začnou připadat nepodstatná.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: kdybys me docetla do konce, zjistila bys, ze sem z ucitelsky rodiny, takze me fakt skolstvi netrapi.

    z myho pozorovani spoluzaku duchodcu ti muzu bezpecne rict, ze kdo jeste po 20/30 letech proziva traumata ze skoly je blbec, protoze budto ma tak stastnej zivot, ze po odchodu ze skolstvi uz byl jen prochazkou ruzovou zahradou nebo ma nejakej jinek problem.

    priznam se, ze se traumaty ze skoly rozhodne nezabyvam, protoze od ty doby se mi stala hromada jinych nepeknych veci, oproti kterym je blba uca zanedbatelny problem.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VALKYRA: no vidiš, schopnost nadchávat lidi pro věci, které nadchnou mě a hájení si věcí, kterým věřím proti celému světu, když je třeba. To je u mě taky dost silný :)

    VYHULENY_UFO: Tohle mi ani nestoji za další reakci.

    a tohle VYHULENY_UFO: zas jo:
    "v tomhle bylo bolsevicky skolstvi vicecimene super, na nejaky poruchy se nehralo, budto ses dokazal veci naucit a nebo si byl takovej nevzdelatelnej debil, ze te poslali do zvlastni skoly" - tohle je koncentrovany zlo, kvuli takovejmhle kecům a smýšlení vzniklo tolik nešťastnejch, ublíženejch lidí, co si to nezasloužej, že s tím imho prostě táhni do hajzlu :)

    Achjo, a ja si řekla že trolly prostě zvládnu ingorovat - tohle se mě ale prostě dotýká až moc, no.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: jo, kdyz sem byl na srazu od maturity, tak tyhle argumenty padaly i ze spoluzaku. spousta z nich nemela na zakladku a stredni hezky vzpominky. tu je furt sere cestinarka, tu rustinarka, nekteri dokonce nemohli zapomenout me malickosti typu, ze muj otec nasi tridu nechtel ucit, aby se nerikalo ze mi nadrzuje. to pak strasne rad poslouchas po 20letech od maturity, ze kvuli me dotycny nesnasi matiku, protoze misto myho fotra nas ucila jina profesorka.


    nemyslim si, ze by to byl kolikrat problem skolstvi. problem je vetsinou mezi zidli a klavesnici.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAJKA: základ toho, mít po dovaření uklizenou kuchyň, je nedělat nic jiného, než vařit a souběžně uklízet. Jakmile při tom začne člověk dělat milion dalších věcí, tak nutně končí s kuchyní ve stavu výbuchu (a nemusí to být jen kvůli tomu, že má ADHD). Prosté, leč mnohdy velmi špatně realizovatelné :-(
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: jsou zakladni pravidla. ktery se proste musis naucit memorovanim. pismena, cislice, vzorecky a tak. teda jako muzes se mtiku ci fyziku ucit znovuobjevovanim vseho. aleje otazka, jestli tak neztratis hromadu casu. zejo :D

    moje vyhoda je, ze sem z ucitelsky rodiny a fotr me bral do prace jeste driv, nez sem zacal do skoly chodit. mam hromadu vzpominek jak peti/sesti letej harant beham o hodine po ucebne fyziky a gymplaci ze me maj prdel. proste nemel jsem tedha problem se skolstvi a nevidim, proc bych mel tehdejsi skolstvi nejak zahazovat. naucil sem se dost, abych mohl frajerit i bez toho, abych se predem podival na wiki nebo google.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Můžete mi vysvětlit, co vás na genealogii táhne? Otec v tom tráví svá důchodová léta já to nějak nedokážu pochopit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: ta tvoje reakce vypada, jakoby se dneska ve skolstvi uz nekladl duraz na uceni a memorovani postupu, ale spis se resi jakou ma kdo poruchu nebo jiny dysfunkcionality mysleni.

    v tomhle bylo bolsevicky skolstvi vicecimene super, na nejaky poruchy se nehralo, budto ses dokazal veci naucit a nebo si byl takovej nevzdelatelnej debil, ze te poslali do zvlastni skoly. proste si byl nucenej dotahovat veci do konce, i kdyz kolikrat to chovani ucitelu by dneska bylo oznaceny za sikanu. no jo, doba se meni a lidi se stavaj mekoty.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: no prisel sem k tomu jak slepej k houslim, z matciny strany rodokmen mam, protoze babka ho mela jeste z dob hitlera, kdy jeji tatinek musel prokazovat, ze nema mezi predkama zidy. ale co nemam, jsou informace o puvodu meho otce. tam byl ten pocatni impulz, ale nejedu v tom nejak divoce, par hodin mesicne.

    navic je dost vyhoda a tam ocenuji internet, ze hromada matrik, svatebnich a umrtnich knih je digitalizovana a pristupna. uz nemusis proste jezdit po matrikach a objednavat se predem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: jj, rodokmeny, taky se v tom hrabu, ale narazim na dalsi poruchu a tou jest cteni. ty svabachy a rukopisny zapisy od 18.stol a nize proste skoro vybec neprectu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WEWERKA: to je uhel pohledu, ja sem chodil do skoly v dobe, kdy na zakladce kalkulacka byla zakazana a na stredni sem byl s kalkulackou, ktera umela pocitat a zobrazovat goniometricky funkce jedinej.

    taky sem se musel naucit vyhledavat k kartotece a informace nejak tridit. pokut te skola nenauci tridit informace, nejsi ani schopna roztridit informace na internetu.

    chapu, ze je dneska pocitacova gramotnost vyhodou, ale zkus si neco dohledat bez nej. pouzit kartoteku, pak knihovnu...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Si vzpominam, jak u nas na pohovoru neprijali holku z FJFI, protoze neumela vzit do ruky komp a k reseni vubec neco dohledat. Takze, ehm ehm :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: ja mam taky poruchu uceni. kdyz sem chodi na zakladku, nedokazal sem se naucit psat perem a dostal sem jako jeden z prvnich propisku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: verim ze s youtube, schopnosti googlit atd se naucite vsechno.


    kristova noho. dalsi jaderny fyzik na ceste....
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ANICASE: No treba muj mum to tak dělá, naprosto to nechápu. Dovaří a všude je zářivě čisto.

    Depky mě naštěstí nikdy nepotkaly, jsem nezdolnej optimista. Ačkoliv to, že mam spoustu nápadů, spousta z nich je dobrých a nikdy je nedotáhnu, mě hodně trápí. Přitom by mi stačilo jen mít někoho, kdo mi pomáhá s realizací, nebo to rovnou realizuje :)) já bych byla dobrej milionář / miliardář !

    A jinak ty klady co píšeš mi přijdou dost podobný, to je zajímavý

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAJKA: No tak priste misto vzdelavaciho kurzu vsechno co uz nebude uzitecne uklizej ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam